#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O zaman koy 10 tane 10 numara 1 de kaleci seni asist gol manyağı yapsın

Ndaiye örneği ortada görev acısından
Akıl ermiyor galiba sneijder niye gitti senin zihniyetinde olmadığı için tudorun
Yoksa sneijder gibi dünyada topu adamın ağzına sokacak ender adam vardır
Sneijder 10 topun 8 ini adrese verir belhanda 5 ı
Sneijder 10 şutun 5 i sokar belhanda 3 ünü
Sneijder 10 ikili mücadelenin 1 nı kazanır belhanda 7 sini
Sneijder kendine 10 pozisyon hazırlar belhanda 20
Niye fiziki yeterlilik yeterli iken real de oynuyordu
Şimdi nice de kadroya giremiyor

Takimin şablonu belli mantalitesi belli
Koşacak basacak fizik olarak ezecek
Öyle eli belinde gezmeyecek

Dünyada bunları yapıp üstüne asist gol üreten adamlar kaç tane var
Yada kaçı senin takimina gelir

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 tane 10 numaran olur ama onun hakkını verir. Olay 10 tane 10 koymak değil.

Belhanda 20 tane kendine pozisyon hazırlar demişsin ama kendine pozisyon hazırlayıp zımba gibi bir şut çıkardığını falan henüz hatırlamıyorum.

Sneijder oynadığı süre içinde sayısız derbi ve CL maçı kazandırdı.

Bunu ölçme şansımız olmayacak tabiki ama Tudor’un sezon öncesi antrenmanını yiyen bir Sneijder şu yaşında bile çok da iyi şeyler yapardı bu takımda. Evet koşu mesafesine baktığında maç sonunda Belhanda’daki miktarı göremezdik ama buna gerek bile kalmazdı.

Bunları yapıp eli belinde gezmeyecek kaç kişi gelirdi veya nasıl olurdu konusuna gelirsek elbet bunu da görme şansımız yok adam Belhanda yerine adam gibi bir kanat daha veya adam gibi bir orta saha alıp Ndiaye yi öne atmak(Forvet arkası) takımı çok daha iyi yapabilirdi bence.

Sana katıldığım tek nokta Ndiaye’den sürekli gol veya asist beklenmesi çok saçma.

Aynen demek isterdim de Göztepe konusunda bırakmamışın yine. :D

Muazzam bi tablo sene sonuda boyle olmasi umidi ile

5c560e75a4f98f508f4efdbf8b9ed0da.jpg

Belhanda 20 tane kendine pozisyon hazırlar demişsin ama kendine pozisyon hazırlayıp zımba gibi bir şut çıkardığını falan henüz hatırlamıyorum.

Bunu ölçme şansımız olmayacak tabiki ama Tudor’un sezon öncesi antrenmanını yiyen bir Sneijder şu yaşında bile çok da iyi şeyler yapardı bu takımda. Evet koşu mesafesine baktığında maç sonunda Belhanda’daki miktarı göremezdik ama buna gerek bile kalmazdı.

Bunları yapıp eli belinde gezmeyecek kaç kişi gelirdi veya nasıl olurdu konusuna gelirsek elbet bunu da görme şansımız yok adam Belhanda yerine adam gibi bir kanat daha veya adam gibi bir orta saha alıp Ndiaye yi öne atmak(Forvet arkası) takımı çok daha iyi yapabilirdi bence.

Sana katıldığım tek nokta Ndiaye’den sürekli gol veya asist beklenmesi çok saçma.
Son 2 yılında kazandırmadığı için gönderildi
Takimi karıştırıp huzuru bozduğu için
Zaten futbolu ıyi olsaydı Kims e onu gönderemezdi
Belhandanin 10 nuncu resmi maçı bismillah dur bakalım

Bu takimda oyunculari bireysel olarak parlatmaya calisan bir hoca yok. Tudor hic bir oyuncuyu kullanarak, en iyi verimi nereden alirim, en iyi nerede oynar diye bakmiyor. Bundan dolayi kontraproduktif dizilisler icinde ve mevkilerde oynayan cokca topcumuz var. Tudor´un istedigi, oyuncularin sistemine göre, en iyi randimani vermeleri. Bir oyuncu bireysel anlamda iyi bile olsa, takim icin oynamadiginda kesik yiyor, bunun en önemli örnegi Bruma.
Futbolda yetenskiz diye birsey yok. Iste sen kim gollük pasi atacak, kim gol atacak diyorsun ya, iste bu sekilde takimin cok yetenekli adamlari da oyunun pis islerini yaptiginda, takimin daha vasat oyunculari da skora katki yapma ihtimali buluyor.

Yani hem hücum, hemde savunma anlaminda bir görev paylasimi söz konusu bu takimda. Bu yüzden hem cok gol atiyoruz, hemde az gol yiyoruz. 20:6...

20 gol atmışsın 9’u Gomis. 3’ü Maicon.(Duran toptan 1 tane de 2-2 olan maçtan sonra Allah ne verdiyse saldırırken) 5 tane Tolga 1 Feghouli. 1 mi 2 mi Belhanda sanırım. (Pc den bakamıyorum şimdi) Tolga dışında garip bir şey yok.

Terim’li sezondaki gibi Muslera dahil herkesin gol attığı bir sezon değil yani.

20 gol atmışsın 9’u Gomis. 3’ü Maicon.(Duran toptan 1 tane de 2-2 olan maçtan sonra Allah ne verdiyse saldırırken) 5 tane Tolga 1 Feghouli. 1 mi 2 mi Belhanda sanırım. (Pc den bakamıyorum şimdi) Tolga dışında garip bir şey yok.

Daha 9. haftadayız ama.Gomis dışında o sezon gibi bir gidişat var,herkes gol atmış olur bu takımda lig bittiğinde.

Sneijder hatırladığım kadarıyla kasımpaşa'ya yenildikten sonra Tudor pazar gününe antreman koymak istemiş ve soyunma odasında kıyamet koparken başrol de Sneijder vardı kimse kendini GALATASARAY'dan üstün görmemeli ki bu hatayı yapan sneijder gibi selçuk, hakan gibilerde var. Gitmesi her açıdan hayırlı oldu zaten nice de durumu orta da Avrupa'nın önde gelen teknik direktörlerinden Favre var o da adam edemediyse bu saatten sonra katar veya amerika'ya gider

Son 2 yılında kazandırmadığı için gönderildi
Takimi karıştırıp huzuru bozduğu için
Zaten futbolu ıyi olsaydı Kims e onu gönderemezdi
Belhandanin 10 nuncu resmi maçı bismillah dur bakalım

Bakalım derbilerde ve önümüzdeki sene CL’de ne yapacak? Benim bir beklentim yok. Fener maçında maç kötü giderse bu da bir şey yapamazsa takımı eksik bırakma ihtimali bile var.

Yeri geldiginde herkes yapiyor skora katkisini, su an ilk 11´de skora katki yapmamis oyuncu yok. Lato disinda, her oyuncunun skora katkisi var. Sürpriz olmas ise de, her oyuncu gol bulur, yada en fazla bir tanesi es gecer. Ama genel anlamda takim olarak skora katki yapiyoruz.
Muslera´ya gol attirmak da sezon sonu show olur ancak.

Bu böyle devam eder mi bilmem, ama bana kalirsa 11/12´den iyi oynuyoruz, eger sürdürmeyi basaririsak.

Edit... Ilginc olarak skora katki yapmayan iki oyuncu Fernando, ve Ndiaye sürekli ilk 11 oynayanlardan, ama bu takim hakkinda baya bir bilgi veriyor bu istatistik.

Son düzenleme:
Yeri geldiginde herkes yapiyor skora katkisini, su an ilk 11´de skora katki yapmamis oyuncu yok. Lato disinda, her oyuncunun skora katkisi var. Sürpriz olmas ise de, her oyuncu gol bulur, yada en fazla bir tanesi es gecer. Ama genel anlamda takim olarak skora katki yapiyoruz.
Muslera´ya gol attirmak da sezon sonu show olur ancak.

Bu böyle devam eder mi bilmem, ama bana kalirsa 11/12´den iyi oynuyoruz, eger sürdürmeyi basaririsak.

Sezon başlangıcı kesinlikle 11/12'den iyi.11/12'de 3-1'lik Fb maçından başlayarak 2-4'lük Süper Final maçına kadar aralıkları saymazsak hep iyiydik.Bunu bu sefer daha erkenden yapmaya başladık.

Sneijder hatırladığım kadarıyla kasımpaşa'ya yenildikten sonra Tudor pazar gününe antreman koymak istemiş ve soyunma odasında kıyamet koparken başrol de Sneijder vardı kimse kendini GALATASARAY'dan üstün görmemeli ki bu hatayı yapan sneijder gibi selçuk, hakan gibilerde var. Gitmesi her açıdan hayırlı oldu zaten nice de durumu orta da Avrupa'nın önde gelen teknik direktörlerinden Favre var o da adam edemediyse bu saatten sonra katar veya amerika'ya gider

Sezon başında hiç idman yapamadı. Böyle olması normal. İyi bir takımda iyi şeyler yapardı. Adam gibi karşılarına alıp konuşulsa takıma çok faydalı olurdu diyorum ama bunları hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Kıyas açısından da yazmadım. Ne yapılabilirdi Belhanda yerine varsayımı üzerine yazdım.

Maçın harareti geçtikçe mantıklı konuşan zeki insanlarla tartışmak çok keyifli. Sohbet için teşekkürler.

Takımı özellikle son 2 maçtır beğenmiyorum. Bu kadro bu takım daha iyi işler yapabilmeli diye düşünüyorum lakin bunun için bazı handikaplarımız olduğunu düşünüyorum. Bu handikaplar önem sırası ile;

1 - Ramak kalmış olmasına rağmen Juve denen şerefsiz kulüp yüzünden sol tarafa Asamoah'ı veya onun kalitesinde birini alamamış olmamız
2 - Her ne kadar iyi niyetli bir şekilde mücadele etse de sol kanatta yetenekleri kısıtlı ve IQ'su düşük Rodrigues ile oynamaya çalışmamız
3 - Belhanda
4 - N'Diaye

İlk 2 madde ile alakalı herkes benimle hemfikirdir zaten onlara değinmeyeceğim. Lakin Belhanda konusuna değinmek gerekiyor. Yani aslında kendisine verdiğim süre yavaş yavaş dolmaya başladı. Ama ben bir hafta daha bekleyip derbi maçı sonrası yorum yapmak istiyorum. Eğer derbi maçında da bugünkü gibi bir görüntü sergilerse eğer kazanalım kaybedelim hiç fark etmez ben de kredisi biter. Daha da tahammül etmem ve ağır şeyler yazmaya başlarım. Hem Belhanda'yı hem de buradaki yarenlerini üst üste koyar yazarım hem de.

N'Diaye konusuna gelirsek eğer bu konuda da sıkıntı var. İlk alındığında maliyeti çok yüksek demiştim. Kayseri maçındaki oyununu gördükten sonra ise "Eğer bu gördüklerim bir illüzyon değil ise bırak pahalıyı ucuza bile almışız" demiştim çok iyi hatırlıyorum. Lakin geldiğimiz noktada elimizden patlamasından ciddi derecede korkmaya başladım. Mücadele gücü yüksek belki defansif anlamda yine görevlerini yerine getiriyor lakin ofansif olarak ciddi bir katkı veremiyor bir de çok kolay kart görme potansiyeline sahip bir oyuncu.

Velhasıl kelam bu iki oyuncu sonradan oyuna giren, ölmüş bitmiş tükenmiş ve hatta "Futbolu bırakmasına gerek yok, futbol onu bırakmış zaten" dediğimiz Selçuk İnan kadar bile oyuna etki edemiyorsa eğer ikisi de şapkasını önüne koyup düşünmesi ve ben nerede hata yapıyorum demesi gerekiyor. Biri 8 milyon avro biri 9 milyon avro ayıptır ya ayıptır. Bu ikisi kendilerine yakışır şekilde oynamaya başlasalar biz böyle Konya deplasmanlarından falan elimizi kolumuzu sallaya sallaya 4-5 atar döneriz. Bir de sol bek lazım tabi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt