Cevap: # 11 Abdul Kader Keita
Keita söz verdi
Abdul Kader Keita, dün Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall antrenman sahasında düzenlenen törenle 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı.
Galatasaray’ın son transfer bombası Abdul Kader Keita, dün Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall antrenman sahasında düzenlenen törenle 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Gördüğü büyük ilgi karşısında hem şaşıran, hem de mutlu olan Fildişi Sahilli oyuncu, “Selamünaleyküm” diye başladığı konuşmasında, “Söz veriyorum. Aldığım paranın karşılığını verebilmek için elimden geleni yapacağım. Özel yaşantımla değil, sahadaki performansımla konuşulacağım” dedi. Ünlü futbolcu, daha sonra şunları söyledi:
“Sizin aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum. Galatasaray’a gelmemde, takımlarına desteğini hiç esirgemeyen taraftarların da çok büyük katkısı oldu. Biz bir aileyiz, bu ailenin bir parçası olmak için elimden geleni yapmaya söz veriyorum. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Galatasaray çok büyük bir kulüp, belki Lyon’dan bile... Galatasaray’da oynamak hem benim, hem de ülkem için gurur kaynağı. Türkiye’de futbol oynayacak ilk Fildişi Sahilli futbolcuyum. Elimden geleni yaparak, bana duyulan ilgiyi ve sevgiyi karşılıksız bırakmamaya çalışacağım.”
Hepsi dedikodudan ibaret
Özel hayatıyla ilgili haberleri ‘dedikodu’ olarak nitelendiren Keita, “İnsanlar sizi tanımadıkları zaman dedikodu üretmeyi tercih ederler. Bence bir oyuncunun gerçek kalitesini gösteren, saha içinde yaptığı iştir. Özel hayatımla değil, sahada göstereceğim performansla konuşulacağımı düşünüyorum. İnançlı bir aileden gelen müslüman bir çocuğum. Lille’de oynadığım sürede böyle dedikodular hiç yapılmadı. Daha sonra Lyon gibi büyük bir kulübe gittiğimde bunlar ortaya atıldı. Öyle sanıyorum ki, bu dedikoduları ortaya atanların, bundan sağladıkları bir menfaat var. Yoksa neden bunu yapsınlar? Ben gerçek performansımı sahada göstereceğimi biliyorum” ifadesini kullandı.
Rijkaard büyük bir hoca
Abdul Kader Keita, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard’ın çok büyük bir antrenör olduğunu ifade ederek, “Oyuncular ondan çok şey öğrenecekler. Günümüzde oyuncuların ihtiyacı olan şey, teknik direktörlerin oyuncuya gerektiği zaman gerekli güveni aşılayabilmesidir. Rijkaard bunu çok rahatlıkla yapacaktır. Rijkaard, sistemi gereği bana ihtiyacı olduğunu söylemişti. Ama yeni bir çıkış yapabilmek için onun bana olduğundan çok, benim ona ihtiyacım var” görüşünü dile getirdi.
Santrfor oynayabilirim
Yöneticilerin, kendisini transfer edebilmek için uzun zaman takip ettiklerini dile getiren Keita, “Hocanın beni istediği şekilde yönlendirmesi, doğru bir çizgiye oturtması sayesinde başarılı olacağım. Lyon’da, sahanın sağında ve solunda oynadım, ancak zaman zaman hücum oyuncularının sakatlığı nedeniyle santrfor oynadığım da oldu. Hücum oyuncuları olmadığında santrfor mevkisinde oynayabiliyorum” değerlendirmesini yaptı.
Böyle ilgi beklemiyordum
Sarı-Kırmızılı taraftarların gösterdiği ilgiye çok sevindiğini vurgulayan Keita, “Doğrusu bu kadar büyük ilgi beklemiyordum. Beni karşılamaya bu kadar güzel bir kalabalığın gelmesi mutluluk verici. Şimdi yapmam gereken, onlara yaklaşmaktır, çünkü taraftar oyuncuya yaklaşmaz, oyuncu taraftara yaklaşır. Bu ilgiye layık olduğumu göstermem, bu ilgiyi hak etmem lazım. Performansımla taraftara yaklaşmam lazım” diye konuştu.
Töreni izlemek için Florya’ya gelen yaklaşık 500 Sarı-Kırmızılı taraftar, yaptıkları tezahüratlarla Keita ve yönetici Haldun Üstünel’e sevgi gösterilerinde bulundu. Üstünel, yeni transfer Keita’ya GS Mobile hattı hediye etti.
: Aldığım parayı son kuruşuna kadar hakedeceğim
Keita, Metin Oktay Tesisleri Derwall antrenman sahasında düzenlenen törenle 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı.
FANATİK