Belhanda geldiginden beri Galatasaray´in basarilarinda ve basarisizliklarinda kilit oyuncularindan bir tanesidir. Belhanda zaman zaman rakip kovalamada aksiyor, ama Belhanda herzaman cok hareketli, ve bulundugu bölgelerde rakiplere basiyor, kolay gecit vermiyor ne dribbling ne pasla.
Ilk yari yine fizik seviyesi cok düsük bir takimimiz vardi. O cok övülen Alanya takimina karsi birde 10 kisi kaldik. Belhanda Ömer girdikten sonra 10 kisi olarak ikinci yari maci kontrol eden taraf bizdik (Fatih Hocanin yaptigi degisikliklere kadar), ve bence Belhanda´nin galibiyet golü gasp edildi.
Türkiye´de hakemler cok cakaldir, taraftarin bir kisminin Belhanda takintisi bildigi icin, bana kalirsa cok rahat aleyhinde karar aliyorlar.
Ilk Fenerbahce derbisinde haksiz yere oyundan atildi. Taraftar Belhanda´ya yüklendi. O gündür bugündür ben hala bir büyük takim oyuncusunun hakemi aldatmaya yönelik hareketten sari kart gördügünü duymadim. 3 sene oldu. Hatta son yillarda bir kayserleri lennon geliyor aklima. Ve birde ikinci sari olarak gördü bunu hemde kaleci ile temas varken.
Ayni zamanda Belhanda´nin 3. Kadiköy zaferi gaspedilmistir. Ali Palabiyiginin katliami da Belhanda´ya cok erken gösterdigi sari karti ile baslamisti, neredeyse rakip ceza sahasinda bir faulden dolayi. Palabiyik belhandayi eyyam ile kolay atar diye Hoca Belhanda´yi cikardi, ve riske girmedi. Rakip 10 kisiydi, bence maci kaldiramayan Akbaba yerine Belhanda kalsaydi o maci Palabiyiga ragmen kazanirdik.
Belhanda sezon sonu ne olur bilemem, ama sampiyon olarak giderse klas bir gidis olur.