#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hagi, Lincoln, Alex, Sneijder gibi yakın geçmişte alışmış olduğumuz yıldız 10 numaralar birbirlerine daha çok benziyordu.

Belhanda onlardan daha farklı tipte oynuyor bu nedenle farklı karşılanması çok doğal. Kötü oynadığını düşünmüyorum. Sezon başında kötü başladı ancak son haftalarda üzerine koyuyor. Skor olarak da katkı yaparsa hem kendisi hem de taraftar daha mutlu olur.

Tabii ki yenilen goldeki hatasını kapatmıyor bu, daha dikkatli olması gerekir. Ancak çok sert eleştirileri anlamsız buluyorum.

Takımın en pahalı oyuncusu olmasından dolayı dün akşam yaptığı 28 top kaybı en dikkati çeken istatistiği oluyor malesef.Hemen hemen her maç bu düzeyde top kaybıyla oynuyor.Muhakkak bunu düzeltmesi lazım.Yaptığı iyi işler de var ama çoğu topu kaybetmesinden dolayı yaptıkları da öne çıkamıyor işte

Okursan anlarsin neden o nu yazdigimi. TAKIM farki var. Birisi Jem ile selcuk ile Umut ile oynarken, digeri Mariano, Fernando, Gomis ile oynuyor. Simdi anladin mi neden 13/14, 14/15 diyorum.

Sneijder belki bukadar pres, top calma yapmaz (hayatta yapmaz hemde ), ama sana daha cok gol atar, attirir + assist verir ( pre assist demiyorum, cünkü gecen seneye kadar onca laf yedik ayni kisilerden. Ne hikmetse tükürüklerini yalamislar ).

He bu arada yavrum benim, alintilama beni , dün yaptigin spastik seylerden sonra

13/14 de. Melo Ebue Muslera Drogba bruma amrabatla oynuyordu Selçuk'ta fena değildi.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Okursan anlarsin neden o nu yazdigimi. TAKIM farki var. Birisi Jem ile selcuk ile Umut ile oynarken, digeri Mariano, Fernando, Gomis ile oynuyor. Simdi anladin mi neden 13/14, 14/15 diyorum.

Sneijder belki bukadar pres, top calma yapmaz (hayatta yapmaz hemde ), ama sana daha cok gol atar, attirir + assist verir ( pre assist demiyorum, cünkü gecen seneye kadar onca laf yedik ayni kisilerden. Ne hikmetse tükürüklerini yalamislar ).

He bu arada yavrum benim, alintilama beni , dün yaptigin spastik seylerden sonra
takim farki var amma velakin o günkü ligin kalitesine baktığında ve bugün ki ligimize baktığında genel olarak her kulüp birkaç sene önceki halinden 3 4 gömlek yukarda rekabet daha fazla.

13/14 de. Melo Ebue Muslera Drogba bruma amrabatla oynuyordu Selçuk'ta fena değildi.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bruma capraz bag kopmasi
Drogba ikinci devre sakat
Amrabat ikinci devre yoktu

Arastirarak gel bu bir. İkincisi o takim 15/16-16/17 den yinede iyidi, ve Sino muazzam perfomans gosterdi.
Takim iyise Sneijder 5 kat ustune cikiyor. Takim zaten 15/16, 16/17 gibi boksa degil Sneijder , Messi yada Ronaldo bile bir halt beceremezler. Simdi anladin mi

takim farki var amma velakin o günkü ligin kalitesine baktığında ve bugün ki ligimize baktığında genel olarak her kulüp birkaç sene önceki halinden 3 4 gömlek yukarda rekabet daha fazla.

Orasi tabiki oyle kuskusuz. Yinede bizim simdiki takim herseyin 1-2 kat üstünde. Bizim gecen seneki takim , degil 4. 8-10 arasi bitirirdi ligi. Bunu demeye calisiyorum. Belhands Sneijder kiyaslamasini yapacaksak, dogru düzgün yapalim. Yok birisi klas oyuncularla, digeri Allahin belalariyls diye degil

gecmisi bırakıp geleceğe bakın zevk almaya bakın

Bruma capraz bag kopmasi
Drogba ikinci devre sakat
Amrabat ikinci devre yoktu

Arastirarak gel bu bir. İkincisi o takim 15/16-16/17 den yinede iyidi, ve Sino muazzam perfomans gosterdi.
Takim iyise Sneijder 5 kat ustune cikiyor. Takim zaten 15/16, 16/17 gibi boksa degil Sneijder , Messi yada Ronaldo bile bir halt beceremezler. Simdi anladin mi

2013-14 DE 2. olan takım şuanki takım kadar iyiydi çok net. Tarihin en iyi kadrolarından biriydi. 15-16 da messiyi 16-17 dede messiyi koy. O takım açık ara şampiyon olur. Boş konuşuyon musakka. Anladım ama argümanın yok denecek kadar az. Ayrıca drogba 2. devre sakat makat değil 3i4 maç kaçırdı diye adamı komple sakat yaptın. Amrabat ise yoksa bu benim problemim değil. 14-15 deki kusursuza yakın performansından sonra. İnanılmaz düşüş yaşadı. Takım kötüydü evet ama sneijder de kötüydü. Mesela geçen sene takımda iyi diyebileceğim tek adam Bruma dır. Gerisi benim için kötü dür. Muslera da dahil. Tabi musleranın kötü olmasının sebebi takım savunmasının ve stoperlerin yetersizliği, sneijder de öyle bir durum yok. Sneijder fiziksel olarak kendi çok geri düştü. O fiziki düşüsün meyvelerini yiyor şuan kadro dışı kalarak.

Son düzenleme:
2013-14 DE 2. olan takım şuanki takım kadar iyiydi çok net. Tarihin en iyi kadrolarından biriydi. 15-16 da messiyi 16-17 dede messiyi koy. O takım açık ara şampiyon olur. Boş konuşuyon musakka. Anladım ama argümanın yok denecek kadar az.

13/14 ün takimdaki yarisi sakat sen ne diyorsun ?

Benim merak ettigim, belhandanin arkasinda Jem ve Selcuk önünde Umut gibi oyuncular olursa ve yaninda tek Bruma ile ayni kafa dengi biri olursa böyle överlermiydi ? Simdi ki övenler (adem gibiler) hunharca dalmaya baslardilar.

Sneijder sürekli Umut gibi oyuncular ile oynamadi. Gecen sene de Bruma, ve Podolski vardi önünde. Diger tarafta Selcuk ile Umut sneijdersiz bizde de, trabzonda da sampiyon oldular zaten. Sampiyonlar ligi grubundan da ciktilar.

Garry, Tolga, Ndiaye gibi oyuncularimizi Allah korudu. Su an ufak bir grup Belhanda´ya sariyor, ama o performansi ve yapisi ile kaldirir bunu. Yoksa cok daha büyük bir grup bunlara saracakti, cökertene kadar.

Son düzenleme:
Beyler bu takim futbolun iki yönünü de cok iyi oynayan bir takim. En azindan ilk 7 haftada bu profili cizdik. Bizim galibiyet formülümüz bu, sistemimiz bunun üzerine kurulu. Bu sistemi cok hizli bir sekilde oturtan Tudor. Oyununun iki yönününü de en iyi oynayan oyuncu bu takimda Bekhanda simdiye tek. Takimin en iyi cift yönlü oyuncusu, hem ofansif, hemde defansif katkisi iyi. Ve ayni zamanda, daha da iyi olabilecegini gösteren yetenege ve potansiyale sahip.

Bu yüzden Belhanda ile Tudor alakali elestiriler, eksikliklerini dile getirmeye eywallah da. Bu adamlarin, bu sezon, simdiye dek paket olarak cok iyi performans gösterdiklerini de kabul etmek lazim.

Bakin beyler bu lig kolay bir lig degil. Besiktas resmen avrupanin gayet iyi iki takimini tokatladi. Ama muhtemelen gecen sezon gibi, daglik arazide ilerlemeye calisan traktör gibi, inisli cikisli grafikler ile ilerleyecek sezonda... Bu da bizim su an gayet iyi oldugumuzu gösterir.

Gelecek haftalarda, aylarda ne olur bilemeyiz. Futbol büyük umut vaat ediyor, ama hersey olabilir. Ancak simdiye dek, harbiden, öyle cok elestirilecek kimse yok bu takimda... Baya bir zorlama oluyor yani.

Benim merak ettigim, belhandanin arkasinda Jem ve Selcuk önünde Umut gibi oyuncular olursa ve yaninda tek Bruma ile ayni kafa dengi biri olursa böyle överlermiydi ? Simdi ki övenler (adem gibiler) hunharca dalmaya baslardilar.

Bak senin gözden kaçırdığın nokta şu.Orta saha Belhanda'yı rahatlatıyor bu doğru ama Belhanda da orta sahayı rahatlatıyor.Tek taraflı bir durum yok yani.

La Sneijder Selçuk melo ile oynadı. Melo ile Selçuk CL seviyesi bi tandemdi. Sneijder o dönem o kadar rahattıki, arkasına bile bakmasına gerek yoktu. Önünde paso gol atan Burak ve Dünya Starı Drogba vardı. Sağ bek ebue, sol Telles. Stoper de Fransa liginin en iyi stoperiydi. Kalede Muslera vardı. Gelmişler YÖK Belhanda kaliteli takımda oynuyor, Sneijder çöplerle oynadı. Hadi lan ordan. Tarihin en iyi 2. Kadrosunun kilit adamıydı Sneijder. Son 2 sene kendide takımda rezalet ve çöptü. Şu boş muhabbeti yapmayın artık.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hakikaten göze batmıyor ama her golde veya gol pozisyonunda Belhanda'nın bir şekilde etkisi oluyor.

Sakin kafayla maci tekrar izledim..dun biraz agir konusmusum belhandayla ilgili her pozisyonun icinde var.. her harekette artislik denemeler yapmasa cok faydali olacak.. ozguven zidane yetenek belhanda olunca fazla hata oluyir.. biraz daha kendi sinirlarini bilerek oynamali

Hayatta birçok şeyi tadında bırakmak evladır; Sneijder' ınki de o hesap oldu, bana kalsa 1 yıl gecikti bile, o zaman yeni sözleşme verilmemiş olsa böyle sancılı da olmazdı üstelik ayrılık. Arada hatırlattığım Hazretin dizesindeki gibi ''...yeni şeyler söylemek lazım''...Bırakın artık olumlu veya olumsuz anlamda Sneijder üzerinden yürümeyi. Hele abartıp adeta hala onun (Hatta söylemeden geçemem, Aysal' ın da aynı şekilde) yasını ve kinini güdenler var ki kusura bakmasınlar, çocukça geliyor bu tavırları, bunu bir düşünsünler...

Belhanda' nın şu ana kadar ki performansını yetersiz bulanlardanım, görüldüğü üzere Sneijder' le hiç alakası yok, bilakis...Bu noktada temel sorunu Ndiaye-Belhanda ikilisinin göbekte birlikte oynaması olarak görüyorum. Bunlardan herhangi biri yerine olgun ve orjinal bir 8 numara olsa daha dengeli bir hat oluşurdu kanaatindeyim (İlle çok pahalı biri de şart değildi, şimdi Göztepe' de oynayan Andre Castro' yu önermiştim mesela)...

Belhanda' nın çevre kontrolü özelliğinin çok gelişkin olmadığını gözlemliyorum; bu tip oyuncular kanatta daha rahat oyun kurabiliyorlar. Arda' nın bizde oynadığı formatta denenmesini çok istiyorum bu bakımdan...

-------------------Fernando--------
Feghouli------Ndiaye----Tolga----Belhanda

Böyle daha dengeli bir kadro olur (Tolga daha defansif, Ndiaye daha ofansif olmak üzere). Rodriguez yerine Ndiaye' nin gezgin-driplingli-delici ofansif özelliklerini tercih ederim ki zaten o da sıkça forma şansı yine de bulacaktır...

DLHKJPmWkAA7FNp.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt