#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir oyuncunun kötü oynama veya iyi oynama kıstası ne mesela gerçekten merak ediyorum. Çünkü bazı arkadaşlar Belhanda'yı 25 top kaybı yaptığı maçta kötü oynamadığını savunup, Muslera'yı altıpastan 90'a atılan şutta hatalı buluyorlar. Belhanda zaten kötü oynamayacak çünkü dip performansında bile hiçbir şekilde kötü oynadığı kabul edilmiyordu. Sen bu adamın arkasında oynayanları odaya çekip sor bence nasıl sövüyorlardır. Sen 5 metre kovalayıp bırakıyorsun ama senin kaybettiğin toplar yüzünden 50 metre geriye koşuyor bazı oyuncular. Tabi futbol oynamayan birilerinin bunu gram anlayacağını sanmıyorum, takım arkadaşlarının da maç içinde psikolojisini bozuyorsun. Burak Yılmaz varken de aynı döngüyü yaşıyorduk ama Belhanda'nın süper bir skor katkısı da yok. Takımı 1 level ileri götürmek için Belhanda yerine gerçekten iyi bir oyun kurucu almamız şart bence. Çok kötü bir futbolcu değil evet ama bizde yedek olabilir normalde.

Belhanda ne süperstar bir oyuncu ne de sizin dediğiniz gibi "ÇÖP" bir futbolcu. Sadece şunu söylemek istiyorum ki Belhanda saha içerisinde iyi olduğunda da kötü olduğunda da birşeyler yapmaya çalışan emek veren bir futbolcu. Bu emeği verirken bazı durumlarda çok agresifleşebiliyor. Bunu da kabul ediyorum. Ancak takım için artıları ve eksileri tartarsak ben artılarının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Evet klasik bir 10 numara değil. Ancak bunu hücum dışındaki hareketleri ve hırsıyla kapatmaya çalışan bir oyuncu. Fatih Terim'de bu özelliğini çok seviyor bence. Bugüne kadar çalışkanlığından azminden en ufak bir şüphe duysa şimdi gönderilecekler listesinin 1 numarası olurdu Belhanda ki geçen sezonun başında yaşanan Feghouli olaylarını hatırlıyoruz. Feghouli'nin de kalmasındaki en büyük sebep Hocam bana son bir şans ver demesiydi ve Fatih Terim karşısındakinin iyi niyetini ve isteğini gördüğü anda formayı veren bir insan...

Gelelim Belhanda'nın takım içerisindeki durumuna. Taraftarın büyük bir kısmı Belhanda'nın kişilik ve karakter özelliklerini beğenmese de takım arkadaşları içeride çok seviyor gibi bir görüntü var antrenmanlarda. Maç içerisinde takım arkadaşları ile de sıkıntı yaşayabiliyor ama bu durum sadece maç içerisinde kalıyor. Bir halı saha maçında bile insan can dostu ile tartışabiliyor bunu unutmamak lazım. Fatih Terim kendisini çok seviyor. Bu çok aşikar... Bu yüzden de çok güzel bir teklif gelmemesi durumunda Belhanda'nın satılacağını sanmıyorum. Bu arada forumda yazan arkadaşlar Belhanda 13-14 milyona satılsa gibi temennilerde bulunuyor da hem çöp olan hem de bu fiyatlara satılabilecek futbolcu nasıl olabiliyor Belhanda? Çok merak ediyorum bu durumu. Bu rakamları görürsek şayet hemen satalım zaten. Bu sıkıntı değil. Ama 6-7 milyon için gönderilecek bir oyuncu olmadığı da ortada...

Ceketi cikarip gomlegi dışarı salmış,muhtemelen kravatı da alip cope atmistir hayvan gibi serseri
Screenshot_20190803-033524~3.webp

——————————————————
Yasama, Yürütme, BELHANDA!

Bir önceki sayfada yazdığım şeylerin somut örneğini Panathinaikos maçında gösteriyor..

Oyun sıkıştığında kiliti açamaz , pozisyon üretemez.... Kaybettiği topun haddi hesabı yok.. Şut çekmeyi bilmez...

Giderse Diagneden çok sevinecem.. Uzun zamandır hiçbir oyuncudan bu kadar tiksinmedim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt