- 21 Haziran 2011
- 27.123
- 7.275
- 2.238
Bu Belhanda oynamaya devam edecek çok belli.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Asd adamin cokta seyinde yani. Yasayacagi herseyi yasamis. Ikinci baharinda real madride diz cokturmus juventusu perisan etmis. Ş.liginde kura cekilisinde efsane topcu diye cagirilmis adam.Vay be sino... Sen halen tatildeyken nasil gelip formani aldi, sonra da sen faslinin son takimina gitmistin, ordan postalamislardi seni arabistana![]()
Sino belonun 2 gomlek ustu topcu zaten, yildiz topcu. Onun geldigi takimda da oynayabilirdi kariyer top oynuyosa... Madem gunes tepemizden vurdu, gölge ayağımızın altındadır @Furkan KorkmazAsd adamin cokta seyinde yani. Yasayacagi herseyi yasamis. Ikinci baharinda real madride diz cokturmus juventusu perisan etmis. Ş.liginde kura cekilisinde efsane topcu diye cagirilmis adam.
Hayir belhanda denilen herifi mahalle macinds kura cektir diye bile cagirmayacaklar. Galatasaray kariyeri ise Sneijderin golgesinde yasayan parazit olarak noktalayacak
Sosa 5 maç iyi, 1 maç vasat oynar. Tam da o zamana Belhanda' nın vasata yaklaşabildiği nadir maçlardan biri denk gelirse; ''Hohoho! Sosa belhanda' dan iyiydi hani?!'' diye yaygara koparılır. Hayır, tatmin edecek bir paraya bu yetersizin 'tutma' olmayı kabul etmiş olsam dahi utanır yapamazdım billahi!..Son kepazelikten sonra bile hala da övedursun, mazur göstermeye çalışsın birileri...Bi Sosa'ya bak bi de şu kazmaya
Belhanda-Sosa ne alaka yav. Belhanda 10 oynuyor, Sosa 6.5-8 oynuyor. Belhanda Real maçının ilk yarısı orta 5'linin ortasında oynarken Andone'ye %90'lık gol pası atıp kendi de gol yapabileceği pozisyona girdi. . Oyuncuİkinci yarıda Fatih Terim her zamanki saçmalığını yapıp 10 numaraya atınca patatese bağladı kaliteleri farklı tabii, Belhanda 8 de oynasa oyuncu yetenekleri Sosa'nın yarısı kadar olduğu için onun kadar etkili oynayamaz ama adam zaten en iyi olabileceği yerde de 1000 de 1 kullanılıyor. Diğer tarafta Ünal Karaman ise Sosa'nın yaşlanmış bacaklarını ve gerileyen tekniğini görüp pasörlüğünü ön plana çıkarmak için daha geride kullanma gibi muazzam bir taktiksel hamle yapıyor. Millette artık öyle bir takıntı olmuş, Fatih Terim'e kabahat çıkarmaktan o kadar uzak duruluyor ki bu terbiyesiz Magrib yakında rakiplerin kalecileriyle filan kıyaslanmaya başlayacak.
Yazdığın mesajı bir daha oku ve üstteki iki mesaja niye itiraz ettiğini bir daha düşün bakalım...Sosa; hem 10 numara, hem 8-8.5-8.75 vs olarak Belhanda' dan net daha iyi futbolcudur. Sen de mesajınla bunu ikrar etmişsin işte; daha ne?!...
Bugüne ve bu konuya mahsus bir durum mu, yoksa kavram kargaşasına düşüp kendinle çelişmek genel halin midir bilemedim?!..Bu ikisinin gayet karşılaştırılabilir futbolcular olduğuna ''kaliteleri farklı tabii, Belhanda 8 de oynasa oyuncu yetenekleri Sosa'nın yarısı kadar olduğu için onun kadar etkili oynayamaz'' demek suretiyle, bizatihi katılmış ve hangisini daha iyi bulduğunu belirtmiş de oldun hatta. Eee?!..İyi oyuncu olması Belhanda'nın yetenekleri ölçüsünde Ünal Karaman'ın Sosa'yı kullanımından daha kötü kullanıldığı gerçeğini değiştirmez. Sosa da gelip bu ağırlıkla ve yaşın getirdiği fizikteki düşmeyle sürekli 10 numarada oynatılsa Ünal Karaman'ın kullanımındaki katkıyı veremez. Zaten adam da onu görüp Sosa'yı geri çekti ve 1.5 yıl önce maaşı düşsün, defolsun gitsin denilen adamı Trabzon'da heykeli dikilecek, kaptanlık pazubandını takacak konuma getirdi. Fatih Terim'se ilk yarıda iyi oynayan Belhanda'yı ikinci yarıdaki 4-2-3-1'de yine 10 numaraya atıp adama küfür ettirecek bir oyuncuya çevirdi. Elinde bir adam varsa ve piyasını bulup gönderemiyorsan adamdan maksimum faydayı almaya çalışırsın, Ünal Karaman'ın Sosa'da, Onazi'de yaptığı gibi. Ama bir pozisyonda istikrarlı şekilde vasat oynayan adamda aynı pozisyonda ısrar edersen hem oyuncunun piyasadaki değerini düşürürsün, hem de taraftarın gözündeki kredisini. Fatih Terim'in Belhanda'da yaptığı gibi.
Geldiği günün içine tüküreyim.
Diyorum ki herif 100 maçtan 1'inde 8 oynuyor zaten, Sosa ise her maçta 8 numara oynuyor. Belhanda da sürekli 8 oynasa belki Sosa kadar fark yaratamaz ama şu anda olduğundan çok daha faydalı bir oyuncu haline gelebilir. Belhanda'nın Sosa kadar yetenekli bir adam olmaması ekstradan yanlış yerde oynatılarak bu kadar faydasız bir adama dönüşmesini zorunlu kılmaz. Doğru oyuncu, doğru yapıda kullanıldığında dünya futbolunda Babel'in 10'da 1'i kadar ismi olmayan Nwakeme de bireysel anlamda daha başarılı görünen bir adama dönüşebilir, 3 hafta oynayıp topla bir parmakları geçmeyecek sayıda buluşabilen Falcao da Sörloth'tan daha geride görünebilir. Oyuncuların kalitesini değerlendirirken teknik direktörlerinin onları kullanma becerisi, pozisyon farklılıkları da göz önüne alınmalı diyorum. Fatih Terim'in oyuncu kazanma konusunda 2 yıldır Ünal Karaman'ın yarısı kadar iş yapmadığı takıma katılan hemen her adamın 1 sezon içinde ilk geldiği performanstan geriye gitmesinden belli.
Neyin peşindesiniz ? Sosa Belhanda'yı top diye oynar.
Verdiğin örnek o kadar absürt ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Sosa orta sahada her yerde oynar. Falcao orta saha değil ki kıyaslayalım.Falcao da Sosa'yı top diye oynar, ne yapalım Falcao'yu 8 numara mı oynatalım? Futbolda pozisyon diye bir şey var, onu oynayan adamlar var. Sosa'nın yaptığı işi bizde yapması gereken adam Sosa'dan 6-7 yaş ufak olup kaptırdığı topun bile peşinden koşmaktan aciz Seri'dir. Millette öyle bir Belhanda takıntısı olmuş ki rakip takımların kalecisi de iyi oynasa millet ''bak Belhanda topu içeri alırdı'' diyecek zannediyorum. Asıl sıkıntım terbiyesiz Belhanda'nın yerle bir edilmesi de değil, bu yetersiz herif 2 yıldır 10 numarayı işgal ederken bu pozisyonda Muslera kadar istikrarlı şekilde ısrar eden Fatih Terim'e hiç diyet çıkarılmaması. Yoksa ben de biliyorum bu Belhanda'nın 10 numarada oynamak için ne kadar rezil bir adam olduğunu, esas endişem efsanemizin bunu bilmemesi.
Top kaybetme rekoru kıran bir adamın 8'de oynadığında performansının artacağını nasıl öngördün peki?