#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yalnız o pozisyonda faul var. 2 defa darbe yiyor rakip oyuncudan. Çok sert gözükmese de denge bozabilecek bir hareket. Önü o kadar açıkken kendini bıraktığını düşünmüyorum zaten ki pozisyon ceza sahası dışındaydı, bir mantığı yok. Onun dışında vasat bir maç çıkardı. Bir Rodrigues'e yaptığı asist kaldı aklımda. Karşı karşıya değerlendiremedi Rodrigues.

Faul maul yok orada. Ona faul çalarsan her maç 9 penaltı, 175 faul olur maçlarda. İşin kolayına kaçtı yine. Futbol adına bir şey yapmıyor, bari kendi hıyarlığı ile bizi antipatikleştirmesin.

Şu adamı gömerken sürekli Sneijder'i savunanlardan bıktım artık. Eleştireceksen Belhanda özelinde eleştir. Sneijder dönemi geçti gitti. Geçen sene biz Sneijder koşamıyor,sola yapışıp kalıyor dediğimizde asist sayısına bak diye cevap veriyorlardı. Buyrun Belhanda'da şu an asist kralı.

Fanboy'luk kadar saçma şey yok, çünkü adamı objektiflikten uzaklaştırıyor,gözünü kör ediyor.

Pozisyonun faul oldugu kesin ama belhandanin her daim aklinda birinci planda kale gol filan yok

hep dusme kalkma itiraz didisme filan var

bir huyu daha vardi sert giris filan , onu torpulemis neyse ki

Faul maul yok orada. Ona faul çalarsan her maç 9 penaltı, 175 faul olur maçlarda. İşin kolayına kaçtı yine. Futbol adına bir şey yapmıyor, bari kendi hıyarlığı ile bizi antipatikleştirmesin.

Kolay bırakmış denilebilir ama faul olduğu gerçeğini değiştirmez. Rakibin topla alakası yok ve iki defa sol bacağına vuruyor Belhanda'nın. Meşhur Kameni pozisyonuyla alakası yok yani. Orda da Belhanda faul yapmıştı. Maç içinde vasat olduğunu söyledim zaten. Bu pozisyon özelinde oyuncuyu gömmek haksızlıktır bence.

Kolay bırakmış denilebilir ama faul olduğu gerçeğini değiştirmez. Rakibin topla alakası yok ve iki defa sol bacağına vuruyor Belhanda'nın. Meşhur Kameni pozisyonuyla alakası yok yani. Orda da Belhanda faul yapmıştı. Maç içinde vasat olduğunu söyledim zaten. Bu pozisyon özelinde oyuncuyu gömmek haksızlıktır bence.

Vurma falan yok ufak bir temas denilebilir belki. Emre Akbaba-Ndiaye pozisyonunda da Ndiaye’nin bir vücut teması var ona penaltı verse sabaha kadar hakeme söverdik değil mi? Kısacası faul falan değil.

Belhanda ile ilgili kendimi zorluyorum , belki tek soyleyebilecegim iyi sey , sanki , neden bilmiyorum ama bir pas istasyonu olarak kullaniliyor ve denklemden o cikinca diger oyuncularin o bolgede alip giden ama top dagitamayan adamlar olarak kaldiklari geliyor

tabi bu kalkip bu adama bu paralari baglamis olmayi affettirmez ama bugun yollasak yerine takimda ikamesi yok sanki , belki selcuk

Belhandanin bilegine iki kez vurus var , bilek kosma icin kullanilan vucudun tum agirligini yasiyan yer , o esnada oraya alinan darbe dusmeye sebep olabilir , vucut vucuda temastan farkli bir durum

ama iste belhanda yani . Olsa da vermezler cok da haksiz diyemiyorum , her dakika yerde

Vurma falan yok ufak bir temas denilebilir belki. Emre Akbaba-Ndiaye pozisyonunda da Ndiaye’nin bir vücut teması var ona penaltı verse sabaha kadar hakeme söverdik değil mi? Kısacası faul falan değil.
Ben aslında Penaltı idi denilen pozisyonlara hep şöyle bakıyorum, bize karşı verilse kızar mıyım? Bu pozisyonda Hakem bizim lehimize Penaltı verse hiç iyi şeyler söylemezdim.

Peki topla alakası yokken ufak bir temas bile olsa faul değil midir? Bence o kadar da ufak bir temas değil de neyse. Direk rakibe yapılan hareket. Badou ile olan pozisyonda da Emre net bırakıyor kendisini. Kendisi bile inanmıyor zaten. Ondan önceki pozisyonda Serdar'ın yaptığına penaltı çalınmayınca belki alırım diye atladı. Belhanda pozisyonuyla karşılaştırmak yersiz.

Ben aslında Penaltı idi denilen pozisyonlara hep şöyle bakıyorum, bize karşı verilse kızar mıyım? Bu pozisyonda Hakem bizim lehimize Penaltı verse hiç iyi şeyler söylemezdim.

Aynen öyle Kenan. Benim de anlatmak istediğim bu zaten. Ya da mesela o pozisyonda Belhanda yerine Guliano olsa fenere verilse o faul veya penaltı sabaha kadar hakeme söverdik.

Faullu hareketleri degerlendirirken , bu vesileyle soyleyim , hareketin siddeti kadar baska kriterler de var

defans oyuncusu belhanda topu acmisken bilegine neden 2 kez vuruyor ? Yani topu almak icin mi ? Yoksa belhandanin dengesini bozma amacli mi ?

bu niyet kriteri birincisi

ikincisi , siddet konusu . Eger o siddetin oyuncuyu etkilemedigini dusunuyorsan neden yapiyorsun ? Yok etkileyecegini dusunuyorsan o zaman da faul yapiyorsundur

ucuncusu bir oyuncu dengesinin bozulmasindan kaynakli durumda oyuna devam edebilir ya da bu faulden avantaj saglayabilir , bu yola gidebilir

sen bu pozisyona faul calmayarak sanki suc belhandaninmis gibi bir hukum veriyorsun hakem olarak , bir baska deyisle defans oyuncusunun topla alakasi yokken bir oyuncuya iki kez "az ya da cok" vurmasina masum karari veriyorsun

adil degil

Belhanda en azından koşuyor mücadele ediyor birşeyler yapmak için saygıyı hakediyor. İçimizdeki irlandalılara prim vermeyiniz lütfen...

Peki topla alakası yokken ufak bir temas bile olsa faul değil midir? Bence o kadar da ufak bir temas değil de neyse. Direk rakibe yapılan hareket. Badou ile olan pozisyonda da Emre net bırakıyor kendisini. Kendisi bile inanmıyor zaten. Ondan önceki pozisyonda Serdar'ın yaptığına penaltı çalınmayınca belki alırım diye atladı. Belhanda pozisyonuyla karşılaştırmak yersiz.

Topla alakası olmayan her pozisyon, her temas faul değildir. Nizami şarj diye bir şey vardır. Akbaba’ya attı diyorsun da Nidaye’nin de bir vücut teması var orada topa dokunmadan. Ne o penaltı ne diğeri faul.

Sarjin nizami olmasi iki oyuncunun esit kosullardayken birinin digerine ama vucut gucunden ama vucut seklinden ustun cikmasi durumunda gucsuz kalanin avantajini kaybetmesi durumunda konusulur

omuz omuza vucut vucuda itismeler , yerde sonuclanan atlamalar gibi

bir oyuncu topu almis giderken arkada kalan oyuncu ondekinin ayagina mudahale ettiginde nizami ya da nizami olmayan bir sarj durumundan bahsedilemez

bu mudahale varsa faul , yoksa da devamdir (duruma gore mudahale yokken kendini yere atan varsa endirekt serbest vurus da olabilir)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt