#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynı fikirdeyim. Topsuz oyundan koşu eksikliği bariz şekilde ortada olduğu gibi temposuz oyunun asıl sebebi de budur.

Hızlı kanat olunca o bölgede ki sprinter oyuncumuz bu sorunu az çok halının altına süpürüyordu ama sorun halen mevcuttu.

Bazen bakıyorsun bizim tüm oyuncular mum gibi posisyonlarında dikilip stoperlerin ne yapacağını bakıyorlar .... dakikalarca. Inanılmaz sinir edici bir durum olduğu gibi bunun baş sorumlusu Fatih hocam ve ekibidir. Bir iki maç olsa neyse ama bu durum baya uzun zamandır ciddi sorun işgal etmektedir. Topsuz oyunda ki bu sorunu çözersek çok daha güzel oyun izleriz.

Sprinterlik olayin kolay yolu, genel anlamda bizim aldigimiz sprinterlerin de orta sahada pas oyunu zayif oluyor mesela. Tabi, agir olmamak lazim, ama illaki sprinterlik de gerekmiyor, iyi hareket ettigin vakit 2-3 pasta cözersin rakip ceza sahasini. Her pas attiginda, topu yine ayagina istemekle olmaz bu. Hoca bunu oturtamadi bu takima nedense. 2011-2014 arasi takimda topsuz alandaki oyunu cok fark ediyordu mesela. Özellik ile 11-12 arasi eboue disinda süratli diyebilecegimiz oyuncumuz yoktu kadroda mesela.

Direk skor katkisi konusunda cok hevesli degil nedense.ceza sahasina girmeye daha fazla hevesli olsa cogu kisi sever ama ben 8 numarayim 10 numara degilim diye dusunup isin icinden siyrildigini dusunuyor galiba...
vururum ama ya gol olmazsa diyip topa vurmuyo deli ediyo adami bazen. Ama bu kadroyla daha rahat olur ve daha iyi olacak, arkasinda nzonzi yaninda lemina ileride falcao.

vururum ama ya gol olmazsa diyip topa vurmuyo deli ediyo adami bazen. Ama bu kadroyla daha rahat olur ve daha iyi olacak, arkasinda nzonzi yaninda lemina ileride falcao.

forumdaki belhanda lobisi sanıldığından da güçlü.. hangi oyuncu gitsin anketinde sonuncu oldu

Sprinterlik olayin kolay yolu, genel anlamda bizim aldigimiz sprinterlerin de orta sahada pas oyunu zayif oluyor mesela. Tabi, agir olmamak lazim, ama illaki sprinterlik de gerekmiyor, iyi hareket ettigin vakit 2-3 pasta cözersin rakip ceza sahasini. Her pas attiginda, topu yine ayagina istemekle olmaz bu. Hoca bunu oturtamadi bu takima nedense. 2011-2014 arasi takimda topsuz alandaki oyunu cok fark ediyordu mesela. Özellik ile 11-12 arasi eboue disinda süratli diyebilecegimiz oyuncumuz yoktu kadroda mesela.
Emre Çolak
Elmander
Engin baytar
Necati
Ve o zamanların selçuku...

Bunlar durun yerinizde desende duramayan oyunculardı. Devamlı hareket halinde çalışkan bir gruptu.

Belhanda´nin cok hareketli olmasini yansitan bir istatistik olmus. Bu tarz istatistiklere kuran ayeti gibi de bakmamak lazim, ama ben 5 yildir topsuz alanda oyunun önemini anlatamadim. Bir futbol maci topun oldugu yerden ziyade, olmadigi yerde oynanir. 2 dakika top ile oynasan, ortalama 88 dakika topsuz oynuyorsun. Biz neden güzel futbol oynamiyoruz diye soruluyor ya, bunun en önemli nedeni topsuz alanda oyunumuzun fazla hareketsiz olmasindan kaynaklaniyor.

Belhanda´nin mac icinde kontagin atmasi zaman zaman düzelmez. Bir pas hatasi bile bazen cok etkiliyor, üst üste hatalar zinciri olayina girebiliyor. Bu mental sorunlari onun, ama onun disinda isi haritasinda cok genis bir alanda oynamasina ragmen, ceza sahasina yeterince girmiyor, yeterince sut cekmiyor. genelde kötü acilardan olmak üzere, ortalama bir sut cekiyor mac basi kaleye.

Ama adam hareketli, solda, sagda, ortada pas istasyonu olusturuyor. Takim geri yaslaninca, ileri tepmeye calisiyor herkesi. Belhanda saha ici work rate si en yüksek oyunculardan bir tanesi ligimizde.

post-ul excellent ve de bh ile ilgili gorusumu yansitan br post. herif topsuz olarak surekli oraya buraya kosup kendine ve baskasina alan yaratiyor. ztn oturdugu yerde top gelsin de oynayam dese her allahin gunu herife sallayanlara hak veririm

takacak bir şey bulamayınca adamın forma numarasına takılan insanlar görüyorum

zamanında melo da 10 numara giyiyordu veya santrafor olmayan elano da 9 numara giyiyordu

onlara da böyle tepki verdiniz mi?

Ben Fatih Terim'in Nzonzi ve Lemina'yı banko 11'e koyacağını, geriye de Seri ve Belhanda'dan birisi kalacağını düşünüyorum. Yani şu haldeki bir Seri Belhanda'yı kesecek diyorsan ya adamın fiziksel durumuna hiç dikkat etmedin ya da fazla hayalperestsin. Üçüncü bir ihtimal yok maalesef. Yukarıda yazdığım 4'lüden 1'inin yedek kulübesine mahkum olacağı matematiksel bir gerçek. 3 orta saha ile oynayacağız en nihayetinde. Hadi diyelim Belhanda'yı sol kanada attın Babel'i yedeğe aldın. Hoca neden Seri gibi berbat halde olan bir futbolcu için 2 haftada iki golle oynayıp bütün atak organizasyonlarında olan Babel'i yedeğe çeksin ki? Dediklerin mantıksız adminim. Lemina'nın kesinlikle Seri yerine alındığını düşünüyorum. Eğer öyle olmasaydı Lemina daha önce gelirdi. Ama belli ki hoca Seri'nin durumunu görüp acil bir orta saha alın bana dedi Seri'yi yedeğe almak için.
Bu mesajı yıldızlayayım da bir, sonra konuşurız.

Belhanda´nin cok hareketli olmasini yansitan bir istatistik olmus. Bu tarz istatistiklere kuran ayeti gibi de bakmamak lazim, ama ben 5 yildir topsuz alanda oyunun önemini anlatamadim. Bir futbol maci topun oldugu yerden ziyade, olmadigi yerde oynanir. 2 dakika top ile oynasan, ortalama 88 dakika topsuz oynuyorsun. Biz neden güzel futbol oynamiyoruz diye soruluyor ya, bunun en önemli nedeni topsuz alanda oyunumuzun fazla hareketsiz olmasindan kaynaklaniyor.

Belhanda´nin mac icinde kontagin atmasi zaman zaman düzelmez. Bir pas hatasi bile bazen cok etkiliyor, üst üste hatalar zinciri olayina girebiliyor. Bu mental sorunlari onun, ama onun disinda isi haritasinda cok genis bir alanda oynamasina ragmen, ceza sahasina yeterince girmiyor, yeterince sut cekmiyor. genelde kötü acilardan olmak üzere, ortalama bir sut cekiyor mac basi kaleye.

Ama adam hareketli, solda, sagda, ortada pas istasyonu olusturuyor. Takim geri yaslaninca, ileri tepmeye calisiyor herkesi. Belhanda saha ici work rate si en yüksek oyunculardan bir tanesi ligimizde.

Peqi bu arkadasin topsuz oyundan topla bulustugu kisimi bir birine bolersek virgul nerde olur ?

Staddan hic izlemedim ,kamera ile izlenen maclar da bu dedigini anlamak biraz zor olur acikcasi o yuzden ciddi bir soru bu.

Eğer mesele yine bel fıtığı ise artık iş yokuşa sürmeden ameliyat olması gerekiyor

son iki sezonun dar kadrosuyla sampion olacaksin
yedegi olmayan futbolcunuda yerden yere vuracaksin
onla bunla karsilastiracaksin olmuyor öyle
daha iyisi varmiydi elindemiydi yok
sana katki sagladimi inkar edemesin
o zaman formamizi giyen futbolcular biraz saygi hakediyor
sadece sallamakla olmuyor bu isler....

Allah'ın izni ile bu sene de Talea'l Bedru Aleyna dinleyeceğiz kutlamalarda! #inchAllah
IMG_20190905_153508.webp

son iki sezonun dar kadrosuyla sampion olacaksin
yedegi olmayan futbolcunuda yerden yere vuracaksin
onla bunla karsilastiracaksin olmuyor öyle
daha iyisi varmiydi elindemiydi yok
sana katki sagladimi inkar edemesin
o zaman formamizi giyen futbolcular biraz saygi hakediyor
sadece sallamakla olmuyor bu isler....

Öyle yazmışsın ki şiir gibi okudum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt