Ulaş Anli
Parçalı Üye
- 30 Temmuz 2009
- 4.330
- 1.372
- 1.723
Sayı saymayı öğrenmişsin bu da 5
Sen bayağı ergensin yalnız. Neyse öğrenmiş olduk.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sayı saymayı öğrenmişsin bu da 5
Sen bayağı ergensin yalnız. Neyse öğrenmiş olduk.
Bak hocam gözünden kaçırdığın ciddi bir nokta var. Ben bu adamla ilgili fanzinde analiz yazısı yazdım ve yazıdaki içerik nerdeyse tamamen tuttu. Hala da aynı görüşteyim bu adam ileri döndü mü takım pozisyona giriyor bu kadar yetenekli bir adam ama son hamleleri sıkıntılı, sıkıntılı değil dersen sende sıkıntı vardır.Ekli dosyayı görüntüle 18170
Adamın istatistiklerine bakar mısınız? Ortalık boş konuşup sadece dikkat çekmek için bu adamı eleştirenlerle dolu.
İsabetli pas ile iyi ve doğru pas aynı şey değil. Atılan topla kendi adamın buluşuyorsa istatistiğe isabetli pas olarak yansır. Pas zamanlaması-yönü-şiddeti gibi unsurları hesaba katmadan yapılan değerlendirme eksiktir ki o kriterler göz önünde bulundurulduğunda gayet de eleştirilebilir durumda, Belhanda' nın şu ana kadar oynayabildiği oyun.
Topu öldürerek pas vermek gereken yerde şiddetli, şiddetli vermek gereken yerde adamının zar zor ulaşabileceği kadar yavaş paslar atması; bir saniye önce ya da sonra verse demarke iken, tam markaj altına girdiği anda topu vererek kendi adamını zor duruma düşürmesi gibi durumları sıkça görüyoruz.
Çok çok kötü de değil elbette. Ancak ''Ofansif' bir orta saha oyuncusunun bu seviyede daha iyisini yapabiliyor olması gerekir. Bunda Ndiaye ile partner olmasının da etkisi var; tek tek iyi futbolcular olsalar da birbirlerini tamamlayacak özellikte futbolcular oldukları kanaatinde değilim; umarım zamanla daha uyumlu hale gelebilirler...
Bak hocam gözünden kaçırdığın ciddi bir nokta var. Ben bu adamla ilgili fanzinde analiz yazısı yazdım ve yazıdaki içerik nerdeyse tamamen tuttu. Hala da aynı görüşteyim bu adam ileri döndü mü takım pozisyona giriyor bu kadar yetenekli bir adam ama son hamleleri sıkıntılı, sıkıntılı değil dersen sende sıkıntı vardır.
Osmanlı maçından beri bas bas bağırdık burada gereksiz geri paslar veriyor diye ne oldu sonunda? Hayır sapla samanı ayıralım. Bu adama çöp diyen de muazzam diyen de boş konuşuyor,artıları ve eksileri var.
Hayır son paslarda bariz sıkıntısı var. Gel maçı beraber baştan izleyelim tek tek göstereyim hatta. 3-4 tane pası ya yanlış yere attı ya da hızını ayarlayamadı hepsi yüzde yüzlük pozisyon olacaktı.Son hamleleri değil sadece gol atma yeteneği elit ofansif ortasahalara nazaran az fakat onuda mücadelesi ve atletik yetenekleri ile kapatıyor bana kalırsa.
Hayır son paslarda bariz sıkıntısı var. Gel maçı beraber baştan izleyelim tek tek göstereyim hatta. 3-4 tane pası ya yanlış yere attı ya da hızını ayarlayamadı hepsi yüzde yüzlük pozisyon olacaktı.
Asistler genellikle kornerlerden geldi. 4 yüzde yüzlük pas ve baskı yok bence bu önemli bir kriter.Tamamda tempolu oynuyoruz geçen seneki gibi durağan mücadelesiz oynamıyoruz. 5 şut pozisyonu hazırlamış, 4 isabetli orta yapmış maçın en etkin ofansif oyuncusunun daha uygun birkaç pası kaçırması çok normal. Top zamanındaki İniesta değil ki bu adam kusursuz oynasın.
Bak hocam gözünden kaçırdığın ciddi bir nokta var. Ben bu adamla ilgili fanzinde analiz yazısı yazdım ve yazıdaki içerik nerdeyse tamamen tuttu. Hala da aynı görüşteyim bu adam ileri döndü mü takım pozisyona giriyor bu kadar yetenekli bir adam ama son hamleleri sıkıntılı, sıkıntılı değil dersen sende sıkıntı vardır.
Osmanlı maçından beri bas bas bağırdık burada gereksiz geri paslar veriyor diye ne oldu sonunda? Hayır sapla samanı ayıralım. Bu adama çöp diyen de muazzam diyen de boş konuşuyor,artıları ve eksileri var.
Osmanlı maçında da yapmamış mıydı bunu? Serdarı zora sokmuştu Serdar Gürler pozisyona girmişti.Dikkat çekmedi ama Sivas maçında Serdar Aziz'e verdiği bir geri pas var.Az daha pozisyon görüyorduk kalemizde.Orada asıl suçlu Belhanda bence.Defansta o kadar rahat pas verilmez,hele ki topuk pası.Bu yaptığı top kayıpları en büyük problemi,bazen de son tercihlerde sıkıntı yaşıyor.Yine Sivas maçı 3 adamı çalımlayıp kaçırdığı bir pozisyon var.2 adamı geçtikten sonra Gomis çok müsaitti,vermedi ona.3. adamı da şansının yardımıyla geçti,golü de yine lauballiğinden kaçırdı.Çok çok kötü vurdu topa.Sorunları bunlar,onun dışında efektifliğinde bir sorun yok bence,ilk maçlarındaki durgunluğunu atmış üzerinden.
Osmanlı maçında da yapmamış mıydı bunu? Serdarı zora sokmuştu Serdar Gürler pozisyona girmişti.
Yanlış mı hatırlıyorum yoksa Belhanda değil miydi o hatayı yapan.
sent via GSC
Osmanlı maçı mıydı Serdar'a topukla geri pas verdiği maç?Yanlış hatırlıyor olabilirim,orada herkes Serdar'a kızdı da asıl suçlu Belhanda net olarak.O bölgede o kadar rahat olunmaz.
Belhandaydi ama topuk pasi degildi, yüzü kaleye dönük Serdara oynadi.Osmanlı maçında da yapmamış mıydı bunu? Serdarı zora sokmuştu Serdar Gürler pozisyona girmişti.
Yanlış mı hatırlıyorum yoksa Belhanda değil miydi o hatayı yapan.
sent via GSC
Belhandaydi ama topuk pasi degildi, yüzü kaleye dönük Serdara oynadi.
Hatanin sbeebi müsait olmasina ragmen dönüp ileri oynamamasi.