#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sen anca sabah uyandiginda sola yatirirsin rtasim

Belhanda sahada STSL orta sahalarini yere yatiriyor
48957

Reis'in enfes hareketlerini Şuraya Bırakalım da Apaçihandacılar Hasetlerinden çatlasınlar.

hepsi demedim büyük bölümü dedim, üzerine alınman enteresan geldi doğrusu. bu gözler dolar 6 tl olduğunda, iyi 10 tl olsun yazın bi ev daha alırız diyen hollandalı gurbetçiler gördü. bana masal anlatma bilip bilmeme konusunu.

göçmenlerin oy hakkı elinden alınmalı, yaşamadığı ülke hakkında karar vermemeli. allahın izniyle merkel orada yaşamayı zorlaştıracak ve ordaki t.c pasaportlular inşallah alman vatandaşlığına geçecek. türkiyede ayağındaki prangasından kurtulacaktır :ka:
masallah her seyi birbirene karistirmissin
kardes euronun 10 lira olmasinin gurbetciyle ne alakasi var
su beyenmedigin gurbetciler yaz aylarinda ne kadar döviz girdisi yapiyor haberin varmi
lanet olsun icimizdeki vatan sevgisine
biz türküz kardes
alman vatandasi olsakda
kendim icin konusyorum baglarimizdan kopamiyoruz

Son 2 paragrafta hayli yanlış Sneijder nefretini kusmuşsun zaten.Hele son paragrafta Selçuk'un kötü performansını bile Sneijder'e bağlamaya çalışmışsın.Katılmıyorum hiçbir dediğine.

O maçta Burak Sneijder'den daha kötüydü.Ona hiç bir şey dememişsin.Neden 2.maçta Burak yokken ve 63.dakikada Umud çıktıktan sonra döndüğümüz 4-2-3-1'le daha iyi oynadık mesela?Sneijder 1 gol 1 asist yaptı 2. maçta.Ayrıca ilk maçta Sneijder'in yakın olduğu sol kanattan değil de Hamit-Eboue-Semih sağ kanadından daha fazla açık verdiğimizi de hatırlatayım.

Neyse dediğine gelirsek evet bizim takım iyiydi ama karşısındaki takımın da eli armut toplamıyordu.10-11,11-12,12-13 ve 14-15 sezonu yarı finalisti 13-14,15-16,16-17 ve 17-18'in de şampiyonu 8 senelik periyotta 4 yarı finali 4 kupası olan bir takımdan bahsediyoruz.Solunda Ronaldo,Sağında Di Maria'nın,ortada Özil'in Alonso'nun oynadığı bir takımdan bahsediyoruz.Böyle bir takıma karşı Sneijder yerine Belhanda olsaydı turu geçerdik demek hayli gülünç ve iddialı bir söylem.Belhanda Şampiyonlar Ligi'nde Dünya Kupası'nda veya UEFA'da böyle kaç maç almış da bunu diyebiliyorsun?

Madem sana göre Belhanda Real Madrid deplasmanında maçı alabilecek kapasitede bir oyuncu o zaman sorarım sona bu sezonki Benfica maçında neden hiçbir şey yapamadı?

Bu konuda Belhanda'nın Modric'le karşılaştırılmasından sonra bir de Bernabeu deplasmanını alacağı iddiasıyla karşılaştım.Yetti artık bu herifi hayali şeylerle övmeniz.Belhanda Real deplasmanını alacakmış OHA artık yaw.Bir sınırınız olsun

Yazdigimi manipule ediyorsun.

Neden ?

Manipulasyon nerede ? Ben Belhanda alirdi yazmadim, Belhanda ihtiyacimiz olan oyuncuydu diye yazdim. Ikinci macta golde atsa, Sneijder bize takim anlaminda eksi yazdigi bir gercek o avrupa serüveninde. Burak ise, topsuz oyunda herzaman var, topsuz oyun sadece adam kovalamak degil, top bizdeyken de hareketli olmaktir, ki Burak Real Madrid deplasmaninda da gezmiyordu sahada, top bizdeyken hep hareketlidir.
Belhanda´nin olmasi ile, takimin performansi yükselecekti. Hem hücum, hem defansif anlamda. Belhanda´yi modric ile kiyaslamaya gerek yok, ama sneijderin iki tane saha ici görevi varsa, Belhanda 10 tane görev üstleniyor, aradaki fark bu. Belhanda kaleden ziyade, orta sahada oyununu oynuyor, ve o bölgede ayak basmadigi yer yok, bu da diger oyunculari rahatlatiyor, ve daha rahat hücum performanslarini ortaya koyabiliyorlar.

-Sneijder bir cok oyuncunun yillarca performansini düsürdü. Sneijder nefreti felan degil, Sneijder varken hocalik(coaching) etmeye calisan her hoca pozisyonu ile ciddi anlamda oynamaya calisti bunu fark ettigi icin. (Fatih Terim, Mancini, Prandelli) Gözle görülür bir zaafiyet söz konusuydu, buna gözlerin mühürlü olmasinin futbol anlaminda bagliligi yoktur.

Selcuk Inan´in performansinin düsmesinin sebebleri icinde Sneijder´in olmasi elbette var. Adamin Sneijder sonrasi saha ici görevleri ciddi anlamda aleyhine degismeye basladi. Ve fiziksel anlamda kendisine daha agir bir yük bindirildi. Bu nefret degil, gereksiz bir duygusalligi disa vurucu ifadelerin var, duygsallik belirtileri gösteriyorsun. Ve bu diger oyuncular icinde gecerli.

- Bir oyuncu düsün. Pas atacan, hareket ettigi icin bulamiyorsun, top tutamiyor, calim atamiyor, ileri giden her top geri dönüyor, orta sahada mücadeleye destek vermiyor. Ve ince bir oyuncu olarak, bu senin verimliligini ve performansini düsürmeyecek ? Selcuk Inan´a birden vahiy inmesi mi indi de, bu fiziksel olarak cok daha bitik oldugu son iki senede, orta sahada topu yine daha rahat dikine kullanmaya basladi ?

Fatih Terim´in kendisi pozisyon bulamkat zorlandiklarini anlattigi sampiyonluk sonrasi programda, sneijder icin bir orta saha ve 10 numaradan ziyade forvet oldugunu söyledigi TV programini dün gibi hatirliyorum.

Burada özellikle sneijder tayfasini nefret kustugu hamza hamzaoglu olmasaydi, wallahi de, tillahi de, binalliahi de Sneijder´in Galatasaray´da bastan oynadigi 4 sezonda, bir kere bile sampiyon olamayacakti takim. Minnet duyacaklarina, bu adama bile sallayan bir ruh halinden bahsediyoruz.

Maci almak demek, gol ve assist üzerine de yorumlanmamasi gerekiyor aslinda. Maci alma tartismalari da gereksiz, aslinda en yüzeysel futbol yorumudur. Bir mac neden 3:1 bitti de, 4:2 bitmedi, yada 1:0 bitmedi, bu 90 dakika icinde neler yasandi ki, bu sonuc ortaya cikti. Analizler de cevabini bulmak istedigimiz sorular da bunlardir.

- Hayali dedigin olaylara cevap bulamadigin icin, muhtemelen gözünde dünyanin en iyi 10 Numarasi (O dönem cok geciyordu) ile oynayan takimin nasil 4´de1 yapip, les ve kötü dediginiz Belhanda´nin 10 Numara olarak oynadigi takimin nasil 2´de2 yaptigina cevap bulamiyorsunuz.
- Velev ki Belhanda sadece 2-3 mac top oynamis bir oyuncu, ve cok kötü bir oyuncu. Bu Sneijder´in bizdeki performansi ile ilgili aslinda cok daha bile büyük soru isareti dogurur.
- Hele ki futbolda, mac alan oyuncu, sampiyon yapan oyuncu, tabirlerine güclüce baglilik hissediliyorsa...

-------------------------------------

Aslinda sorun sneijder degil. Akilli adama bicak ver ekmek keser, cahil adama bicak ver, parmaklarini keser denilir. Sneijder geldiginde hocadan futbolcusuna kadar linclenip, performansina etki etmedigi yetmedigi gibi Sneijder gittikten sonra dahi, o tayfanin Sneijder yerine gelen oyuncuya sallamaya ve linclemeye devam etmesi var.

Bu bir lanet gibi birsey, buna yeter demesi gereken artik kim aceba ?

Ben bosuna 2013 yilindan sonrasina "madness dönemi" ifadesini kullanmiyorum, ve maalesef daha bitmedi. Bitmesi icin muhtemelen Sneijder sonrasi en az 3-peat yapmamiz lazim ki bu lanet son bulsun.

masallah her seyi birbirene karistirmissin
kardes euronun 10 lira olmasinin gurbetciyle ne alakasi var
su beyenmedigin gurbetciler yaz aylarinda ne kadar döviz girdisi yapiyor haberin varmi
lanet olsun icimizdeki vatan sevgisine
biz türküz kardes
alman vatandasi olsakda
kendim icin konusyorum baglarimizdan kopamiyoruz
Bağlarından kop yada vatandaşlıktan çık diyen yok ki sana hocam.Sadece Topraklarında Yaşamadığın Ülken hakkında oy kullanamayacaksın.Adam Almanyada oturuyor burda ne oluyor ne bitiyor haberi yok gelip oy kullanıyor.Benim Geleceğimi etkiliyor Bu çok yanlış bence.

tamam kardes bu hakki kim veriyor
bencede sacma
suriyeliyede oy kulandiriliyor
sorun senin gurbetcilere sallaman

Bir 10 numaradan beklenilecek skor katkısını, hücum yönetimini zaten beklemiyoruz...

Bu adam 8 numara oynuyor; Hoca, kendisi, basın, taraftar olarak bunda hemfikiriz. Peki ne zamandan beri 8 numara oynayan bir futbolcunun mücadele etmesi, oyunun iki tarafını oynamaya çalışması extra övülme sebebi oluyor?. Mevkiinin tanımı bu zaten...

Övenler ''Aman da topa sert, mücadele gücü yüksek, bir daha böylesini bulamayız...'' minvalinde sözlerden başka bir argüman koyamıyor ortaya. Hücum tarafında ise en iyimser bakışımla, standart bir 6 numaradan fazlasını sergileyebilmiş değil. 2 ye 2, 3 e 2, 3 e 3, hatta 2 ye 1; olabilecek en rahat atak girişimlerinin içine sıçtığı pozisyonlardan bir video hazırlansa, izlemeye sabır yetmez. Böyle bir atakta Linnes' e şut gibi attığı pas ve Linnes' in şaşkın bakışları geldi aklıma. Oynadığı pozisyon itibariyle sürekli yapması gereken şeyleri zaman zaman yapabiliyor diye tapınacaksınız neredeyse, Bizim kaleye yapılan korner vuruşunda topa kafa vurabildi diye Luyindama' ya ölçüsüz övgüde bulunmak gibi bir şey oluyor burada yapılanlar. Komik de oluyor ama yetti gari!...

Allah akil fikir versin iyice sapitmissiniz.

Bir 10 numaradan beklenilecek skor katkısını, hücum yönetimini zaten beklemiyoruz...

Bu adam 8 numara oynuyor; Hoca, kendisi, basın, taraftar olarak bunda hemfikiriz. Peki ne zamandan beri 8 numara oynayan bir futbolcunun mücadele etmesi, oyunun iki tarafını oynamaya çalışması extra övülme sebebi oluyor?. Mevkiinin tanımı bu zaten...

Övenler ''Aman da topa sert, mücadele gücü yüksek, bir daha böylesini bulamayız...'' minvalinde sözlerden başka bir argüman koyamıyor ortaya. Hücum tarafında ise en iyimser bakışımla, standart bir 6 numaradan fazlasını sergileyebilmiş değil. 2 ye 2, 3 e 2, 3 e 3, hatta 2 ye 1; olabilecek en rahat atak girişimlerinin içine sıçtığı pozisyonlardan bir video hazırlansa, izlemeye sabır yetmez. Böyle bir atakta Linnes' e şut gibi attığı pas ve Linnes' in şaşkın bakışları geldi aklıma. Oynadığı pozisyon itibariyle sürekli yapması gereken şeyleri zaman zaman yapabiliyor diye tapınacaksınız neredeyse, Bizim kaleye yapılan korner vuruşunda topa kafa vurabildi diye Luyindama' ya ölçüsüz övgüde bulunmak gibi bir şey oluyor burada yapılanlar. Komik de oluyor ama yetti gari!...

Bana oynadigi sampiyon bir takimi, en cok gol pozisyonuna sokan oyuncu konumunda, bir tane standart 6 numara söyle o vakit... Sonrasinda hep beraber gülelim. Pirlo´yu kastediyor olabilirsin, standart taniminin genisligine bagli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt