Üye Görüşü 102 Puan Zayıflıkları Kamufle Etti

Umut Işık

Tek Yumruk
Çok konuşulan bir konu var 102 puan 102 puan transfer nöbetinde de çok bahsediliyor bu takım 102 puan aldı çok eksiği yok derken hep aksini savundum çünkü geçtiğimiz sezon maçları vura vura yıka yıka gittiğimiz bir sene değildi.

22/23 > 23/24 oyun olarak her zaman bunu savundum.

Ocak ayından itibaren Barış ve Mertens'in üstün performansı sayesinde şampiyon olduğumuz gerçeği varken bu takımın eksikleri çok net belliyken Karagümrük, Kasımpaşa, Adana Demirspor, Alanyaspor, Hatayspor gibi maçlarda tamamen rakibe üstünlüğümüzü bile kabul ettiremedik.

Bugün mağlubiyet bir nevi 102 puanlı şampiyon takımın eksiklerini tek tek gösterdi rakip 3 tane nokta atışı yaptı ve geçen sene iyi oyuncuları bile kötü performans sergilerken doğru parçalarla tam takım haline geldiler.

Bizim takıma çok net 1 kanat, 3 bek, 1 orta saha toplamda acil olarak 5 tane daha transfere ihtiyacımız var.

Artık Ziyech ve Zaha için ümit besleyecek bir konu kalmadı derhal onlarlada yol yakından yollar ayrılmalı ki hem maaş olarak takım rahatlasın hem de daha hızlı geçişe müsait bir kanat oyuncusu alalım.

Etmedi.

Transfer eksikliği vardı.

Transferi yapan ekiplerin oyuncu tercihleri yanlıştı. Bu da bizi zayıflattı.

Bu sene de bazı konularda yavaş hareket ettik özellikle yerli oyuncuları almak konusunda daha girişken ve hızlı olmaliydik. Hala geç değil. Gurbetçi yerlilere yönelmeliyiz.

Etmedi.

Transfer eksikliği vardı.

Transferi yapan ekiplerin oyuncu tercihleri yanlıştı. Bu da bizi zayıflattı.

Bu sene de bazı konularda yavaş hareket ettik özellikle yerli oyuncuları almak konusunda daha girişken ve hızlı olmaliydik. Hala geç değil. Gurbetçi yerlilere yönelmeliyiz.
Gayet etti forumda bile 102 puan almış takımda eksik ne olabilir diye ezbere yorum yapanlar vardı. Çok transfere ihtiyacımız yokmuş gibi lanse edilmeye başlanmıştı.

Kamufle ettiğini düşünmüyorum

en fanatik Fenerliye sorsan o bile Galatasaray’ın eksikleri bu transfer yapması lazım derdi.

Bizim yönetim kendi içinde ego savaşına düştü.

Hocanin taktigi önde pres futbolu ama elinde bunu yapabilecek kac oyuncu var? Sirf insan bunu görerek bu oynatmaya calistigi futbolundan vazgecer ama aynen devam nasil olsa Süper Ligde ucurum kadar makas farki var.

futboldan anlayan, cebinden önce galatasaray'ı düşünen adamların gözünde etmedi. alim olan geçen sene 10 kişi fener'in 70 dakika bizi ezim ezim ezmesinden dersini alırdı. şampiyonluk geldi diye salağa yattılar. yol kazası geyiğine kendilerini de inandırmış olacaklar ki bir tokat da beşiktaş'tan yediler. bu maç 1-0 kaybedilse belki gene salağa yatarlardı, 5 yiyip de uyanmazlarsa zaten sonunda adamı uykudan kaldırmazlar. gene allah'ın sevdiği kulları da böyle bir aptallığı ligde, şl elemesinde değil dandik bir sezon hazırlık kupasında yaşadılar. 2 hafta sonra şl elemesinde ne ders almışlar göreceğiz, almamışlarsa bu sezonun sonunda topluca yolcu olurlar.

Evet sualimiz açık ve net ?
Biz neden hiçbir şekilde futbola dair pasajlar sunmadik yada sunmak istemedik.
Gerçek futbolunuzu bu iki rakibe karşı neden arz-i endam edemedik.Sorular sualler yanıtlar görüşler .Hadi konunun içine dalalim ve tartışalım.Lutfen ve de lütfen kırmadan incitmeden yönetimi zora sokmadan sevgi ve saygı çerçevesinde...

orta sahan zayıf, orta sahada zayıf kalırsan o pozisyonda senden iyi olan takıma zor oynarsın. ya mariano gibi bekin olacak ortadaki baskıyı kıracak, ya orta sahanda seri gibi adam olacak her topu ayağına aldığında baskı kırıp takımını rahatlatacak ya da eforlu orta sahayla çıkacaksın bozarak oynayıp rakibin zayıflıklarını değerlendireceksin.

bizde 2'si yok, 3.'yü de hoca tercih etmiyor. berkan'ı oynatıyor ama mertens'i kesemiyor. 3'lü orta saha tercih etmiyor, 3'lü savunmaya dönmüyor, fener maçında bizim takımda sadece ziyech'i savunabilecek ferdi'ye pr operasyonu yapma ve tek becerisi fizikli oyunculara karşı durmak olan osayi'ye karşı barış'ı oynatma gibi ince dokunuşları da var tabii ki.

işin kısası okan hoca iyi bir hoca ama büyük hoca değil. şartlara, zorluklara, yokluklara göre oyun seçemiyor. kafasında tek 1 oyun planı var şartlar ne olursa olsun onu oynatıyor. o yüzden fener'in deplasmanda amatör takıma oynar gibi oynadığı beşiktaş'ı 2. dakikada kendi kalesine attığı gol sayesinde otobüs çekerek yenebiliyor, aynı erken golü beşiktaş bulunca 5'lik oluyor. 70 dakika 10 kişi oynayan fener'e karşı geçtim puanı, oyun üstünlüğünü bile alamıyor. kadrosu iyiyse iyi oynatıyor, buna karşın kaan gibi bi cevheri yoktan çıkardıktan sonra bile arkasında duramıyor. tete-zaha ve hatta vinicius gibi adamlardan tek 1 oyun planı olduğu için istikrarlı katkı alamıyor.

hocanın hakkı verilecek tek noktası bu sene ilk defa rakipleriyle yarışabilir bi orta sahip olması kendi oyun planı içerisinde. o yüzden bu senenin genel performansı, derbideki oyunu okan hocanın da galatasaray'daki geleceğini belirler. sağlıklı kaldığını hesap ederek torreira-sara orta sahasıyla da rakiplerine oyun verirse 4. senesine girebileceğini düşünmüyorum. orta saha 20'lik, beke 10'luk oyuncu alıp 7 milyonluk adam gene taca atılırsa ve şampiyonluk giderse bunun da pardonu kimseye olmaz zaten.

Okan hoca sansli mi konusu ile aslında aynı noktaya parmak basabilirdik.

Degerli adminlerim daha iyi bilir ama bence bu konuyu kapatip orada tartisabiliriz

Son 2 maç özelinde değerlendirecek olsaydım.

Gelelim sağ tarafa

Kaan-Ziyech kanadı çok pasif kaldı zaten bundan daha normal bir şey yok çünkü Kaan net bir sağ bek değil o koridordan bindiremediğin sürece önündeki hareketsiz oynayan Ziyech'i kitlediğinde direk komple bir kanat bölgesini sadece rakibin sol bekiyle kitleyebiliyorsun. Böylelikle rakibin sol tarafa Barış Alper'e çok daha sıkı markaj yapma imkanı buluyor.

Gelelim sol tarafa

Abdülkerim-Köhn mümkün değil uymaz mesela Köhn sağ bek olsaydı Sanchez - Köhn yine iyi işleyebilirdi ama açık alanda öne çıkmışken Abdülkerim ve Köhn o kadar hızlı oyuncular değiller arkaya atılan her top resmen tehlike oluşturuyor. Duruma böyle bakınca pres futbolu için ne zaman öne çıksak direk sol koridordan büyük boşluklar veriyoruz.

Mertens özelinde

Şampiyonlukta inanılmaz büyük bir payı var ama geldiğinden beri derbi özelinde fiziksel olarak iyi değil beklenilen katkıları sağlayamadı. Beşiktaş deplasmanında iyi mücadele etmişti ama hem skorerlik hem yaratıcılık bakımından 1 tane iyi olduğu derbi hatırlamıyorum

Aslinda biz ligin uzun bolumunu zaha ve ziyech olmadan oynadik o yuzden takim dinamikti aslinda tabi boey ve sanchezinde buyuk payi ile

Asil dusus once boey sonra sanchezin takimdan kesilmesi ile basladi

Son donemecte artik tempodan cok sonuc lazim oldugu icin ziyech baris mertens muslera torerianin insan ustu katkisi ile sonuca gittik ama biz sezon genelini tempolu oyuncularla oynadik

Ziyech Zaha Kaan Demirbay Abdulkerim gibi temposuz 5 oyuncuyu 11'kaldirmiyor

Acilen Jelert Sanchez Sara Baris gibi 4 atletik oyuncuyu 11 e monte edip Kanada Raschica gibi benzer tempolu bir adam daha almaliyiz ozaman takim toparlanir

Zayıfları kamufle etmedi takım zaten eksikti.Sag bek orta saha eksikliği bariz göze çarpıyordu.Rashica geçen sene ne yaptı iyi takımda mücadele eder siritmaz kötü takimda hicbirsey yapamaz.

Birilerinin özel performansı ile şampiyon olursun zaten bu bir argüman değil.

Fener de 99 puanlık top oynamadı ona bakarsak.

Geçen sene kırılmalarda ayakta tutan İrfan, bu sene yedek kalabilir.

Lig için kadro muhabbeti boş iş, daha kimi alıcaz kıytırık takımları yenmek için. Sana 5 atan Beşiktaş 5-0lık top oynamadı, senden iyi takım dahi değil.

Her şey transferle çözülür yaklaşımından dolayı bir halt olmuyor kulüpten bir de ligde başarılı oldu diye müthiş takım sanılan ilk seneki takımın şu an üç kulvarda daha iyi iş yapacağı gibi boş algılar da var.

Lig için kadro muhabbeti boş iş, daha kimi alıcaz kıytırık takımları yenmek için. Sana 5 atan Beşiktaş 5-0lık top oynamadı, senden iyi takım dahi değil.

Her şey transferle çözülür yaklaşımından dolayı bir halt olmuyor kulüpten bir de ligde başarılı oldu diye müthiş takım sanılan ilk seneki takımın şu an üç kulvarda daha iyi iş yapacağı gibi boş algılar da var.
Bu şekilde bakarsak 2011-12 takımı da abartılıyordu diyebilir miyiz o dönemde

Kısmen katılıyorum. Katılmadığım başlıca nokta, iki yıldır transferde doğru hamlelerin yapılamamış olması;

''Bek kovalıyor'' diye geyik çevrilen Rashica, hocanın oyununa en uygun tarzda kanattı, yeri hala doldurulamadı. Allahtan Barış formunu yükselterek darımıza yetişti. Bu kez de Kerem kanat gibi oynamaktan neredeyse vazgeçip tamamen sihirbazlığa soyundu! Zaha ve Ziyech' in saf kanat rolünün hakkını verebileceğini zannetmiyorum; 4-3-3 e dönüp bunları kanat-forvet oynatmak da hocanın kitabında yazmıyor anlaşılan.

Keza takım savunmasında hayati rolü olan Boey' i kaybettik; kısa vadede onun yerini Jelert değil hiç kimse dolduramaz. Köhn' ün defansif yönden yetersizliği de gün gibi ortaya çıkmışken işin savunma tarafı için endişelenmemek elde değil.

En güçlü kadroya sahip kulüpler bile gücünü artırmak gayesi olmasa bile muhafaza edebilmek için takviye yapmak zorundadır; futbolcular birer insan, makine değiller, form durumlarında iniş-çıkışlar olması, bazısının bir daha toparlayamaması doğaldır.

Kısmen katılıyorum. Katılmadığım başlıca nokta, iki yıldır transferde doğru hamlelerin yapılamamış olması;

''Bek kovalıyor'' diye geyik çevrilen Rashica, hocanın oyununa en uygun tarzda kanattı, yeri hala doldurulamadı. Allahtan Barış formunu yükselterek darımıza yetişti. Bu kez de Kerem kanat gibi oynamaktan neredeyse vazgeçip tamamen sihirbazlığa soyundu! Zaha ve Ziyech' in saf kanat rolünün hakkını verebileceğini zannetmiyorum; 4-3-3 e dönüp bunları kanat-forvet oynatmak da hocanın kitabında yazmıyor anlaşılan.

Keza takım savunmasında hayati rolü olan Boey' i kaybettik; kısa vadede onun yerini Jelert değil hiç kimse dolduramaz. Köhn' ün defansif yönden yetersizliği de gün gibi ortaya çıkmışken işin savunma tarafı için endişelenmemek elde değil.

En güçlü kadroya sahip kulüpler bile gücünü artırmak gayesi olmasa bile muhafaza edebilmek için takviye yapmak zorundadır; futbolcular birer insan, makine değiller, form durumlarında iniş-çıkışlar olması, bazısının bir daha toparlayamaması doğaldır.
Tamam işte Boey’un yeri dolmaz ona göre evirmesi lazım bir şeyleri.

Ben de tam olarak bunu kastediyorum, 6. orta saha alındı Okan’a Sara ile birlikte ve yine orta saha sorunumuz çözülmeyecek iki oyuncu oynattığımız yer için.

O sistemi oynamak için tüm oyuncuların dinamik, belirli seviye teknik ve istikrarlı olması gerekiyor, mümkün değil bu.

433 oynamayı ve kanatlara ona göre rol vermeyi tek maç dahi denememesi skandal zaten.

Tamam işte Boey’un yeri dolmaz ona göre evirmesi lazım bir şeyleri.

Ben de tam olarak bunu kastediyorum, 6. orta saha alındı Okan’a Sara ile birlikte ve yine orta saha sorunumuz çözülmeyecek iki oyuncu oynattığımız yer için.

O sistemi oynamak için tüm oyuncuların dinamik, belirli seviye teknik ve istikrarlı olması gerekiyor, mümkün değil bu.

433 oynamayı ve kanatlara ona göre rol vermeyi tek maç dahi denememesi skandal zaten.
Bunu geçen sezon başından beri en net şekilde isteyen ikimiziz sanırım. Rashica' nın kalmasını ısrarla isteyen hocanın Zaha ve Ziyech' ten aynı rolü oynamasını beklemesi mantığımın kabul edemediği bir şey. Zaha-Ziyech-Kerem için en ideal pozisyon 4-3-3 de kanat forvet oynamaktır. Hatta Barış da orijini sol kanat forvet olan biri; yüksek enerjisiyle çizgi savunmasına yeterince katılıyor olması hücumdaki etkinliğini düşürüyor bu defa. Boşuna debeleniyor hoca...

Ancelotti de şanslı ve kötü hocadır. Vinicius ve Bellingham'ın bireysel mucizeleri olmasa ne ligi ne de CL'yi alırlardı.

Geri
Üst Alt