#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Organizasyonunu tamamen sağlamış bir takımda belki iş yapabilir, kendisi takımın organizasyon yeteneğini yükseltebilecek bir futbolcu asla değil. En önemli bulduğum nokta burası; iki yıldır nasıl bir oyun planı uygulamaya çalıştığını kimselerin çözemediği bir takımımız var; samimi sorma imkanımız olsa, Fatih Hocamın bile, ''Şudur'' diyebileceğini sanmıyorum hatta!..

Mental yönden dengesiz, rakipler için skor tehdidi bir 8 numara için bile düşük, verimli olması için uygun ortamın oluşturulması -mevcut takımımız için- neredeyse imkansız bir futbolcuya böyle yüksek ücret ödemek akıl işi değil. 20 yi filan geçtim, 7-8 veren varsa ve kendisi de gitmeyi kabul ederse, hemen-derhal-lütfen!...

Yahu olurmu öyle şey..
sorun kesinlikle kalitesi ve yeteneği...
bunlar olsa diğer özelliklerine katlanırsın.Balotelliyi alan adamların katlandığı gibi..
ama bunda kalitede yok.

öyle değil işte. iyi oynadığında haterleri bile burada övgüye diziyor. biz bile ısınmaya başlıyorduk yavaş yavaş. şimdi de nefretlik hisler besliyoruz. bu da demektir ki tamamen güvenilmez birisi.

öyle değil işte. iyi oynadığında haterleri bile burada övgüye diziyor. biz bile ısınmaya başlıyorduk yavaş yavaş. şimdi de nefretlik hisler besliyoruz. bu da demektir ki tamamen güvenilmez birisi.

Kalitesiz adam çok net..
shalke, kiev gibi takımlar gördü bunu ama bizim başımızdaki iş bilmezler hala görecek.
Ondan sonra neden bu kadar borç var. neden her sene revizyon yapılıyor.

Çoğunuz altyapılarda futbol oynamadığınız için manasız eleştiriler yapıyorsunuz. Adam topu aldığında pas verip alacağı birini bulamıyor, araya kaçan birini göremiyor, bindiren bir bek göremiyor, üçgen yapan bir ortasaha göremiyor, topu alıp mecburen 2-3 saniye saklamaya çalışıyor ve kaybediyor. Belhanda tarzı futbolcular takım tempolu ve iyi oynarken fark yaratır, kötü giden takımın çehresini değiştiremez, Belhanda bir Hagi, Sergen Yalçın değil, işleyen bir takımın çok iyi bir parçası. Şunu anlayın artık 3 senedir bir öyle bir böyle yorum yapmayı bırakın..

Çoğunuz altyapılarda futbol oynamadığınız için manasız eleştiriler yapıyorsunuz. Adam topu aldığında pas verip alacağı birini bulamıyor, araya kaçan birini göremiyor, bindiren bir bek göremiyor, üçgen yapan bir ortasaha göremiyor, topu alıp mecburen 2-3 saniye saklamaya çalışıyor ve kaybediyor. Belhanda tarzı futbolcular takım tempolu ve iyi oynarken fark yaratır, kötü giden takımın çehresini değiştiremez, Belhanda bir Hagi, Sergen Yalçın değil, işleyen bir takımın çok iyi bir parçası. Şunu anlayın artık 3 senedir bir öyle bir böyle yorum yapmayı bırakın..
Sayfanın başındaki postumu okudun mu bilemiyorum?..Tam da bundan bahsettim; Belhanda için uygun ortamın oluşturulması neredeyse imkansız. Peki ne yapacağız?, verimli olamıyor ama mazeretleri var, diye Belhanda için hayıflanıp duracak mıyız hep?..

Ben de diyorum ki, bu takımın organizasyon yeteneği son derece zayıf, hatta neredeyse belli bir oyun şablonu bile yok; doğaçlama bir şeyler yapılmaya çalışılıyor!..O halde yapılacak şey belli; takıma bu yönden eksik kalanların yerine direkt katkı sağlayacak birkaç futbolcunun katılması gerekiyor ki oynadığı mevki itibariyle ilk akla gelen isim Belhanda oluyor haliyle...

Kiev'de takıma giremeyen adam bizim 10 numaramız, sonra şampiyonlar liginde falan güçlü takımlarla başabaş oynamayı bekliyoruz komediye gel. Belhandanın sorunu bence tamamen yeteneği şutu zayıf, pasları kötü, ilk dokunuşu genelde top kaybıyla bitiyor. Bizde iyi bir yedek olur ama o kadar.

sneijderde 14-15 sezonunda yasinle hamitle umutla oynuyodu ama şampiyon yaptı adam kalitesi vardı adamın 1-2 ara pas veya şut ile alıyodu maçı.

belhanda'dan hiç iyi şut gördün mü? yada çok class bir ara pas?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt