Adem Çakar
Büyük Kaptan
- 25 Haziran 2013
- 20.667
- 4.279
- 1.233
Belhanda'nin sorunu sadece gol pasi atamamak degil ki. Ataga cikarken de bos bos paslar yapiyor.
"Sneijder etrafindaki oyuncular kotu diye korumaya alinmak zorunda hissedilen bi oyuncuydu" dedikten sonra takimimizin dizilisi ve ayni zamanda da bazi oyuncularin yetersizligi (Garry ve Linnes) ile Belhanda'yi savunmak da ilginc. Bence bunu de yine ama "Sneijder soyle savunuluyordu" dedikten sonra deme. Hele bi de "hadi etrafi yetersiz, sagi Bruma, onu Podolski, solu Yasin" hic deme zira Belhanda'nin da etrafinda Sneijder'in GS kariyerinde beraber oynadigi butun orta sahalarin toplamindan daha iyi Fernando var, bi yaninda Ndiaye. Ve formu yukselmis Tolga. Mariano, Gomis ve formda bi Garry'den bahsetmiyorum bile.
Belhanda'nin defansif mucadelesi haricinde pek bi katkisi yok. Gereksiz top kayiplari yapiyor, gereksiz yere topu ayaginda tutuyor, gereginden fazla geriye oynuyor.
Ciddi ciddi soruyorum bak. Topa sahip oldugumuz bolumde Belhanda'nin takima ne gibi bi katkisi oldu son 4 haftada? Olmadi demiyorum, cok az diyorum.
SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ben oyuncularin yetersizligi demedim, bunu sen yazdin simdi. Adamin solunda hic oyuncu yok. Daha hazirlik maclarinda, sadece yetersiz denilen Rod ile bile bir sürü hücum organizasyonlari vardi, sonuca giden. Su an ama orada oyuncu yok. Belhanda, linnes ile solda oynuyor. Takim sagda dizilmis, oyun yapan sagda mariano, cünkü rod yapamiyor. Bu takimin oyun plani.
+ Belhanda 4 mactir tartisiliyor, ayni bu sekilde sneijder yillarca tartisildi. Belhanda´nin da bir cok sistem, ve oyuncu degistikten sonra, anyi olay devam ederse belirli bir yorumda bulunabiliriz.
Tabiki su an az. Ama dürüst cevap verelim buna. Linnes, Rod, ve ayni zamanda Belhanda Rod ile birlikte solda oynasin. Bunlarin ikisi de "GSC degerlendirme mekanizmalarina göre" cöp oglu cöpdür. Ancak bu tarzda, ve orta saha ikilisinin de saga kayik dizildigi bir sistemde, Belhanda sneijderin bizde yaptiginin fazlasini yapar. Sneijder oynadiginda, top ile bulussun diye hep böyle oynadik. Sneijder´in soluna hic bir oyuncu koymadan oynatabilirmisin ?
Ve suna eminim ki, eger sneijder olsa, belki yapilan transferlere yine laf ediliyor olurdu. Ndiaye zaten hazir kita, rod ve tolga da var. Linnes, Serdar, bunlar direk hazir sallanacak topcular. Ve Gomis icinde, yalnis profilde oyuncu yorumu olurdu. Bu takimin farki, her oyuncunun kendine göre yüksek bir fiziksel kapasitesinin olmasi. Siritan bir oyuncu yok. Belhanda´da dün iki kere top kapip, atak baslatti. Takimin su an genel hücumu zaten rakipten kapilan toplarin, direk hücuma gönderilmesi ile alakali. Bu sneijderin oynayacagi bir takim degil.
Sneijder´in Galatasaray´da oynadigi rol ile Belhanda´nin su anki rolünün zerre alakasi yok.
Son düzenleme: