#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EE69iZTWwAg8wgB

😂😂😂

Belhanda'nın klasik bir 10 numara olmadığının zaten belli ancak pozisyonu ofansif ortasahadır ki kendisini forvet arkasına atıp çoğu zaman ortasaha ikilisinin önünde forvet arkası 10 numara pozisyonunda da oynuyor..Peki Belhanda ben 10 numarayım değilim 8 numarayım diyorda ofansif ortasahada olması gereken özellikler nelerdir ?
1) Şut var mı ? -- Etkili çekilmiş 1 şut örneği gösteremezsin ki hatırladığım Kayserispor maçında kaleciyle karşı karşıya rezil bir şutu vardı..Bu bile kendisinin futbolcu olmadığının kanıtıdır.. Yok şut çekmeyi bildiğini gösteren bir kanıtın varsa göster...Defalarca söyledim hala bir kanıt gösteren yok ama zehiri saçıyormuş nasıl oluyorsa o iş :asd: Toplamda sezonda 4 gol atmış bir süper 8 numaradan bahsediyoruz ki kendi ben 8 numarayım diyor..
2) Asist var mı ?--- Senin tabirinle öldürücü paslar atan süper yeteneğin geçen sene süper ligde toplam yaptığı asist sayısı 6..Bana iyi ki Başakşehir maçını örnek gösteriyorsun ki farkındaysan o maç iyi oynasa bile biz senede 10 tane büyük maç oynuyoruz sadece ligde ve geldiğinden beri 4 büyüklere karşı golü veya hatırlayabildiğim kadarıyla asisti de yok.. Belki hafızam zayıftır belki varsa göster hadi ?.. Kalkar 1 tane örnek gösterirsin belki oranlarız kaç büyük maçın kaçında ne yapabilmiş... Bence hiç zahmete girme :asd:
3)İkili mücadelelerde gayet iyi sert bir oyuncu kabul+ orta açma yeteneği iyi denilebilir ama genel olarak ofansif olarak yerlerde..Ben demiyorum bunu istatistik söylüyor..

Belhanda sayesinde orta sahaya direncini diriyse neden geçen sene 18 deplasman maçının yarısını kaybettin.. Unutma ki hangi sezonda deplasman olarak en iyi performansı göstermişsen o sezon en etkili olduğunki bu yüzden ben 2010-2011 sezonundaki 4-4-2'li düzeni istiyorum..

Not : Son şampiyonluğu ileride Onyekuru-Feghouli arkada Marcao-Luyindama-Muslera getirdi..Belhanda son Başakşehir maçı hariç hiçbir kritik maçta kiliti açamamış veya asisti yapamış..Onun yapması gereken bütün işi Feghouli yapmıştır..

Neymiş Fener maçında keşke oynasaymış..İnşallah oynamazda Falcao-Andone Baros-Elmander etkisi gösterip 2011 sezonunda olduğu gibi Fener'in içinden geçer...Yoksa bu sezon 4-3-3 ile veya Belhanda'nın oynadığı sistemle hiç ümidim yok..

Bir oyuncunun ofansif olarak önemini sadece attigi goller, ve yaptigi asistler ile mi belirteceksin ? Sadece Basaksehir macinda ilk yarida gol tehlikesi yaratan üc pozisyonu var.

1. Luyindama´nin kötü vurdugu bos kafa vursu
2. Diagne´nin önünde kalan, ve bombos kacirdigi pozisyon
3. Marcao´nun ceza sahasinda vurdugu, ve vurus esnasinda tutuldugu pozisyon

Feghouli´nin golünü o kesti, Onyekuru´nun topunu o kesti. Yine Onyekuru´ya verdigi assist, ve attigi galibiyet golü hakem tarafindan yenildi...

Kagit üzerinde bu maci gol ve assist katkisi olmadan bitirdi. Yusuf Yazici keza en önemli ofansif oyuncuyudu trabzonun 4 gol, 2 assist ile bitirdigi sezon sonrasi 16 milyona fransaya transfer yapti.

Az sut cekiyor, zaman zaman asiri heycan yapiyor kale önünde, ama Erzurum, Trabzon, Kasimpasa, ve en son akhisar süperkupa macinda gayet klas goller de atti. Saha ici yaptiklarinin üstüne, birde golcülügü olsa, zaten gercek yildiz bir oyuncu olur. (Türk medyasinin enflasyonär kullandigi yidliz sifati gibi degil)
Assist istatistikleri ise gayet solid. 6, ve 8 assist yapmis iki senede.

Galatasaray´da oyunculari en cok pozisyona sokan oyuncu Belhanda. Cok da uzak bir dönemde degil, orta sahada dikine oynayamiyorduk, Belhanda hareketleri, ve calimlari, zaman zaman riskli oyunu ile de, Galatasaray´i cok tehlikeli bir sekilde hücuma cikaran bir oyuncu. Belhanda oynadiginda, takim hem daha cok gol atiyor, hem daha az gol yiyor. (güya rakipi mac basi 10 gol pozisyonuna sokuyor ya) Hem savunma stabilitesi, hemde hücum gücü anlaminda Galatasaray positif katkisi yatsinamaz.
Ayni zamanda hem saha icinde, hemde saha disinda karakter koyuyor ortaya.

Hep etrafindaki oyunculara yaziyorsunuz sampiyonlugu, biraz mantikli düsünelim.

- Garry Rodriguez, Gomis dünya yildizlarimiydi ?
- Onyekuru, ve Diagne bunlar dünya yildizlari mi ?

Etrafi her sezon degisiyor, stoper hatti degisiyor, forvet hatti degisiyor, ama degismeyen tek olay Belhanda´nin ellerinde kalkan sampiyonluk kupasi.

Elbette, Seri, Nzonzi, Lemina, ve hatta Emre Mor cok üst düzey oyuncular. (Yada yetenkler Emre´ye gelirsek) Yine Andone underrated bir oyuncu avrupada, tam süperlig adam. Hadi Lemina bir yana da, cok büyük paralara taze transfer yapmis nzonzi ve serinin gelmesini kimse tahmin edemezdi. Hepsi cok kaliteli oyuncular, bir nevi Belhanda ihtiyaci azaldi zaten. Ama yine hepsine göre Belhanda degisik bir skillset katiyor oyuna.

Misal:

- Seri en az Belhanda kadar kreatif, ikili mücadelelerde ama cok altinda oldugu gibi, ayni zamanda calim ve delici özellikleri Belhanda´ya göre zayif.

- Lemina Belhanda´dan hizli, ve Atletik, yine ayni zamanda iyi calimci, ama bu sefer Belhanda kadar kreatif degil.

Yine Belhanda´yi 4-4-2´de solda, sagda, ortada, her yerde kullanabilirsin. Diger orta saha oyuncularimizda bu biraz zor.

Leminayı görünce Belhanda Xavi kalıyor onun yanında. Ama şu Seri ve Nzonzi yanında bi tane daha adam akıllı ortasahamız olsa 3 ü her maçı alırdı rahat rahat

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Leminayı görünce Belhanda Xavi kalıyor onun yanında. Ama şu Seri ve Nzonzi yanında bi tane daha adam akıllı ortasahamız olsa 3 ü her maçı alırdı rahat rahat

Belhandanin önünde teknik ve yaratıcı biri olsun takim şov yapar. Üçü de benzer adam olunca bi yerde kitleniyoruz bu mac ozelinde konusmuyorum babel etti icine macin

Bu takimin kurtuluşu bu adamın elinde ister begen ister begenme. Sahada olması yeter
Neyin kurtulusu ya? Bu habire golleri kaciriyordu. Bu mu kurtaracak? Seri nzonzi felan buna 10 degil 100 basar ve basiyorlar. Problem öndeki becereksizligimiz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
allahım iyi ki yoktu
yoksa kaptırdığı toplardan 1 tane kesin yerdik

Belhandanin önünde teknik ve yaratıcı biri olsun takim şov yapar. Üçü de benzer adam olunca bi yerde kitleniyoruz bu mac ozelinde konusmuyorum babel etti icine macin
Belhandanın yerinde yaratıcı biri olması lazım daha önünde ne yaratıcı adam olacak Falcao mu yaratıcı olacak saçmalamayalım lütfen.

Neyin kurtulusu ya? Bu cöp habire golleri kaciriyordu. Bu mu kurtaracak? Seri nzonzi felan buna 10 degil 100 basar ve basiyorlar. Problem öndeki becereksizligimiz.
Yav bi gol pozisyonuna giremiyo diyonuz bi golleri kaciriyo diyonuz hadi uzaktan vuruşla kacirsa, uzaktan da vuramiyo diyonuz.

Belhandanın yerinde yaratıcı biri olması lazım daha önünde ne yaratıcı adam olacak Falcao mu yaratıcı olacak saçmalamayalım lütfen.

Artik tam seye bagladi belhandasporcular

Belhandanin onunde kagit uzerinde falcao var amc oynamiyo belhanda bize amc icin teknik adam lazim

Savunmadakiler topu rakibe verip kac pozisyon yasatti kalemizde?
bir şeyi savunmak için başka şeyleri örnek göstermeye gerek yok

her maçın en fazla top kaybeden herifini maçta katkısı yok denecek kadar az olan birinin
konusunda tartışmam

İyi ki yoktu. En azından duran toptan tehlike yarattık birçok kez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt