#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Verdiğin örnek o kadar absürt ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Sosa orta sahada her yerde oynar. Falcao orta saha değil ki kıyaslayalım.

E Zonzi de dizilimde orta saha oynuyor, ne yapayım Beşiktaş'ta orta saha oynuyor diye Llajic'le mi kıyaslayayım? Bir 10 numarayı 8 numarayla kıyaslamak ne kadar absürdse santraforu 8 numarayla kıyaslamak da o kadar absürd. Sosa 10 numarada verim vermediği için Trabzon'da Burak, Onur dehlenirken topun ağzında bir adamdı, Ünal Karaman geldi adamı 8 numaraya çekti, şimdi şehirde baştacı edildi. Fatih Terim Belhanda'yı biraz daha faydalı kullanmak için çaba bile harcamıyor. Bu kadarlık dokunuşu yapamayan bir TD gerçeği varken bir oyuncunun bu kadar günah keçisi yapılması da bana saçma geliyor.

Belhanda pişmanlıktır. Orta sahanın neresinde olursa olsun oynat rakip takım lehine faydası olur yaptığı yersiz zamansız top kayıpları ile. Adam öyle bir anda topu rakibe veriyor ki tüm takımın dengesini bozuyor. Çok büyük tehlike bu kişi ki onu bu realite varken oynatan herhangi bir teknik ekibi savunmak deliliktir.
Takım zaten takım olmakta zorlanıyor ve kopuk kopuk oynuyor bide bu bombayı oyunun beyni diye sahaya sürmek inanılmaz bir akıl işi

E Zonzi de dizilimde orta saha oynuyor, ne yapayım Beşiktaş'ta orta saha oynuyor diye Llajic'le mi kıyaslayayım? Bir 10 numarayı 8 numarayla kıyaslamak ne kadar absürdse santraforu 8 numarayla kıyaslamak da o kadar absürd. Sosa 10 numarada verim vermediği için Trabzon'da Burak, Onur dehlenirken topun ağzında bir adamdı, Ünal Karaman geldi adamı 8 numaraya çekti, şimdi şehirde baştacı edildi. Fatih Terim Belhanda'yı biraz daha faydalı kullanmak için çaba bile harcamıyor. Bu kadarlık dokunuşu yapamayan bir TD gerçeği varken bir oyuncunun bu kadar günah keçisi yapılması da bana saçma geliyor.
Ya arkadaşım mantıklı argüman sunar mısın ? Belhanda 8 oynasa bu kadar kötü olmaz diyen sen değil misin ? Şimdi SOSA 10 değil 8 yada buçuk diyen yine sensin. Önce tutarlı olmanı tavsiye ediyorum.

adam daha 2 gün önce bulunduğu bölgede 30m2lik bir çukur oluşturdu 5 metre geriye koşup top alıp atak yapmadı 8 numara oynayacakmış. 8 oynatırsın 10 oynasa daha iyi modern 10 numara. 10 oynatırsın ama sağa daha yakın bu adam kanat çok iyi oynar. 4-3-3 sağ kanadı oynatırsın ama 8 oynamalıydı.

Anlamıyonuz dimi adam top dağıtırken yaptığı hatalardan bir kamyon gol yedik sadece biz mi görüyoruz zannediyorsunuz bu işi teknik heyette işin farkında orta sahadan daha ileride oynatılıyor herif çünkü takım ileriye gittiğinde yaptığı hatalardan ya kart yiyoruz eksik kalıyoruz ya gol yiyoruz ortası yok. Herifin maç başı 15 top kaybı var bunlarda 5 metre yanındakine top atarken olan kayıplar aklınız kurcalanmasın öyle 30 metre derin top atıyor deniyor da olmuyor diye düşünmeye gerek yok.

Ya arkadaşım mantıklı argüman sunar mısın ? Belhanda 8 oynasa bu kadar kötü olmaz diyen sen değil misin ? Şimdi SOSA 10 değil 8 yada buçuk diyen yine sensin. Önce tutarlı olmanı tavsiye ediyorum.

Sizin anlamınız kıt bence. Herif zaten 8 oynamıyor ki 4-2-3-1'in 10 numarası değil mi bu herif? Diyorum ki 3-5-2 gibi sistemde istikrarlı şekilde 8 numara oynasa PSG maçının tamamı, Real maçının ilk 45'inde gösterdiği gibi bugünkünden çok daha iyi bir oyuncuya dönüşür. Nice'te de öyleydi, milli takımında da. Bugün Sosa'nın oynadığı pozisyonla Galatasaray'da kıyaslanabilecek bir adam varsa bu da Belhanda değil Seri'dir. Belhanda Sosa'nın pozisyonuna yakın bir yerde oynadığı Real maçının ilk yarısında bir gollük pas verip bir pozisyonda da kendini pozisyona soktu ve merkez orta saha olarak çok daha verimli olabileceğini gösterdi. Bu herif yarın 4-2-3-1'in 10 numarası olursa yarın gidip yine herife yanlış yerde oynatıldığı için sövmeyin, rakiplerin 8 numarasıyla, 6 numarasıyla filan kıyaslamayın diye söylüyorum.

Real-PSG maçlarında 3-5-2'de 10 numara takıntısından uzaklaştığında gösterdiği performanstan. Ki milli takımındaki maçlarında Ziyech'in arkasında 8 numara olarak tercih edilmesi milli takım hocasının da bu konuda hemfikir olduğunu gösteriyor. 10 numarada top kaybetmemesinin imkanı yok çünkü şut tehtidi yok, adam geçme başarısı çok vasat. Ancak geriye geldikçe pas yeteneği ve mücadele gücüyle daha verimli bir oyuncuya dönüşebilir, dönüşüyor.

Defansif özellikleri çok zayıf, sürekli saçmasapan fauller yapıyor zaten doğru dürüst adam kovalamaz 8'de. Elano mevzusuna döndü bu konu iyice ona da mevki bulamıyorduk, Dunga'nın 4-3-1-2 sisteminde sağ içte falan iş yapıyordu. Belhanda 10 numara için gülünç bir futbolcu olmakla beraber 8 numara için daha da gülünç bence hiç olmaz. Terim'in olmayan sistemi bütün futbolcuları düşürüyor ama bu adamın kalitesizliği çok bariz belli bence, 1 milyon euro maaşla sıfır bonservisle alınıp hamle oyuncusu olmuş olsaydı pek eleştirmezdim ama onun ötesi israf buna.

Ljajic bitti sosa mi basladi? Ikisini kafalarini tokusturan fasli degil mi? Besiktas macinda ljajic, trabzon macinda sosa neredeydi, ikisi de yerden kalkamadi

Real-PSG maçlarında 3-5-2'de 10 numara takıntısından uzaklaştığında gösterdiği performanstan. Ki milli takımındaki maçlarında Ziyech'in arkasında 8 numara olarak tercih edilmesi milli takım hocasının da bu konuda hemfikir olduğunu gösteriyor. 10 numarada top kaybetmemesinin imkanı yok çünkü şut tehtidi yok, adam geçme başarısı çok vasat. Ancak geriye geldikçe pas yeteneği ve mücadele gücüyle daha verimli bir oyuncuya dönüşebilir, dönüşüyor.
Hocam iyi geceler son cümlende "ancak geriye geldikçe pas yeteneği ve mücadele gücüyle..." başlayan bir cümlen var bunu inanarak mı yazdın? Belhandanın en büyük defosu pas konusundaki yeteneksizliği. 10 numara oynatılan adamın top tekniği pasın hızını şiddetini ayarlamasının iyi olması lazımken belhanda dünyada birçok stoper veya bekten daha kötü pas becerisine sahip. Top kontrolü de çok kötü. Her maç topu atın diye ellerini açıyor bomboş kalıp ama topu ayağından kaçırıp kontra yediriyor ve kendi kaptırdığı topa koşmuyor. Bu gevşeği savunursun seversin beğenirsin saygı duyarım ama pas yeteneği iyi filan deme gecenin birinde cevap yazdım dayanamadım

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Defansif özellikleri çok zayıf, sürekli saçmasapan fauller yapıyor zaten doğru dürüst adam kovalamaz 8'de. Elano mevzusuna döndü bu konu iyice ona da mevki bulamıyorduk, Dunga'nın 4-3-1-2 sisteminde sağ içte falan iş yapıyordu. Belhanda 10 numara için gülünç bir futbolcu olmakla beraber 8 numara için daha da gülünç bence hiç olmaz. Terim'in olmayan sistemi bütün futbolcuları düşürüyor ama bu adamın kalitesizliği çok bariz belli bence, 1 milyon euro maaşla sıfır bonservisle alınıp hamle oyuncusu olmuş olsaydı pek eleştirmezdim ama onun ötesi israf buna.

Abi defansif özellikleri zayıf ama 10 numarada beklenen ofansif özellikleri daha da zayıf. Bence şimdiye kadar 10 kere yedeği çekilmesi lazımdı ama hoca takmış yani oynatacak, bari başka yerde oynatalım da faydalanalım diyorum. 3-5-2'nin sağında oynar, merkezinde oynar, solunda denenir ama 10 numara olmuyor işte. Ben herif iyi demiyorum ki zaten yetersiz ama biz herifin zayıf kalitesini de iyice ayan beyan ortaya çıkaracak pozisyonda oynatıyoruz. Benim tepkim buna, ki herifin tepkisi de buna olmalı ki Gençler deplasmanında takımı resmen satar gibi top oynadı. Ama Fatih hoca bunu görüyor ve hala bu adamı 10 numara kullanıyor, taraftar da herife küfrediyor. Benim tepkim bu, yoksa bu herif en doğru yerde oynatılsa da Galatasaray'ın 10 numarası olamaz zaten, ona bir şey dediğim yok.

Hocam iyi geceler son cümlende "ancak geriye geldikçe pas yeteneği ve mücadele gücüyle..." başlayan bir cümlen var bunu inanarak mı yazdın? Belhandanın en büyük defosu pas konusundaki yeteneksizliği. 10 numara oynatılan adamın top tekniği pasın hızını şiddetini ayarlamasının iyi olması lazımken belhanda dünyada birçok stoper veya bekten daha kötü pas becerisine sahip. Top kontrolü de çok kötü. Her maç topu atın diye ellerini açıyor bomboş kalıp ama topu ayağından kaçırıp kontra yediriyor ve kendi kaptırdığı topa koşmuyor. Bu gevşeği savunursun seversin beğenirsin saygı duyarım ama pas yeteneği iyi filan deme gecenin birinde cevap yazdım dayanamadım

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Abi 10 numarada oynayan adamın hakikaten usta bir topçu olması lazım. Belhanda'nın şutu yok, dar alanda çalım becerisi sınırlı, e zaten özgüven de yerlerde, bu kadar dar bir alanda oynayıp bu kadar teknik işi yapacak becerisi yok herifin. Biraz daha geriye gelip oyunu daha genişten oynarsa bir tık daha katkı verebilir, ki gösteriyor yani verebileceğini de. Sonuçta herife sövsek de saysak da hala bizim topçumuz, yılda 4 milyon alıyor ve bir şekilde maksimum verimi almak durumundayız. Yoksa herifi savunduğum filan yok ama daha iyi katkı alabilmek için de hiçbir çaba göstermediğimiz ortada. En basitinden şu Real maçında ikinci yarı 4-2-3-1'i dönüp Feghouli'yi veya Mor'u 10 yapıp Belhanda'dan sağ kanatta yararlanmak, Mariano'nun biraz daha az yorulmasını sağlamak bu kadar mı zordu? Gitti hoca Belhanda'yı 10 numara yaptı, hem yeteneksiz bir adamla yine bile bile lades dedik, hem de Mariano zaten bitikken önüne hiçbir şekilde geri dönmeyen Feghouli bombasını yerleştirdik. Benim tepkim hocanın şunu bile deneyecek kadar bildiklerinden sapmazken Belhanda'nın bütün eleştirilen odak noktası olmasına. Yoksa devre arası 1 euro varan verse gitsin bence de, Galatasaray'da 10 numara oynayıp da bu kadar yetersiz gördüğüm tek oyuncudur heralde.

1571984761611.webp

Dünyanın en saçma floodu
Bu food da yaptıkları olumlu yönlerini çizmiş ki 4 milyon kazanan kişide biraz olumlu yönleri olsun maç esnasında artık yani ama takıma verdiği zarar çok çok daha ağırlıkta maalesef. Katkısıda öyle aman aman İyi değil üstelik istisna anlar olsada.

Bu tür olumlu yönleri olup zararlı top kayıpları olmasaydı zaten kimse bukadar tepki göstermez bukadar ağır şekilde.

Gol atmasına bile gerek yok. Asist de yapmasın hadi ondan da vaz geçtim.

Rakip takıma bin tane top hediye etmesin yeterli olurdu vallahi benim için.

Bu food da yaptıkları olumlu yönlerini çizmiş ki 4 milyon kazanan kişide biraz olumlu yönleri olsun maç esnasında artık yani ama takıma verdiği zarar çok çok daha ağırlıkta maalesef. Katkısıda öyle aman aman İyi değil üstelik istisna anlar olsada.

Bu tür olumlu yönleri olup zararlı top kayıpları olmasaydı zaten kimse bukadar tepki göstermez bukadar ağır şekilde.

Gol atmasına bile gerek yok. Asist de yapmasın hadi ondan da vaz geçtim.

Rakip takıma bin tane top hediye etmesin yeterli olurdu vallahi benim için.
Ya şu yaptığı floodtaki işleri az zorlasa tolga ciğerci de yapıyo valla kafayı yemiş millet

Ya şu yaptığı floodtaki işleri az zorlasa tolga ciğerci de yapıyo valla kafayı yemiş millet

tolga ciğerci kötü oyuncu değil

bizde anormal bir ücret almasa kesinlikle kalmalıydı

bence donktan da ömer den de daha iyi olurdu ortasahada

ceza alanına giden ortasaha yok

tolga ciğerci kötü oyuncu değil

bizde anormal bir ücret almasa kesinlikle kalmalıydı

bence donktan da ömer den de daha iyi olurdu ortasahada

ceza alanına giden ortasaha yok
Ben şahsen kalmasını isterdim ama aldığı ücret dediğin gibi anormaldi

yani bi de neye göre şu cenk ergünü transfer sihirbazı yaptılar anlamış değilim Verdiği maaşlara bak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt