#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
10 numaran yoksa 10 numarasız diziliş ile oynamalısın. 4-4-2 dene mesela(Belhanda ile değil tabi).

4-2-3-1 gibi hakiki 10 numara isteyen dizilişi Belhanda ile oynamaya kalkınca olmuyor işte. Bu adamın bize en fazla fayda sağlayacağı konu satışından bonservis olur.

Renkdaş sence biz 4-2-3-1 mi oynuyoruz yoksa 4-3-3 mü. Benim ekran başında gördüğüm Lemina sol iç Belhanda sağ iç gibiydi. yani bir 6 numara ve iki 8 numara gibi bence dizilişimiz. O yüzden klasik bir 10 numaradan istenilenleri beklememeliyiz bence Belhanda'dan. Orta sahadan topu kanatlara ve forvete hızlı aktarsa bence bütün sorunlar çözülecek zaten. İkinci yarı bir kere yaptı bunu Falcao karşı karşıya geldi. İlla mükemmel ara paslar mükemmel şutlar atmasa da olur bence.

Ulan Beğenmediğimiz Hakan Çalhanoğlu En Azından Duran Top Kullanıyor Bu Leshde Oda Yok.

Renkdaş sence biz 4-2-3-1 mi oynuyoruz yoksa 4-3-3 mü. Benim ekran başında gördüğüm Lemina sol iç Belhanda sağ iç gibiydi. yani bir 6 numara ve iki 8 numara gibi bence dizilişimiz. O yüzden klasik bir 10 numaradan istenilenleri beklememeliyiz bence Belhanda'dan. Orta sahadan topu kanatlara ve forvete hızlı aktarsa bence bütün sorunlar çözülecek zaten. İkinci yarı bir kere yaptı bunu Falcao karşı karşıya geldi. İlla mükemmel ara paslar mükemmel şutlar atmasa da olur bence.

Bence tam olarak 4-1-4-1 olarak oynamaya çalışıyoruz. İki tane 8 numara ile sadece böyle oynayabiliyoruz.

Nzonzi(6)
Feghouli-Belhanda(8)-Lemina(8)-Babel
Falcao

4-3-3 modeli 4-2-3-1'in kanatlara yıkılmış modeli. Ayrıca klasik 10 numara gerektirmeyen bir diziliş. Batı Avrupa'da hızlı kanatlarla bunu tercih ediyorlar. Ama bizim bu ağır kanatlarla oyunu kanatlardan oynama şansımız yok.

Bir diğer seçenekte 4-4-2'yi denemek olabilir. Tabi burada rakiplerin oyuncu kalitesi bizden düşük olduğu için denenebilir. Mesela Psg gibi bizden çok daha güçlü bir rakibe orta sahayı kalabalık tutmak daha mantıklı geliyor bana. Onlar bizim yarı sahamızda daha fazla oynayacaklar. Forvetlere nazaran defansif işleri daha çok yapan orta sahalar tercih edilir. Psg'yi çift forvetle tehdit edemezsin. Çünkü topu onların ceza sahasına taşımak bile çok zor. Onlar daha çok topa sahip olacak, daha çok pas yapacak, daha çok gol pozisyonuna girecek.

benim anlamadığım herkesin beklentisi nedir bu adamdan 2 senedir bizde, dünden kötü olduğu çok maç vardır

dünkü maç kötü-vasat minvalindeydi.

dün takım olarak beğenmedim kimse sorumluluk almıyor ki nzonzinin 3-4 tane topu , leminanın 2 verkaçı laçka kasımpaşayı düşürdü. takım boyu çok uzundu, topu alan geri oynadı falan. okey falcao güven veriyor da topu atıyolar orda kalıyo kimse topsuz oyunda yararlı bi iş yapmadı
feghouli ağır çöptü ki maçları toparlayan adamdır
diğer en ayar olduğum nokta, stoperlerin topu çıkartamayıp belhandanın 3-4 kez gelip musleradan top çıkarmasıydı. büyük takımın stoperlerinin topla arasının bu kadar kötü olmaması lazım.

4 kilit pas atip, 12den 7 ikili mücadele kazandigi bir macta bukadar üzerine gelinmesi rahmani degil. Merak ediyorum nereye kadar gidecek diye bu durum. Adam kötü, el freni, ama iki senedir sampiyon olan takima her veriden full katki veriyor.
Bu adamda bel fitigi var deniyor buna ragmen bu kadar ikili mucadele kazaniyorsa bazi oyuncular oturup dusunmeli .

benim anlamadığım herkesin beklentisi nedir bu adamdan 2 senedir bizde, dünden kötü olduğu çok maç vardır

dünkü maç kötü-vasat minvalindeydi.

dün takım olarak beğenmedim kimse sorumluluk almıyor ki nzonzinin 3-4 tane topu , leminanın 2 verkaçı laçka kasımpaşayı düşürdü. takım boyu çok uzundu, topu alan geri oynadı falan. okey falcao güven veriyor da topu atıyolar orda kalıyo kimse topsuz oyunda yararlı bi iş yapmadı
feghouli ağır çöptü ki maçları toparlayan adamdır
diğer en ayar olduğum nokta, stoperlerin topu çıkartamayıp belhandanın 3-4 kez gelip musleradan top çıkarmasıydı. büyük takımın stoperlerinin topla arasının bu kadar kötü olmaması lazım.
Benim Galatasaray'da oynayan bir orta saha oyuncusundan standart beklentilerim:

* Topu olumlu kullanması (Belhanda'nını top olumlu kullanma oranı 60% civarındadır)
* Çok nadiren top kaybı yapması (Belhanda en çok top kaybı yapan oyuncumuz)
* İkili mücadelelerde en az %70 başarı (Belhanda'da bu rakam %50 dolaylarında)
* Temposunun en az 7/10 (Belhanda 7/10)
* Pas becerisinin en az 8/10 olması (Belhanda 6/10)
* Top kontrolünün 9/10 olması (Belhanda 5/10)
* Şut becerisinin en az 7/10 olması (Belhanda 4/10)
* Pres yapması

Bonus beklentilerim:
* Duran topları iyi kullanması (Belhanda ???)
* Hava toplarında iyi olması (Belhanda ???)
* Uygun bir maaş alması (Belhanda astronomik bir maaş alıyor)
* Genç olması (Belhanda yaşlı)

O da olabilir ama 11 de bu kadar durağan topçuyla olmaz araya koşan Andone , Mor gibi isimler eklemek şart.
4-4-2 Andone sart zaten kanatlar Emre Feg olabilir Ama Belhanda daha guclu ve e daha direncli ve ikili mucadelerde iyi Beki ilede iyi anlasir diye dusunuyorum Kanatta o kadar topta ezmez gibi.

Benim Galatasaray'da oynayan bir orta saha oyuncusundan standart beklentilerim:

* Topu olumlu kullanması (Belhanda'nını top olumlu kullanma oranı 60% civarındadır)
* Çok nadiren top kaybı yapması (Belhanda en çok top kaybı yapan oyuncumuz)
* İkili mücadelelerde en az %70 başarı (Belhanda'da bu rakam %50 dolaylarında)
* Temposunun en az 7/10 (Belhanda 7/10)
* Pas becerisinin en az 8/10 olması (Belhanda 6/10)
* Top kontrolünün 9/10 olması (Belhanda 5/10)
* Şut becerisinin en az 7/10 olması (Belhanda 4/10)
* Pres yapması

Bonus beklentilerim:
* Duran topları iyi kullanması (Belhanda ???)
* Hava toplarında iyi olması (Belhanda ???)
* Uygun bir maaş alması (Belhanda astronomik bir maaş alıyor)
* Genç olması (Belhanda yaşlı)
-o yazdıklarının hepsini yapacak adamı 30 yaşının altında 3-4 milyon vermeden getiremezsin(bonservis olayına girmiyorum zaten), herkes ister öyle tabi
-boldladığım 2sine katılmıyorum. heleki bu takımda pres anlamında fegh ölü babel ölü falcaodan da hayvani presi kimse istemez yorulmaması adına
bu adam tek kalıyor ileri hücum hattında, pres oyunu en az 3 kişiyle veya takım halinde yapılıyor, yoksa yorulmaktan başka bi boka yaramıyor açıkçası
ki dünkü maçta tek başına pres yaptığı ve benim gördüğüm en az 4-5 pozisyonu var
-ikili mücadelelerde şu takımda nzonziden sonra en iyi adamdır iddia ediyorum.(stoperleri saymıyorum tabi)

la hala bu adamı savunan cahil cühelalar var. hayatında top oynamamış
gelmiş buraya 12 ikili mücadeleden 7sini kazanmış adamı eleştirmen diyor bsg
Gordugumuzu yorumluyoruz Sen hayatinda cok mu futbol oynadin oynadiysan neden Prof. Olamadin demekki sende de bi eksiklik var .Belhandanin yararli bi oyuncu oldugunu gormek icin futbolu bilmekte gerekmiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt