#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Asist kralı vs. olmaz. Belhanda, Wesley gibi pasör değil. Bu sene en büyük artımız şu olacak;

Belhanda,Ndiaye gibi orta saha oyuncularının dripling özelliği. Geçen sene Selçuk ve Wesley gibi daha çok pas yapan isimler vardı. Haliyle ligin en çok topa sahip olan takımı olsakta ne istediğimiz yerde bitirdik, ne de zevk veren futbol oynadık.

Gelirse Feghouli de çok iyi top süren bir isim. Bu transferleri kesinlikle Tudor istemiştir çünkü Karabükte de bu tarz oyuncularla takım kurdu. Karabük az pas yapan,topu kaptırınca sert ve agresif şekilde topu kapmaya çalışan takımdı. Bazıları Terim'in isteğiyle alınıyor diyor ama yalan.

Sneijder´in geldiginden beri assistleri...

12/13
0 assist (12 mac tek)
13/14
7 assist
14/15
3 assist
15/16
7 assist
16/17
15 assist

Sneijder´in ilk 3.5 sezon ligde 17 assisti vardi, aslinda cok düsük assist sayilari. Nasil olduysa, belkide 12/13 disinda en kötü sezonunda 15 assist yapti. 4.5 senede 32 assist, yani ortalama olarak 7 assist ile oynadi pro season. Belhanda´nin bu ortalaminin cok altina düsecegini zannetmiyorum, hatta fazlasini yapabilmesi de muhtemel.

Sneijder´in geldiginden beri assistleri...

12/13
0 assist (12 mac tek)
13/14
7 assist
14/15
3 assist
15/16
7 assist
16/17
15 assist

Sneijder´in ilk 3.5 sezon ligde 17 assisti vardi, aslinda cok düsük assist sayilari. Nasil olduysa, belkide 12/13 disinda en kötü sezonunda 15 assist yapti. 4.5 senede 32 assist, yani ortalama olarak 7 assist ile oynadi pro season. Belhanda´nin bu ortalaminin cok altina düsecegini zannetmiyorum, hatta fazlasini yapabilmesi de muhtemel.

geçen sene çünkü Burak yoktu, bana göre sebebi bu. Belhanda öyle 10-15 asist yapmaz. ama 7 gol 8 asist civarı bir şey bekliyorum. Ne olursa olsun sonuçta kendisi Wesley değil. Takımın oyun planını da az-çok tahmin ediyorum.

geçen sene çünkü Burak yoktu, bana göre sebebi bu. Belhanda öyle 10-15 asist yapmaz. ama 7 gol 8 asist civarı bir şey bekliyorum. Ne olursa olsun sonuçta kendisi Wesley değil. Takımın oyun planını da az-çok tahmin ediyorum.

Bence Burak wesley icin daha uygun bir oyuncu gibi duruyordu. Savunma arkasi kosularindan dolayi. Ve ayni zamanda son yillarda en cok gol atan oyuncumuzdu. 7 - 8 assist her sezon, zaten sneijderin bizde standarti.

Bence Burak wesley icin daha uygun bir oyuncu gibi duruyordu. Savunma arkasi kosularindan dolayi. Ve ayni zamanda son yillarda en cok gol atan oyuncumuzdu. 7 - 8 assist her sezon, zaten sneijderin bizde standarti.

geçen sene Eren'in attığı çoğu golün asistini yaptı Wesley. Bu sene belki Gomis'le oynasaydı 18-20'ye bile çıkarırdı sayıyı.

geçen sene Eren'in attığı çoğu golün asistini yaptı Wesley. Bu sene belki Gomis'le oynasaydı 18-20'ye bile çıkarırdı sayıyı.

En cok assistlerini bu sene Bruma, sinan gümis, ve erene verdi. Eren hava toplarinda zaten cok ekstra bir oyuncu. Sneijder´de mac basina 7-8 orta acan bir oyuncu. Drogba´ya da mesela fazla assisti yoktu. Bu takimda iyi assist ortalamasi buldu, cogu da duran top yada ortalardan.

8 numara özellikleri taşıyan bir 10 numara olması en büyük artısı olacak bizim için.

Wesley'den farklı olarak topla gidebilmesi ve dar alanlarda bilek hareketleriyle her an rakibini pazara gönderebilmesinin ekmeğini çok yiyeceğiz.

Wesley ile karşılaştıranlar büyük hata yapıyor. Yok takıma şeflik yapsın, takımı yönetsin... Belhanda hiçbir zaman böyle bir oyuncu değildi.

Ben asist ve gol sayısına takmam. Öyle olsa geçen sene Wesley 17 asistine rağmen artık bizde miladini doldurdu demezdim zaten.

Oyun içi katkısı her şeyin başında geliyor.

Geçen sene Wesley topu kontrol etmekte bile zorlanıyordu bazen. Belhanda'yı izleyince gözlerimin pası silindi bazı pozisyonlarda. Sürekliliğini arttırırsa tapılır bu adama...

Belhanda´yi elestirecekseniz, bence Sneijder kiyasi yapmayin. Ne mali, ne performans anlamindan. Belhanda´dan cok daha düsük ücrete oynuyor Sneijder nicede. Ve ayni zamanda son iki yildir izledigimiz Sneijder dönmekte, top tutmakta, topu tasimakta, hatta top kontrol etmekte bile asiri derecede sikinti yasiyordu. Belhanda´nin eksiklikleri olabilir su an, ancak sneijdere nazaran cok fazla siritabilecegi bir yönü yok.

Ve baya bir istatistik kasabileceginin sinyallerini de verdi. Elbette ki beklentimiz bundan cok daha fazlasi, ancak sneijder ile kiyaslan degil.
Belhanda 3 alıyordu Nice'de demişsin de:

HGU5zJd.png

Kaynak: Nice - qui sont les joueurs les mieux payes ? - L'Equipe

Brüt 200 bin Euro alıyormuş aylık Nice'de. Bu da 2.4m€ eder, net herhalde bi 1.5 falandır maksimum.

Belhanda 3 alıyordu Nice'de demişsin de:

HGU5zJd.png

Kaynak: Nice - qui sont les joueurs les mieux payes ? - L'Equipe

Brüt 200 bin Euro alıyormuş aylık Nice'de. Bu da 2.4m€ eder, net herhalde bi 1.5 falandır maksimum.

Burada da 3 Milyon diyor...

Revealed! Enyeama among top earners in France - FCNaija

op Ten Highest Paid Africans In Ligue 1 (Monthly Salary)

1)Nkoulou (OL) - €300,000

2)Belhanda (Nice) - €250,000

3)Dirar (Monaco) - €180,000
Njie (Marseille) - €180,000

5)Enyeama (Lille)- €150,000

6) Saivet (Saint-étienne )- €90,000

7) Boudebouz (Montpellier) - €80,000
Obbadi (Lille) - €80,000
M’Bengue (Saint-étienne) - €80,000

10)Seri (Nice) - €70,000
Waris (Lorient) - €70,000
Sessegnon (Montpellier) - €70,000

Burada da 3 Milyon diyor...

Revealed! Enyeama among top earners in France - FCNaija

op Ten Highest Paid Africans In Ligue 1 (Monthly Salary)

1)Nkoulou (OL) - €300,000

2)Belhanda (Nice) - €250,000

3)Dirar (Monaco) - €180,000
Njie (Marseille) - €180,000

5)Enyeama (Lille)- €150,000

6) Saivet (Saint-étienne )- €90,000

7) Boudebouz (Montpellier) - €80,000
Obbadi (Lille) - €80,000
M’Bengue (Saint-étienne) - €80,000

10)Seri (Nice) - €70,000
Waris (Lorient) - €70,000
Sessegnon (Montpellier) - €70,000
Oranın kaynağı da L'Equipe.
As published in French publication, L’Equipe
Ama yanlış geçirmişler. :D

Twitter

"Garanti ücret" diyor. Bana biraz fazla geliyor aslında ama 1.8m€ brüt de olsa, bu fiyatla 2.4m€ arasındaki fark, 33 yaşla 26 yaş arasındaki farkı yansıtıyor bana kalırsa oyunculuktan çok.

Türkiye´de hep o tabir kullaniliyor. Burak ile ilgili de garanti ücret, sonrasinda vergiden 15% diye haberlerde geciyordu cin transferinde. Sonuc anlaminda sneijder ile kiyaslanamaz denilen adam, ayni takimdan sneijderden nazaran 600 bin fazla aliyordu.

Sonuc anlaminda sneijderin ücreti de bir yillik. 3 yillik kontrat desen yas olayini anlarim, ama zaten bir + bir yillik kontrat yapmislar kendisi ile. Belhanda´nin da o sezon asil aldigi ücret 4.8 Milyon avroymus, kiralik anlasmasi geregi Nice yarisini ödemis.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt