#10 Younès Belhanda

ömer bayramın aldığı maaşa uzatılmasını destekliyorum.

özellikle bu yönetim felan varken ve gelecek yönetimin vasfı belli değilken, belho gibi sakatlanmayan asker oyuncu iyidir. 400-500 bin € kendisi için hakkaniyetli bir maaş.

ya bu adam ofansif orta saha yani gittiği takımlarda genel olarak bu pozisyonda oynadı. 10 numara demiyorum beyfendiler öyle istemiyor

bu adamın kariyeri boyunca 2 ve üstü gol sayısını geçtiği maç sayısı sadece 3

11-12 sezonunda marsilya maçı 1-3 biten 2 gol atmış 1i penaltı
13-14 sezonunda metalurg donetsk maçı 9-1 biten maçta 3 gol atmış
18-19 sezonu trabzon maçı 3-1 biten maçta 2 gol atmış

bu sezonu saymaz isek adamın kariyeri boyunca 2den fazla gol attığı maç sayısı 3 ve bu adam ofansif orta saha

bizdeki bitik selçuk inanın ''göbek'' oynayan ''ofansif olmayan'' selçuk inanın ise sadece ''galatasaray forması giyerken'' 2 ve daha üstü gol attığı maç sayısı ''6''
trabzon kariyerini koymadım bakın. selçuk inan çoğu golünü penaltı ve frikikten attığı doğrudur ama belhanda ile kıyaslanmayacak derecede gole yakınlığı var. istatistikselde öyledir muhtemelen. penaltı ve frikikleri çıkartırsak belhanda ile eşittir muhtemelen ama bu adam ağır ve benim beğenmediğim ''göbek'' oyuncusu ''ofansif'' olmayan ''10 numara'' olmayan selçuk inan

uzun lafın kısası bu kadar yeteneksiz olupta bu denli hayranı olan topçu belhanda. şaşırıyorum yani adamın über yeteneği yok herhangi bir şeye ama seveni çok anlayamıyorum. demek ki ben gerizekalı salağın tekiyim gs taraftarının %70i salak olduğu gibi.

Bu adamın tekniği baya iyi de bu tekniği gösterecek ne pas yeteneği var ne de şut yeteneği haliyle ortalama bi topçu olarak kariyerini bitirecek.Montpellier zamanı kendini geliştirirse süper yıldız falan olacak deniliyodu olduğu yerde saydı gene de iyi kötü katkı verdi bize.Brezilya milli takımı ilk 11 topçusu Elano bunun çeyreği kadar bile katkı vermedi o yüzden çok da yerin dibine sokmaya gerek yok.1-1.5m avro civarı bi parayı kabul ediyosa rotasyon oyuncusu olarak takımda tutulmasına da karşı değilim açıkcası.

Teknik olarak yeteneği vasat üstü olmasına rağmen diğer birtakım özelliklerinin vasat altı olması o tekniği gölgeliyor. Kendisinden Hagi olmasını elbette bekleyemeyiz lakin koskoca bir camianın taraftarlarını ikiye bölecek vasıfta bir oyuncu değil. Ne katkı anlamında ne yetenek anlamında. Biz Galatasaraylıyız, x futbolcusu için kimsenin kimseye futbol cahili, futboldan anlamıyor gibi tabirler kullanmasını doğru bulmuyorum. Şahsım adına kendisinin bir an evvel Galatasaray'dan gitmesini istesem de seven adama niye seviyorsun demem trollüğe vurmadıkça işi. Netice olarak koskoca camiayı ikiye ayırmaya değecek bir anlamı yok kendisinin Galatasaray sk için.

Çok seven arkadaşlar inşallah ilk 11 oynamaz da hadi oynadı diyelim sadece belhandayi izler misiniz maçta kaç dakika sorumluluk alıp topa dokunup olumlu ne iş yapıyor ? Ben izledim özellikle 20 maçta toplasak 20 olumlu hareketi yok .Toptan kaçması boşa çıkmayıp yalandan bölge değiştirmesi kaptırdığı toplar kötü kullandığı duran toplar yavaş yada hızlı attığı paslar ve gereksiz agresif hareketleri ile bizim takıma uygun bir oyuncu değil . Avrupa'nın dev klüpleri bekliyor kendisini zaten .

Sene sonu Arapların ikiside sepetlenmeli hem yaslandilar hem sakatlık konuları

Ayrılacaksan da bunun mesajını verme vakti şimdi mi yav 😖

Zaten işine gelince oynuyor , sene sonuna kadar oynamaya niyetlenmeyecek belli oldu.

Umarım Feghouli sağlıklı şekilde sezonu tamamlar.

Teknik olarak en beğendiğim özelliği takla atabilmesi. Zaten takla atamasa bu kadar meşhur olamazdı o taklanın ekmeğini çok yedi. Calim atamayan şut çekmeyi bilmeyen evet evet bilmeyen maç başına binlerce pas hatasıyla oynayan mac sırasında her an gümleme ihtimali bulunan 10 numaramız.

Belhanda geldiginden beri Galatasaray´in basarilarinda ve basarisizliklarinda kilit oyuncularindan bir tanesidir. Belhanda zaman zaman rakip kovalamada aksiyor, ama Belhanda herzaman cok hareketli, ve bulundugu bölgelerde rakiplere basiyor, kolay gecit vermiyor ne dribbling ne pasla.

Ilk yari yine fizik seviyesi cok düsük bir takimimiz vardi. O cok övülen Alanya takimina karsi birde 10 kisi kaldik. Belhanda Ömer girdikten sonra 10 kisi olarak ikinci yari maci kontrol eden taraf bizdik (Fatih Hocanin yaptigi degisikliklere kadar), ve bence Belhanda´nin galibiyet golü gasp edildi.
Türkiye´de hakemler cok cakaldir, taraftarin bir kisminin Belhanda takintisi bildigi icin, bana kalirsa cok rahat aleyhinde karar aliyorlar.

Ilk Fenerbahce derbisinde haksiz yere oyundan atildi. Taraftar Belhanda´ya yüklendi. O gündür bugündür ben hala bir büyük takim oyuncusunun hakemi aldatmaya yönelik hareketten sari kart gördügünü duymadim. 3 sene oldu. Hatta son yillarda bir kayserleri lennon geliyor aklima. Ve birde ikinci sari olarak gördü bunu hemde kaleci ile temas varken.

Ayni zamanda Belhanda´nin 3. Kadiköy zaferi gaspedilmistir. Ali Palabiyiginin katliami da Belhanda´ya cok erken gösterdigi sari karti ile baslamisti, neredeyse rakip ceza sahasinda bir faulden dolayi. Palabiyik belhandayi eyyam ile kolay atar diye Hoca Belhanda´yi cikardi, ve riske girmedi. Rakip 10 kisiydi, bence maci kaldiramayan Akbaba yerine Belhanda kalsaydi o maci Palabiyiga ragmen kazanirdik.

Belhanda sezon sonu ne olur bilemem, ama sampiyon olarak giderse klas bir gidis olur.

Çok güzel hem İstanbul'da kalmış olur hem bizden gitmiş olur .
Ne kadar iyi oyuncu olduğunu göstersin bakalım başakşehir de .Aykut ile kümeye düşmez iseler seneye tüm maçlarını izlerim gülmek için .

topu topu 6-7 kere topa dokundu onda da rakiplere çalıştı.

Geri
Üst Alt