#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İsmi sneijder değil Ahmet olsaydı ve böyle bir klası olsaydı yine bu şekilde konuşurdum. Karşılaştırdığınız Selçuk, Burak, bunlar yeteneklerine üst düzey oyuncular değil. Bir tek Emre Çolak, yetenek olarak çok iyi ama Emrenin sorunu üç maç o yeteneklerini iyi kullanan adam gidip dördüncü maçta saçmalıyordu hemde az buz değil.
Bu Ateş üfleyerek sönmez

Selcuk Inan´in da istatistikleri neredeyse her sene üst düzey idi.

Selcuk Inan´in da istatistikleri neredeyse her sene üst düzey idi.
benim yazımda istatistik ile ilgili tek satır yok ki. Ben klasdan bahsediyorum, misal oynadığı pozisyon itibari ile attığı bir çok zor pas örnek olarak. Yada mesela sneijderin en büyük artısı tek pas ile topu ileriye doğru oynayıp maçı hızlandırabilmesi, yine mesela şut tekniği.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Sneijder´in tombul tombul, sakatlik sonrasi ciktigi maclar ile kiyaslarsak büyük fark var.

Orta kilit pas degil diye birsey mi var aga, bunun definisyonu belli. :D Sneijder´in kilit pas oranin bukadar yüksek olma sebebi, sürekli bir fake yapip topu soldan ortaya sisirmesi, yada duran toptan göndermesi. Orada biri kafa ile kaleye gönderdigi vakit, kilit pas oluyor.
Ortaya kilit pas değil dememin sebebi basit, ortayı yaptığında herzaman rakibi oyundan düşürmüyorsun. Yapılan ortaların bir kısmının skor ile sonuçlanmasında ortada ki oyuncunun rakip ile girip kazandığı hava topu mücadelesinin de etkisi oluyor.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

benim yazımda istatistik ile ilgili tek satır yok ki. Ben klasdan bahsediyorum, misal oynadığı pozisyon itibari ile attığı bir çok zor pas örnek olarak. Yada mesela sneijderin en büyük artısı tek pas ile topu ileriye doğru oynayıp maçı hızlandırabilmesi.
Bu Ateş üfleyerek sönmez

Belhanda´nin pas teknigi iyi, Sneijder kadar olmasa da. Belhanda daha hazirlik kampi yapmadan, sakat sakat cikti maca. Sneijder´in da hazir olmadigi ilk 6 ayi izledik, burada batalla yorumlari yapiliyordu. Sonra gollerini siralamaya basladi, yorumlar degisti... Adam hem fit degildi, hem takima alismamisti.

Belhanda her mac ayni bu sekilde oynarsa, büyük sikinti olur. Ama mac top ile bulustugunda kalitesi görünüyör. Calim atmadan topu oksamalari adamin kalite kokuyor. Bire bir üstünlügü, ve kaleye dikine gitme özelligine ihtiyacimiz var zaten.

Pas konusunda ikinci faktörde, takimi tanimasi. Özellik ile 10 Numara oynacaksa. Takimda kimin nereye hareketlendigini, kimin nereye top attigini daha ögrenmesi lazim. Oyunculari ezberlemesi vakit alacaktir.

Ortaya kilit pas değil dememin sebebi basit, ortayı yaptığında herzaman rakibi oyundan düşürmüyorsun. Yapılan ortaların bir kısmının skor ile sonuçlanmasında ortada ki oyuncunun rakip ile girip kazandığı hava topu mücadelesinin de etkisi oluyor.
Bu Ateş üfleyerek sönmez

Istatistiklerde öyle geciyor kardesim. Yoksa bende ortalari okadar yüksek value eden biri degilim. Keza sneijderin bir ton istatistigi bu ortalari sayesinde.

Yani penaltı golleri önemsiz bulalım ama assist ile sonuçlanan ortaları önemli bulalım

Güzel kafa.
Salak salak konuşma yine. Ama gol atıyor adam diye savunanlara ithafen yazmıştım. Selçukun yani bir merkez orta sahanın ilk görevi gol değil ilk sezonundaki muhteşem performansı sonrası hep çok gol atan birisi olarak akıllarda kaldı Selçuk. Bununla da savunuldu.

sent via GSC

x selcuk degil... x´de 5-6 assist yapiyordu, ama 10 tane orta gönderiyordu her mac ceza sahasi icine.
Ha Sabriyi diyorsun. Ya onun isabetli orta oranı çok düşük zaten. Ortaların çoğu zaten ya dağlara taşlara gidiyordu ya da kısa kalıyordu.

sent via GSC

Salak salak konuşma yine. Ama gol atıyor adam diye savunanlara ithafen yazmıştım. Selçukun yani bir merkez orta sahanın ilk görevi gol değil ilk sezonundaki muhteşem performansı sonrası hep çok gol atan birisi olarak akıllarda kaldı Selçuk. Bununla da savunuldu.

sent via GSC

şükrüyle biraz daha düzgün ve sakin konuş can çoçuk sinirlenip ban yiyor senin yüzünden sonra ayıb yaptığın

Belhanda´nin pas teknigi iyi, Sneijder kadar olmasa da. Belhanda daha hazirlik kampi yapmadan, sakat sakat cikti maca. Sneijder´in da hazir olmadigi ilk 6 ayi izledik, burada batalla yorumlari yapiliyordu. Sonra gollerini siralamaya basladi, yorumlar degisti... Adam hem fit degildi, hem takima alismamisti.

Belhanda her mac ayni bu sekilde oynarsa, büyük sikinti olur. Ama mac top ile bulustugunda kalitesi görünüyör. Calim atmadan topu oksamalari adamin kalite kokuyor. Bire bir üstünlügü, ve kaleye dikine gitme özelligine ihtiyacimiz var zaten.

Pas konusunda ikinci faktörde, takimi tanimasi. Özellik ile 10 Numara oynacaksa. Takimda kimin nereye hareketlendigini, kimin nereye top attigini daha ögrenmesi lazim. Oyunculari ezberlemesi vakit alacaktir.
Tabiki bunlar zaman içinde gelişecek, umarım yararımıza olacak şekilde. Ama bu sezonun en önemli maçında eksiklerini yazamayız anlamına gelmez. Yazdıklarını hepsini hazır değildi kalıbına koyabiliriz ama bişey dışında, sorumluluk alması gereken kendisi iken topu üçüncü bölgede bir iki kere tolgaya geri yuvarlaması.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Tabiki bunlar zaman içinde gelişecek, umarım yararımıza olacak şekilde. Ama bu sezonun en önemli maçında eksiklerini yazamayız anlamına gelmez. Yazdıklarını hepsini hazır değildi kalıbına koyabiliriz ama bişey dışında, sorumluluk alması gereken kendisi iken topu üçüncü bölgede bir iki kere tolgaya geri yuvarlaması.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Tabiki zaman zaman pasif kaldigini elestirebilirsin bu mactada. Ama illaki Sneijder kiyasi yapilacak ise, simdilik ilk 6 ayini göz önünde bulundurmak gerekir.

Istatistiklerde öyle geciyor kardesim. Yoksa bende ortalari okadar yüksek value eden biri degilim. Keza sneijderin bir ton istatistigi bu ortalari sayesinde.
Bak nazarımda yine yanlış. Orta yaparsın gol ile sonuçlanır bu benim içinde asisttir. Yani Belhanda aslında iki asist yaptı ama gol ile sonuclanmadığı için skor puan olarak hanesine yazılmadı.

Ancak benim futbol görüşümde orta kilit pas değildir. Ha bazı ortalar var, oyuncu takım arkadaşına al ulan bunuda at bari şeklinde yapar, o olabilir. Misal Hagi, Ribery ve bazen Sneijder yapıyordu.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

bu sene bizden giden bir mahluk, adini anmiyorum. Göztepe´ye giderek, sehir zevkime orada da etti.
def160b3e2b640381f321848be939a17.jpg

Tam olarak kim olduğunu anlamadığım için atıyorum resmi yanlış anlama Adem

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt