#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kandırmayın Galatasaraylıları kardeşim. Yeni geldiği takıma yaranma gazıyla ilk 2-3 maç bir şeyler yaptı. Oyun olarak o maçlarda da kötüydü bence de skora etki etti en azından. Diğer maçlarda bir bok oynamadı.

Galatasaray´lilari kandiran bir sonuc yok su an. Su takimda bireysel anlamda kötü mac cikarmis bir cok oyuncu var bu sezon, ama kimse Belhanda kadar fokus edilmiyor sadece, ve takim anlaminda her daim istedigimiz sonucu alabiliyoruz. Böyle de devam edecektir.

Beğenmedik diyene laf etmiyorum. Ligin en yeteneksizi diyip. İyi oynadığında yetersiz. Kötü oynadığında kazık diyenlere laf ediyorum. Herşeyin bir standartı var. Verdiği katkı ortada. 7 maçta en iyi 3-4 adamdan biriydi. Bu maç ise ndiaye ile birlikte en kötülerdendi. Ayrıca ilk berbat ve rezil oynadığını belirten benim bugun.
"X görüşte bulunanlara laf ediyorum çünkü benim görüşüm Y"

10 sene üst üste şampiyon olduk değil mi ? :) Çok komiksiniz ha vallaha. Yıllarca Alex'e laf söylediniz tabela oyuncusu diye ama aynı şeyi Sneijder yapınca çok büyük topçu oldu. :)

Hagi ile bile o kadar şampiyon olamazdın. Alex çok büyük futbolcuydu ama Melo 4 yılda daha fazla kupa aldı mesela o olay farklı. Ben sana ima ettim yanındaki öküzlere rağmen belli sayılara uğraştı diye sen gelip 10 sene üst üste şampiyon olduk değil mi diyerek kendini komik duruma düşürdün.

Altını çiziyorum Sneijder kıyaslaması olarak bakmayın. Bunu ilk haftaki Kayseri maçının devre arasında yazmıştım.

75 yaşındaki Sneijder etmez

Akabinde kendisi 2 gol atınca gelen yaptığım yoruma istinaden gelen "Hani ne oldu kardeş" tarzı cevaplara da şunu yazmışım.

Yazdığım da burada kalsın, attığı gol de, 8-10 hafta sonra ve lig bitince tekrar konuşalım. Yanılan ben olurum umarım. Gelir özür dileriz sıkıntı yok.

Şu ana kadar da leş bir oyun koydu ortaya. Yine tekrarlıyorum adam gibi top oynasın, 10 milyonluk 10 numara katkısı versin sezon boyunca gelip özür de dileriz sene sonunda.
Ama bu heriften bir halt olmaz.

Arkadaşlar Sneijder neden eleştiriliyordu? Laubali, tutuk, koşmuyor, defansa yardımcı olmuyor... O adamı gönderip 8 milyona bir oyuncu alıyorsan kusura bakmayın takımın gerçek 10 numarası olmak zorunda. Önceki haftalardaki vasatın üstünde performansını önümüze koymayın. Sneijder çok kötü geçen sezonda gönderildiği sezonda asist kralı oldu ve tek başına en az üç maç çevirmiştir.

Yineliyorum. Kimse kusura bakmasın. Sneijder gönderilmeden numarasını yeni bir oyuncuya verirsen ben o oyuncuyu Sneijder ile kıyaslarım.

Kötü oynamak da değil aslında bunu önce bi algılamak lazım. Takımda kötü oynayan oyuncular var zaten bu da çok doğal ara ara kötü oynayabilirler ama bu adam kötüden ziyede şeyine takmıyor hiçbir şeyi resmen. Adamın takıma saygısı yok, yaptıklarının ciddiyetle alakası yok.

Laubali oynamasa maçtan maça değişen yorumlar yapılır performansına göre ama bu adamın sıkıntısı başka.

Mesela şunu bir açıklayın da öğrenelim(bu maçta da yaptı) topa ilk müdahalesi berbat ötesi, böyle bir oyuncu için bu normal mi mesela?

Hagi ile bile o kadar şampiyon olamazdın. Alex çok büyük futbolcuydu ama Melo 4 yılda daha fazla kupa aldı mesela o olay farklı. Ben sana ima ettim yanındaki öküzlere rağmen belli sayılara uğraştı diye sen gelip 10 sene üst üste şampiyon olduk değil mi diyerek kendini komik duruma düşürdün.

2015 senesinde şampiyon olduğumuzda sağında Maradona, solunda Cryuff mu vardı ? Yasin, Sabri, Selçuk, Burak vardı yine. Adamın performansı dibe vurunca yanındakiler kabahatli oldu. Ama suç Sneijder de değil bu adamı ilah seviyesine çıkaran bizlerde. Neyse ben boşuna konuşuyorum. Neticede adam Sneijder, ismi yeter. Ölene kadar takımda kalmalıydı. Yolladık yerine bu Arap kardeşimizi aldık. :(

Somut veriler var. Whoscored a göre bakabilirsin. İlk 7 maçtaki ortalamasına ve takımda en iyi kaçıncı olduğuna. Benim görüşüm değil REALITE bu.
Yahu Furkan eleştirenlere her türlü laf ediliyor, oysa kaç haftadır Belhandanın sorunları aşağı yukarı aynı. Ama misal şu istatistik olayı, maçlardan birinden sonra burada bu sitelerden birinin istatistiği yayımlandı, orada Belhanda için sıfır top kaybı yazıyordu ve bunun üzerinden savunma yapan renktaşlarımız oldu. Oysa Belhanda o maçta bir çok pas hatası ve top kaybı yapmıştı. Üstelik o istatistiği paylaşan ve sıfır top kaybı bölümünü kalın puntolarla foruma yazan renktaş yine bugün de dahil bir çok kez üyelere laf atıp kendini melek gibi gösteren ama esasen bu forumun en takıntılı üyelerinden. O istatistik üzerinden savunmaya katılanlardan biride burada futbol otoritesi gibi davranan bir başka renktaşımız.

Son düzenleme:
Belhandayı Sneijder üzerinden savunmayın diyorlar aynı şeyi Belhandanın her kötü maçında yapıyorlar,Sneijderin kötü günlerinde pusuda yatmıyordumki yaw sallasaydım keşke adama,Belhandaya 8 maçlık süreçte ağırlıklı olarak kötü oynadı diyen biriyle muhtemelen aynı takımı takip etmedim çok fazla sarı kırmızılı ekip olunca hatlar karıştı bazılarında sanırım

Son düzenleme:
Ben bir oyuncunun kötü oynamasına çok sinirlenmem. Mesela bugün Ndiaye de en az Belhanda kadar kötüydü. Ama adam hiç değilse mücadele etti. Belhanda da benim gördüğüm sanki takım hiç umurunda değilmiş gibi oynuyor. Sinan Gümüş'ü buna benzer laubali tavırlar bitirdi. Böyle devam ederse Belhanda da aynısını yaşayacak. Bence kendisinin yedek kulübesine çekilecek bir formül geliştirilmeli.

Somut veriler var. Whoscored a göre bakabilirsin. İlk 7 maçtaki ortalamasına ve takımda en iyi kaçıncı olduğuna. Benim görüşüm değil REALITE bu.
Whoscored'a göre Sneijder geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın en iyi 2. oyuncusuydu ama kendisi hakkındaki yorumların ortada. Semih de 3.ymüş bu arada. Selçuk da ondan önceki sezondaki en iyi 2. oyuncumuzmuş (1. Burak).

Realite değil bu. Whoscored'un rating hesaplama sistemi sadece. Atıyorum bir maçta Maicon 6 kez adamını kaçırsa ama kornerden 2 gol atsa ve maç 2-2 bitse, whoscored ratingine göre muhtemelen maçın adamı Maicon olur.

Dört tanesinin ikisi futbol içinde kalan, diğer ikisi futbol içinde ama o üç üyenin arasında zaten devamlı bu sürtüșme var ama yinede doğru değil. Yine tekrar ediyorum, kimisi için yeteneksiz olabilir, kimine göre laubali, oyuncunun nazarında kaldıkça kimsenin kimseye laf etme hakkı yok, buna karar verecek otorite hiç birimiz de yok. İşte sen bunu yapıyorsun ve eleştiren herkese yapıyorsun, farkında değilsin.

Galatasaray´lilari kandiran bir sonuc yok su an. Su takimda bireysel anlamda kötü mac cikarmis bir cok oyuncu var bu sezon, ama kimse Belhanda kadar fokus edilmiyor sadece, ve takim anlaminda her daim istedigimiz sonucu alabiliyoruz. Böyle de devam edecektir.

Kardeş Almanca mı yazalım? Buradaki hemen herkesin eleştirisi adamın sezon başından beri kötü oynadığı yönünde ortalamaya vurduğunda. Lakayt oynadığı. Böyle 10 numara olmaz diyor herkes. Kiev çakmış diyor. Sen hala bireysel anlamda bir çok kötü maç çıkarmış adam var diyorsun. Biz sadece bugün kötü oynadığı için kızmıyoruz.

Bak tekrar ediyorum:

KONU: ADAMIN FUTBOLUNUN SEZON BAŞINDAN BERİ GENEL ANLAMDA (MAÇ MAÇ BAKILMAKSIZIN) KÖTÜ OLMASI.

Sezon başından beri Kayseri maçı hariç adamın aklımızda kalan maçı yok.(Sizin gibi zorlarsak tabi şu maçta taç atışını çok hızlı kullanmıştı falan diyebiliriz)

Ayrıca genel olarak baktığımızda beklentinin altında kalan Ndiaye vardır. Bir de sol beklerimiz. Sol beklerimizin de kapasitesi belli zaten.

Whoscored'a göre Sneijder geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın en iyi 2. oyuncusuydu ama kendisi hakkındaki yorumların ortada. Semih de 3.ymüş bu arada. Selçuk da ondan önceki sezondaki en iyi 2. oyuncumuzmuş (1. Burak).

Realite değil bu. Whoscored'un rating hesaplama sistemi sadece. Atıyorum bir maçta Maicon 6 kez adamını kaçırsa ama kornerden 2 gol atsa ve maç 2-2 bitse, whoscored ratingine göre muhtemelen maçın adamı Maicon olur.

Talha kardeş o zaman Sneijder'in geçtiğimiz sezon yaptığı efsane 17 asisti de çöpe dökebilir miyiz bu verilere dayanarak ? :)

Geçen seneki rezalet takımda en iyi 2-3 oyuncudan biriydi zaten ? Aksini iddia eden futbol cahilidir. Ondan öncei sezon 6. olduğumuz zaman sniper sakattı 1 ay. Takım 6. oldu zaten. Burak selçuk dışında birşey yapabilecek düzeyde adam yoktu. Skorları ikisi üstlendi. Semihin 3. olmasıda. Diğer reziller arasında en az rezil olmasıdır.

Kötü oynadigini yazdik bugün, ama sürekli adamin kötü oynadigi bir maci bekleyip , tüm sezon icin özet anlamda gösterilecekse, isimiz var. Daha sezon erken, ama takimin buraya kadar gelmesinde en büyük etkenlerden bir tanesi.

Takımın buraya gelmesinde, başlarda eleştirdiğim Maicon daha önemli rol oynamıştır mesela. Keza Muslera-Mariano-Serdar-Fernando-Ndiaye-Tolga-Gomis-Rodrigues de. Hatta Linnes' i bile katabilirim, bulduğu az sürede.

Bunların arasından Belhanda' yı ayırıp hepsinin üstünde konumlandırmaya çalışmak işgüzarlık değilse eski hesaplardır, kusura bakma dostum...

Bak ben en başından beri daha çok şüpheyle baktığımı defalarca yazdığım Maicon' un şu ana kadarki performansını onaylıyorum, mükemmel değil ama oyunu ve karakteriyle güvenimi kazanmış durumda. Maicon' dan sonra içime sinmeyen ikinci transfer Belhanda idi, niye garezim olsun da iyiyken kötü diyeyim (Bilirsin, körü körüne 'Sneijderci' de değilimdir)?...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt