#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İster sevin ister sevmeyin ama bu adam olmayınca olmuyor işte Belhandanin oynamadığı maclara herkes baksın kaç maç almışız...

Bu adam oynaması lazım...

Bu adamın aranmasının nedeni dinamizm.
Eşşek ölüsü gibi takım. Kafa kırık malca basit pas hataları yapmazsa veya çok aza indirgerse iyi olacak bu sezon yoksa gidişat hiç iyi değil zaten.

Oyun kurma değil mesele esas olarak. Zira bi sistem ve onun izdüşümünde gerçekleşen aksiyonlar yok. Harala gürele top oynanıyor.
Henrykuru da yok, büyük sıkıntı.

Takımda en hareketli oynayan adam sahada olmayınca çok durağan oynayıp rakibin kapanmasına fırsat veriyoruz bugün Belhanda 1-0'dan sonra sahada olsa dripling'le beraber rakibin orta sahasını geçerdik. Tabi Belhanda'nın alternatifsiz olduğu ortamı da konuşmak lazım Falcao, Falcao diye diye yedek 8-10 numaralar hiç konuşulmadı.

bugun olmasi gerektigini gelip de konuya yazmak zor olmasa gerek. kabak gibi ortada. ortada hic tempo yapamadigimiz gibi normalde taaruz ettigimiz sag kanat da feguli ve marianonun yani sira emre morun da olmasina ragmen hicbir is yapamadi ilk yarida. orda pas baglantilarini yapip isleten adam belhanda. feguli de 10 numarada gayretli oynasa da onun da yaptigi pas hatalari, top kayiplari var ve genel olarak o mevkide etkisizdi. ama futbolu anlamak icin kullandiginiz sacma tweeter hesaplari belhandadaki gibi bu hatalari size 2 dklik bir video olarak sunmayacaktir. bu kadar duragan ve sistemsiz oynayan bir takimda en kreatif ve en risk alarak oynamanin ne oldugunu gormustur feguli. sonra 2. yarida kanada gecince kendine geldi ztn.

Bugün sahada olsa kesin olan şey Konya bile kesinlikle ilk yarı bir iki kontra yapardı çünkü Belhanda asist yapardı muhakkak rakibe sahada olduğunda kesin olan tek şey bu gerisi muamma. Seri belki önce atılırdı bide bu kontralardan birinin sayesinde.

oynasaydı maçı alırdık gibi bir iddiada bulunmak istemem. orasını allah bilir de. ama ft'nin neden bunu çok sevdiğini ilk kez bu kadar net gördüğümü ve anladığımı bu gece gördüm.

bu adam sistemsiz takımda dinamikliğiyle vr oyun zekasıyla fark yaratıyor ve bir şekilde ftyi kurtarıyor. beni kurtaran biri olsa ben de o kişiyi ayrı tutardım hep. bugün oynasa muhtemelen golü de erken bulurduk 2. golü de atardık bu kadar da gömülmezdik. ama muhtemelen diyorum. çünkü gerçeği yalnızca allah bilir

Imzanizi yesinler :)
Madem cok ariyorduk neden gecen hafta oynamadi?
Yahu bu takimin yardiran bekleri yok. Yardiran kanatlari yok. Forveti dengesiz ve cok kaciriyor. Takim boyle olunca futboldan anlamayan taraftarlar 10 numaradan gol bekliyor, sapkadan tavsan cikartmasini bekliyor. Bu ozellikler de bu arkadasta yok. En nihayetinde dogal olarak ilk 10 numaralar ve forvetler goze carptigi icin tepki cekecek tabii ki. Gereksiz ve basit top kayiplarini saymiyorum bile. Kimse 8 numara diye kendini kandirmasin.. Adam saf 8 numara filan da degil.
Bana gore oynayacaksa solda oynasin. Bu adamin ne 8 ne de 10 numara oynayacak yetenegi yok.
Gecen yil Belhanda ile 69 puan ile sampiyon olduk. Bilmeyen de 80 puan aldik sanacak. Bir akilli sizsiniz anasini satayim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt