#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tartışmak yerine birbirinize hakaret ediyorsunuz arkadaşlar, konuyu birkaç dakikalığına kilitliyorum. Çıkın hava alın.

Son düzenleme:
Her gün gelip saçma sapan şeyler yazmaktan bıkmıyormusunuz? 4 Maçla adam yargılansaydı ne Kjaer kalırdı ne Ujfalusi ne de bu sene bize gelen Ndiaye. Belhandanın maliyetine göre yorum yapanlar Ndiaye nin 9m a alınıp daha skor katkısı bile yapmamasına sessiz kalıyor. Ancak bu arkadaş size birini unutturacak potansiyel de olduğu için canınızı sıkıyor galiba. Aynı kişiler sürekli aynı şeyleri yazıp durmasın artık. Kanser hücreleri gibisiniz forumun. 150 sayfa eleştirilecek birşey göremiyorum, görende psikolojik sorunludur.

İstediğim gibi benzetme yaparım kime ne? Ben kimseyi pohpohlamam herkese hakettiğini veririm, şuan Belhanda Sneijder in ilk geldiğinde oynadığı yarı dönemlik performans ve son 2 seneki performansından daha iyi. Bunuda inkar etmiceksin herhalde? Mancini ve 4. Yıldız dönemine göre de çok çok çok geride. Ancak bu hep öyle kalıcak anlamına gelmiyor. 6 ay top oynamamış adama 7.5 verdik ve yıllık 5.5m Euro 5 senedir takımda. Hiç laf edilmedi sosyal medyada. 8+2 mi gözünüze batıyor.

Bizdeki Sneijder sadece 4. Yıldız sezonu 1 sene bambaşkaydı. Son 2 sene rezalet. İlk geldiğinde idare eder, Mancini sezonunda iyiydi ama çok iyi değil.
Furkan bunları cidden sen mi yazdın? Biz dün seninle ne konuştuk?

Belhanda'yı ölümüne savunacağım diye 6 ay top oynamamış adama 7.5 bonservis 5.5 senelik verdik demişsin de aldığın adam 28 yaşında bir Sneijder! Herif bir dünya yıldızı hatta bir marka. Bu adam bize gelmeden çok değil 2 sene önce Inter ile CL şampiyonluğu aldı, kendi milli takımı ile DK finali oynadı ve bunları yaparken de o takımların en gözde oyuncusuydu. Bu adamı 28 yaşında Türkiye'ye getirebilmen için bu maliyeti karşılayabilmen ve 6 ay da oynamamış olması gerekiyordu zaten başka türlü getiremezsin. Tam bir fırsat transferiydi çok şükür ki kaçırmadık ve bunun faydalarını da gördük.

Belhanda'ya bakalım; Kendisi gelmeden önce de bir çok taraftar için soru işaretli bir oyuncuydu önemli bir kesim için hala da öyle ki bu da gayet normal bir durum. Dendi ki bu maliyetlerle gelecekse almayın, kariyeri daha net daha sorunsuz bir oyuncu bakın. 7.5 milyon avro bonservis ile 28 yaşında bir Sneijder transferi bir transfer başarısıdır net. Lakin 10 milyon avroluk bir Belhanda transferi kumardır. Lakin bu kumar oynandı artık geriye dönemeyiz. Tutarsa vezir tutmazsa rezil olursun. Bu transfer öyle bir transfer.

Bir de ben dün ne yazdım; Dedim ki Belhanda'nın işi kolay değil. Eski Sneijder olmasa da yaşlanmış olsa da Sneijder gibi taraftar tarafından da çok sevilen, kulübün tarihinde önemli bir yer edinmiş marka bir oyuncunun yerine alındı. Üzerinde baskı var uyum sorunu var zamana ihtiyacı olabilir dedim. Ben şahsen 4 maçla net bir şey söylemek istemem. Biraz daha zaman verilmesi gerektiğini düşünürüm. Ama böyle düşünmeyen üyeler de olabilir. Bunları hemen Sneijderci diye yaftalayamazsın. Velev ki trolleyenler de var hatta 4 haftada ipini çekenler de var. Olabilir. Sonuç olarak ben kongre üyesiyim ayağına forumu trolleyenler bile var. Yapacak bir şey yok. Bu süreçte bunların olacağını söyledim. Bu işin fıtratında bu var.

Yani sen gidip de bu üyelere karşı çıkabilirsin, laf söyleyenleri eleştirebilirsin, fikrin bu yöndeyse bu şekilde Belhanda'yı savunabilirsin, hatta bu üyelere karşı makul ölçüde sertleşebilirsin, net bir yargıya varmak için daha erken diyebilirsin hakkındır lakin Galatasaray'ın tarihinde yer edinmiş bir isim olan Wesley Sneijder'e vurarak daha bu kulüpte topu topu 4 maçlık kariyeri olan Belhanda'yı savunamazsın ancak savunduğunu zannedersin. Bunu yaparak savunmayı geç Belhanda'ya daha çok zarar veriyorsunuz emin olun. Bunu sen ve bir grup üye daha yapıyor. Yapmayın.

Bunun yanında bu baskıdan bu kıyaslama ortamından kendini çıkartabilecek tek kişi Belhanda'dır. Eğer kendisi isterse başarılı olur. Önünde kendisi dışında bir engel yok. Bu kumaşı kalitesi var. Gerçekten Galatasaray kalibresinde bir büyük takım oyuncusu ise zaten bu baskıyı kırar geçer ve çatır çatır topunu oynar. İstisnasız tüm taraftarlara da kendini kabul ettirir, eleştirenler de 4 maçta ipini çekenler de dahil olmak üzere herkes bağrına basar. Bunu siz burada Belhanda'yı sözüm ona savunacağım diye Sneijder'e vurarak yapamazsınız. Diğer üyelerde eleştiriyor diye Belhanda kötü olmayacak. Belhanda kötü olmak isterse kötü olacak iyi olmak isterse iyi olacak.

Ha geçen seneki o leş kadronun içine Belhanda transfer edilmiş olsaydı eğer o zaman bu iş tamamen Belhanda'nın elinde değil derdim. Başka faktörlere de bakmak gerek derdim. Çünkü düşünsene Belhanda 10 numara, sağdan sabri geliyor soldan carole, arkasında banko Selçuk, önlerinde de Yasin var :red: Ben bu kadro ile oynayan bir 10 numaraya suç bulmam. Bu iş bir Bruma ile olacak iş değil. Lakin Belhanda'nın geldiği kadroda tarihimizin en iyi ve en pahalı kadrolarından biridir. Yani Belhanda'nın bu sene başarısızlık için bir bahanesi yok olamaz.

Bir de Sneijder'in 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarındaki performansı ile kıyaslamışsın. Bunlarla kıyaslama. Faydalı olabilir lakin ben Belhanda'nın bu seviyeye çıkabileceğini düşünmüyorum. 2012-2013 sezonunun ikinci yarısı yani ilk geldiği sezonla da kıyaslamışsın. Demişsin ki o ilk geldiği yarım sezondan daha iyi oynadı. Bak sen 4 maçta yargıya varmayın demişsin lakin kendin yargıya varmışsın o yüzden söylüyorum; Belhanda'nın şu 4 maçlık performansını Sneijder'in hazır olmadığı o yarım sezonluk performansı ile dahi kıyaslamam kusura bakmayın. Adam ilk maçı olan Orduspor maçında sonradan oyuna girdi ve öyle bir gol attı ki ben kaliteyim ben dünya yıldızıyım diye haykırdı adeta hepimiz ayağa kalktık ve golü alkışladık. 0-2 yenik olduğumuz maçı da o golden sonra 4-2'ye getirdik. Biz o maçı alamasak o sene şampiyon da olamazdık. Öyle kritik bir dönemden geçiyorduk.

Yani örneğin o Orduspor'a attığı golü, Fenerbahçe'ye tek maçta attığı o iki muazzam golü, o Melo'nun Emre'yi attırdığı maçtaki muazzam tek vuruşunu Belhanda yapamaz onu söyleyeyim. Bunu bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Sasa İliç'den aldığımız performansı alabilsek ben fitim. Daha fazlasını beklemiyorum.

6 ay top oynamamış adama 7.5 verdik ve yıllık 5.5m Euro 5 senedir takımda.

Yani her şeyi geçtim şu cümleyi nasıl kurabiliyorsunuz benim aklım almıyor. Furkan dün normal bir şekilde konuşabildiğimiz için ters bir şey söylemek istemiyorum. Normal şartlarda şu cümleyi kuran Galatasaraylı olamaz diye düşünürüm. Çünkü şu cümle Sneijder'e alenen küfürdür ki bu isim senin tarihinde önemli bir yer edinmiş, kulübün simgelerinden olmayı başarmış bir isimdir. Sen bu isme alenen küfür ediyorsun hem de Galatasaray kariyeri henüz topu topu 4 maç olan bir oyuncuyu ölümüne savunmak için!

Ben olumsuz düşünen bir üye olsam şu an bu kuş galiba diye sana kafayı takardım ve üzerine oynardım. Lakin öyle bir üye değilim.

Dün konuştuğumuzda söyledim hak da verdim lakin bunlar bunlar olabilir normaldir dedim. Lakin sizin kitle (Artık adına Belhandaspor mu Belhandacılar mı ne koyuyorsanız) inatla Sneijder'e vurarak Belhanda'yı savunmaya çalışıyorsunuz. Ben artık bu forumda buna benzer yazılar görmekten sıkıldım. Keşke olmasa lakin Belhanda'ya Sneijder üzerinden vurulabilir buna yapacak bir şey yok. Çünkü Belhanda Sneijder'in yerine gelmiştir ve henüz elle tutulur bir başarısı yoktur. Bunu aşacak kişi Belhanda'nın kendisidir ve isterse aşar. Bu gerçeği artık sindirmeniz ve bu konuda belli bir olgunluğa ulaşmanız gerekiyor.

Bir de Sneijder ismini duymaktan Sneijder'den nefret ettim diyen bazı garip üyeler de var. Burası Galatasaray Forumu aga :) Sneijder de Galatasaray'ın tarihinde iz bırakmış bir isimdir. Bu ismi duymak rahatsız ediyorsa seni başka foruma alalım. Çünkü 5 sene sonra da 10 sene sonra da bu forumda Sneijder'in ismi geçecek buna engel olamazsınız. Belhanda'nın başarılı olup olmaması, bu sene şampiyon olup olmamamız bu gerçeği değiştirmez. Rahatsız oluyorsanız yallah Arabistan'a veyahut olmadı size bir doz antu verelim sakinleşin.

Gördüğüm kadarı ile Belhanda'yı ölümüne savunma mekanizmasının temeline Sneijder kompleksini veya nefretini koymuşsunuz. Galatasaraylıyım diyen bir insan bu nefreti nasıl kazanabilir onu bilemiyorum lakin zoru başarmışsınız takdir ediyorum. Millete Sneijderci, Sneijdersporlu falan diye boşuna yafta vurmayın görünen o ki siz de Belhandasporlusunuz. Yani aynı bokun lacivertisiniz. Böyle bir durumda beni de Sneijder United'a dahil edebilirsiniz.

İyi forumlar.

Bu konu bence bir süre daha kilitli kalsin cünkü konu disi yorumlar var son 10 sayfada,belhanda iyi de oynasa kötü de oynasa devam edecek bu yorumlar yapacak birsey yok

En iyisi konunun kilitli kalmasi,forum'da huzursuzluk ta olmaz

belhanda iyi oynasın başımızın üstünde taşıyalım takımda kreatif oyuncu eksikliği var maç sıkışınca kilidi açacak adama ihtiyacımız var ve bunu yapabilecek tek adam var o da belhanda şuan feghouli forma girene kadar. belhanda sorumluluk almayı kilit açmayı geçtim takım oyunu içinde bile sırıtıyor şuan böyle gitmez. şampiyonluk için iyi bi oyun kurucu performansına ihtiyacımız var. belhandanın bu hali cidden endişe verici

"9m etmez" demiş işte. :D

''Belhanda 9 m ve kallavi yıllık ücrete değmez, Sneijder 1.8 eder'' demiş oluyor o vakit...Belhanda yerine başka profilde oyuncu tercih edilmesi gerektiğini en başından söylemiş ve mevcut performansını net yetersiz bulan biri olarak söylüyorum; Sneijder' a daha fazlasını veren kulüp çıkmaması hakkındaki düşüncen nedir?...

Daha geçen yıl sözleşme yenilendiğinde 7.5 m serbest kalma opsiyonu (Kendisi istemiştir, kulüp niya istesin?) için yönetime etmedik laf bırakmayanlar vardı ya hani?!...

10. haftaya kadar bekleyelim net bir karar vermek icin

O zaman bile "kaziktir" diyemeyiz, olsa olsa beklentilerin altinda kaldi, yedege cekilmeli deriz

''Belhanda 9 m ve kallavi yıllık ücrete değmez, Sneijder 1.8 eder'' demiş oluyor o vakit...Belhanda yerine başka profilde oyuncu tercih edilmesi gerektiğini en başından söylemiş ve mevcut performansını net yetersiz bulan biri olarak söylüyorum; Sneijder' a daha fazlasını veren kulüp çıkmaması hakkındaki düşüncen nedir?...

Daha geçen yıl sözleşme yenilendiğinde 7.5 m serbest kalma opsiyonu (Kendisi istemiştir, kulüp niya istesin?) için yönetime etmedik laf bırakmayanlar vardı ya hani?!...
O seviyede değil çünkü. Bunu bizdeyken de söylüyordum, hatta transfer dönemi başlamadan önce Sneijder'in gitmesini isteyenler arasındaydım.

Ben Sneijder'in bizden ayrılması durumunda en fazla Everton kalitesindeki takımlara gideceğini düşünüyordum zaten. Belki çok ufak bi ihtimalle Mourinho alırdı çünkü Sneijder'i çok seviyor. Gittiği yerde de 2.5m€'ya falan oynayacağını tahmin ederdim şahsen.

Opsiyonuna herhangi bi laf etmediğim için (yanlış hatırlamıyorsam) arkadaşlar adına konuşamayacağım.

Geçmiş, ödenen veya ödenecek ücretler, kadro yapılanması vs her şey bir kenara.

Yazılanları okumadım şu an ne tartıştığınızı bilmiyorum ama size acı gerçeği söyleyeyim mi ? Bu sezona Sneijder ile girseydik muhtemelen şu an yerden yere vuruyorduk, çünkü devri bitti gitme zamanı gelmişti ve gitti, keşke Fransa değil de ABD'ye falan gitseydi. Belhanda ise 4 maçtır bok gibi oynuyor, gelecek için de zerre umut vermiyor. Olan kime oldu bize oldu, neden ? Çünkü 10 numarasız kaldık, muhtemelen bu seneyi 10 numarasız tamamlayacağız, 10 numarasız veya gerçek anlamda 10 numara gibi oynamayan bir 10 numara izleyeceğiz.

Savunduk epey ama daha lig baslamadan yazmistim tekrarlamakta fayda var.
Acin izleyin nice performansini
Bu adamda sut yok.
Extreme kilit pas denemeleri var basari yuzdesi dusuk.
Cani isterse ortasahaya dinamizm katiyor.
Ha birde 27 yasinda olmasina ragmen hala wonderkid tecrubesizligi var.

SM-G610F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Furkan kimse Belhanda iyi oynayınca kudurmayacak. Herkes Galatsaray'ın iyiliğini istiyor ve bu yüzden kötü oynayıp yüksek maliyeti olan adamı eleştiriyor. İyi oynarsa hakkı verilir. Sorun şu ki sende anladığım kadarıyla şizofreni belirtileri var. 2 gündür birçok kişinin Sneijder gittiği için taraflı yorum yapıp Belhanda'yı aşağıladığını söyleyip duruyorsun ve "tarafsız" biri olarak kötü oynayan adamı ölümüne savunup kendini tatmin etmeye çalışıyorsun.

Yukarıda Erman abi uzun uzun senin saçmalıklarına cevap yazmış ama bence vaktini boşa harcamış çünkü sen laftan anlamıyorsun. 2 gündür ben dahil birçok kişi konunun Sneijder'le alakası olmadığını vurguluyoruz. Belhanda maliyetine göre kötü oynuyor bu yüzden eleştiriliyor diyoruz, toparlarsa hepimiz seviniriz diyoruz sen hala yok işte size birini unutturdu hepinizi g.t edecek kuduracaksınız falan diyorsun. Bu durumda sağlıklı düşünemediğin ortada o yüzden ben sana açıklayayım, Sneijder sevgisiyle taraflı yorum yapan biz değiliz, Sneijder nefretiyle taraflı yorumun kralını yapan ve hala bizi taraflılıkla suçlayan kişi sensin. 2 gündür yeterince göz kanattın artık usulca bırak ve sağlıklı düşünmeye başlayınca gel lütfen.

Sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu.

"Sneijder nefreti" diyince laf ediyorsunuz da burda net bi artniyet var yani, kusura bakma.
160 sayfanın 120sinde Belhanda nefreti var hocam, sanırsın ki Belhanda kovdu adamı. Sanırsın ki o dedi bu kadar para verip alın beni diye.Benimki nefret değil ama takımımızdaki adama Sneijder üzerinden sürekli yaftalama yapınca gerçekten insan üzülüyor.
Hele ki son 10-20 sayfa.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt