#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Topla alakasi olmayan ama sarj olup da sarjin nizamisi olan pozisyonlar olabilir

en bariz ornek , arapasi atilmadan once atilacagi varsayimi ile deparlanan hucum ve defans oyuncusu arasinda boyle bir durum olusabilir

topa yukselmelerde olabilir , kaleciyle oyuncu arasinda cokca gorulur

ama belhandanin pozisyonunda sarj durumu konusulamaz

Sarjin nizami olmasi iki oyuncunun esit kosullardayken birinin digerine ama vucut gucunden ama vucut seklinden ustun cikmasi durumunda gucsuz kalanin avantajini kaybetmesi durumunda konusulur

omuz omuza vucut vucuda itismeler , yerde sonuclanan atlamalar gibi

bir oyuncu topu almis giderken arkada kalan oyuncu ondekinin ayagina mudahale ettiginde nizami ya da nizami olmayan bir sarj durumundan bahsedilemez

bu mudahale varsa faul , yoksa da devamdir (duruma gore mudahale yokken kendini yere atan varsa endirekt serbest vurus da olabilir)

Anlatmak istediğim tam olarak buydu benim de.

Obstruksiyon , sarjlar ve fena hareketler bolumu

teorik hakemlik kursu kitabi bolum 7

Şu adamı gömerken sürekli Sneijder'i savunanlardan bıktım artık. Eleştireceksen Belhanda özelinde eleştir. Sneijder dönemi geçti gitti. Geçen sene biz Sneijder koşamıyor,sola yapışıp kalıyor dediğimizde asist sayısına bak diye cevap veriyorlardı. Buyrun Belhanda'da şu an asist kralı.

Fanboy'luk kadar saçma şey yok, çünkü adamı objektiflikten uzaklaştırıyor,gözünü kör ediyor.

Şuan Sneijder kalmış olsaydı 10 numara pozisyonunda hem daha iyi bir oyuncu olacaktı, hem de cebimizden milyon dolarlar çıkmayacaktı. Burada kesinlikle Sneijder fanboyluğu yapmıyorum. Sneijderin son dönemde ne kadar kötü durumda olduğunun da farkındayım. Fakat milyon dolarlar bayıldığımız oyuncunun göbekli Sneijder kadar bile oynayamaması üzüyor insanı.

Amma baydınız be. Git başka yerde kafa aç.

sent via GSC

Şuan Sneijder kalmış olsaydı 10 numara pozisyonunda hem daha iyi bir oyuncu olacaktı, hem de cebimizden milyon dolarlar çıkmayacaktı. Burada kesinlikle Sneijder fanboyluğu yapmıyorum. Sneijderin son dönemde ne kadar kötü durumda olduğunun da farkındayım. Fakat milyon dolarlar bayıldığımız oyuncunun göbekli Sneijder kadar bile oynayamaması üzüyor insanı.

Evet gonderilmesi dogruydu dedigimiz anda uzerine bu getirilince karalar baglamistim

4,5 tasarruf edecegiz derken 24,5 zarara girdik

YouTube

İlgili pozisyon ekte, dakikasını ayarladım özellikle. Faul mü değil mi diye tartışılması bile saçma. Oyuncunun genel performansının eleştirilmesine eyvallah ama bariz haksızlık yapılıyor bu pozisyon özelinde.

Son düzenleme:
Belhanda'ya nizami şarj mı yapıldı peki? Alakası yok.

Sen dedinya “peki topla alakası yoksa en ufak bir hareket bile faul değil midir?” diye ben de ona istinaden yazdım nizami şarjı. Evet topla alakası olmayan her pozisyona fauldür diyemeyiz. Orada da topla alakan yok mesela omuz omuza mücadeleye girdin adamı yıktın faul mu diyeceğiz anlamında söyledim. Mesela Ndiaye’ninki öyle bir şeydi.

Belhanda’nın ki tam olarak nizami şarj olmasa da faulle alakası olmayan bir pozisyondu. Adamı geçtin yok bacağıma dokundu, yok omzuma dokundu bırakıvereyim kendimi alayım faulü. Öyle bir dünya yok. Basketbol bile sertleşti artık öyle ota boka faul çalınmıyor. Futbolda onlara çalarsan dediğim gibi oyun 175 kere durur.

Alper Potuk dallaması varya fenerde ceza sahasına girince dokunsan havuza atlar gibi atlayıp penaltı almaya çalışır. İşte Alperleşmenin manası yok.

Senin özelinde söylemiyorum bunu ama “Abiiiiğğğğğ premierrr lig çok fena yaaa akıyor hakemler hiç durdurmuyor oyunu, şu mücadeleye baksana abiiiğğğğğ müthiş lig müthiş” deyip oradaki oyundaki akışkanlığı överken burada bu tip pozisyonlarda faul beklemek, kendimizle çelişmek olur.

Son düzenleme:
Ama bu pozisyonda o darbenin belhandanin dengesini bozup bozmadigini bir tek belhanda bilebilir

ayrica ben sunu hic anlamamisimdir , "bu kadar mudahaleden ne olur ki" , o halde yapma o mudahaleyi , madem etkisi olmayacagini dusunuyorsan

etkisi olsun diye yapiyorsun ve amacin top degil , amacin tamamen hucum etmek amacinda olan oyuncuyu engellemek

bu engellemenin futboldaki ceza karsiligi da fauldur . Faul ayrica her zaman isteyerek de yapilmaz

mesela serdar penalti yapti , amaci da toptu ama adam erken davrandi avantaji aldi , zamanlama hatasindan oturu faul yapti

ayagina az basti cok basti , vurdu ama hafif vurdu sert vurdu

bunlar anlamsiz tartismalar , cunku bu pozisyonlara duduk calmayarak hareketi yapan art niyetli olana odul veriyorsun

Sen dedinya “peki topla alakası yoksa en ufak bir hareket bile faul değil midir?” diye ben de ona istinaden nizami şarjı. Evet topla alakası olmayan her pozisyona fauldür diyemeyiz. Orada da topla alakan yok mesela omuz omuza mücadeleye girdin adamı yıktın faul mu diyeceğiz anlamında söyledim. Mesela Ndiaye’ninki öyle bir şeydi.

Belhanda’nın ki tam olarak nizami şarj olmasa da faulle alakası olmayan bir pozisyondu. Adamı geçtin yok bacağıma dokundu, yok omzuma dokundu bırakıvereyim kendimi alayım faulü. Öyle bir dünya yok. Basketbol bile sertleşti artık öyle oto boka faul çalınmıyor. Futbolda onlara çalarsan dediğim gibi oyun 175 kere durur.

Alper Potuk dallaması varya fenerde ceza sahasına girince dokunsan havuza atlar gibi atlayıp penaltı almaya çalışır. İşte Alperleşmenin manası yok.

Aenin özelinde söylemiyorum bunu ama “Abiiiiğğğğğ premierrr lig çok fena yaaa akıyor hakemler hiç durdurmuyor oyunu, şu mücadeleye baksana abiiiğğğğğ müthiş lig müthiş” deyip oradaki oyundaki akışkanlığı överken burada bu tip pozisyonlarda faul beklemek, kendimizle çelişmek olur.

Evet oradaki söylemim hatalı olmuş. Ama nizami bir hareket değil. Yan yana olsalar, omuz omuza bir mücadele olsa sonuna kadar desteklerim ama arkadan, oyuncuya yetişemeyeceği belli bir oyuncunun haksız müdahelesi var. Kaldı ki zaten 175 defa durduruyorlar oyunu, Türk hakemliğinin durumu ortada.

Mesela nizami sarja ornek var ozetlerde

gomisin karsi karsiya kacirdigi golde adamin vucuduyla bir yuklenmesi var

iste ona faul calinmaz , ozetlerde var kale arkasi cekimde net

Ama bu pozisyonda o darbenin belhandanin dengesini bozup bozmadigini bir tek belhanda bilebilir

ayrica ben sunu hic anlamamisimdir , "bu kadar mudahaleden ne olur ki" , o halde yapma o mudahaleyi , madem etkisi olmayacagini dusunuyorsan

etkisi olsun diye yapiyorsun ve amacin top degil , amacin tamamen hucum etmek amacinda olan oyuncuyu engellemek

bu engellemenin futboldaki ceza karsiligi da fauldur . Faul ayrica her zaman isteyerek de yapilmaz

mesela serdar penalti yapti , amaci da toptu ama adam erken davrandi avantaji aldi , zamanlama hatasindan oturu faul yapti

ayagina az basti cok basti , vurdu ama hafif vurdu sert vurdu

bunlar anlamsiz tartismalar , cunku bu pozisyonlara duduk calmayarak hareketi yapan art niyetli olana odul veriyorsun
Bi Belhanda bilir bi de sen bilirsin.

hani posyon
gosterinde size nihai yorumu yapip konuyu kitleyim

hani posyon
gosterinde size nihai yorumu yapip konuyu kitleyim

Özetlerde yok heis, hani buna bir ara pası geldi karşı karşıya kalacaktı defans ile bir etkileşimi oldu dengesi bozuldu düştü. O pozisyon. Kaçıncı dakika idi hatırlamıyorum.

Adam dusmeye hazir nazir her daim , bunu son pozisyondaki faulden bagimsiz soyluyorum

burak vari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt