#11 Abdul Kader Keita

Cevap: #Abdul Kader Keita

Keita orta saha oyuncusuydu, fakat Rijkaard'ın sisteminde sağ ve sol kanatta oynayan oyuncular çizgiye inip orta yapan türden değil, sürekli kaleye doğru yönelen, içeri kat eden, sürekli ceza sahası içine giren oyuncuların olması lazım. Mesela Pino alındı. Pino benim anlattığım kriterlere uygun bir oyuncu. İçeri kat eden bir oyuncu ve oyun zekası iyi olan bir oyuncu, pas tekniği de çok iyi. Bu yüzden alındı. Sonra Arda'ya bakıyoruz o da içeri doğru girmeyi seviyor, bu sene şutlarını daha da çok geliştirdi ve gollerini inşallah daha çok izletecek bizlere.

Yani mesela iyi oyuncu/kötü oyuncu değil, mesele bu. Bu sene sisteme tam uyumlu kadro kurmak istiyor yönetim, ve bu doğrultuda ilerliyor güzel bir şekilde. Ön liberoya top kesici, mücadeleci, topu ayağında gevelemeyip hızlı pas yapan adam lazım dedik tüm sene, Lorik Cana geldi. Onun önüne defans yönü iyi pas tekniği güzel çift yönlü oyuncu lazım dedik, büyük ihtimal Ledesma gelecek. Onun önüne ofans yönü iyi pas tekniği güzel çift yönlü adam olması lazım dedik, pas futbolunu en iyi oynayan takımdan en kral adamlardan birini yani Rosicky'i büyük ihtimalle aldık.

Keita orta saha oyuncusuydu, fakat Rijkaard'ın sisteminde sağ ve sol kanatta oynayan oyuncular çizgiye inip orta yapan türden değil, sürekli kaleye doğru yönelen, içeri kat eden, sürekli ceza sahası içine giren oyuncuların olması lazım. Mesela Pino alındı. Pino benim anlattığım kriterlere uygun bir oyuncu. İçeri kat eden bir oyuncu ve oyun zekası iyi olan bir oyuncu, pas tekniği de çok iyi. Bu yüzden alındı. Sonra Arda'ya bakıyoruz o da içeri doğru girmeyi seviyor, bu sene şutlarını daha da çok geliştirdi ve gollerini inşallah daha çok izletecek bizlere.

Yani mesela iyi oyuncu/kötü oyuncu değil, mesele bu. Bu sene sisteme tam uyumlu kadro kurmak istiyor yönetim, ve bu doğrultuda ilerliyor güzel bir şekilde. Ön liberoya top kesici, mücadeleci, topu ayağında gevelemeyip hızlı pas yapan adam lazım dedik tüm sene, Lorik Cana geldi. Onun önüne defans yönü iyi pas tekniği güzel çift yönlü oyuncu lazım dedik, büyük ihtimal Ledesma gelecek. Onun önüne ofans yönü iyi pas tekniği güzel çift yönlü adam olması lazım dedik, pas futbolunu en iyi oynayan takımdan en kral adamlardan birini yani Rosicky'i büyük ihtimalle aldık.

Harika yere parmak basmışsın adamım. İspanya'da Jesus Navas'ta bu yüzden sisteme uymuyor. Çünkü o sürekli çizgiye inip bindirme yapmayı seviyor. Silva'da saha içinde bazen çok pasif kalıyor. İniesta döndükten sonra onu sağ ve sol kanat olarak kullandılar. İspanya'nın o bölgede bir Messi'si yok ama Dünya Kupası'nı kaldırabiliyorlar!

Pino o tarz bir oyuncu değil.Skorer olarak keitadan hiç bir zaman üstün olmadı olamaz da.Söylediğin adam tarzı kuyt tuncay gibi biri.

Harika yere parmak basmışsın adamım. İspanya'da Jesus Navas'ta bu yüzden sisteme uymuyor. Çünkü o sürekli çizgiye inip bindirme yapmayı seviyor. Silva'da saha içinde bazen çok pasif kalıyor. İniesta döndükten sonra onu sağ ve sol kanat olarak kullandılar. İspanya'nın o bölgede bir Messi'si yok ama Dünya Kupası'nı kaldırabiliyorlar!

hocam iyide pino içeri dalan bi oyuncu deği geçen sene gördüğüm kadarıyla:o,gol-asist oranı ultra düşük zaten.

Skorerlik ayrı konu arkadaşlar, ama Pino içeri kat eden de bir adam, iki ayağını da iyi kullanıyor. Hep çizgiye ineyim de top keseyim havasında değil. Oyun zekası ve pas tekniği çok iyi. Takımın pas trafiğine çok iyi katkı sağlayacak bir adam ve takım oyunu oynamayı seviyor ki zaten bu da çok önemli bir husus.

Katılıyorum sana Jesus Navas konusunda. Kendisi tam orta saha oyuncusu, bindirme yapmayı seven bir tip. Bu sistemde iş görmez.

Ters ayak oynatmanın önemi burda.

Mesela Podolski, Pino & Keita kadar çalım atmayabilir ama sistemimize cuk oturacak bir futbolcudur.

4-3-3'ün sol-sağ forveti içeri kat edebilen, skorer özelliği yüksek olan oyunculardır.

Keita bırak içeri kat etmeyi, elinden geldiğince korner çizgisine gidiyordu.

Gio'nun önemi burda. O topu aldığı zaman her zaman içeri doğru yönelirdi.

eskiden böyle küçük maçları kurtaran bi oyuncumuz vardı sanırım:o

Keita gitsin armaya yakışmıyor diyenler nerede :D Armaya yakışanlar Sivas'ta görüyoruz hallerini

Öyle deme şimdi biri gelir takım oyuncusu değil der.Şimdi daha iyi anlamışsınızdır Keita'nın yokluğunu.

Vallaha o da ayrı bi saçmalıktı.Takım olmayan yerde takım oyuncusu değil diye bi bahane:D

Takım oyuncuları Sivas'ta at koşturdu görüyoruz

Cevap: # Abdul Kader Keita

Yetenek fakiri takımımızın en yetenekli oyuncusu Keita'yı yollamak gerçekten büyük bir icraat ! Adnan Başkan çok yanlış işler yaptı bu sezon.

Özlüyoruz reis.

üşüyoruz reyis
bx.gif

madara olduk millete

Türkiye'de hucüm deyince direk ya forvet ya da forvet arkası futbolcu geliyordu. Bu sezon hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe hucüm güçünü yaratıcı kanat ile güçlemdirdi. Bunda Keita'Nın geçen sezonki oyunu baş faktördür,bence.

Diğerleri bunun değerini anlamışken bizde elimizde en iyi futbolcuyu satıyoruz. Sistem,para.. gibi bahaneler. Gelecek isimlere bakınca sistemmiş, şuymuş pek de önemli değil gibi. Sağ forvet hala gelmedi. 10 Numara aranıyor.

Bu durumlardan sonra Keita'nın gidişi gerçekten rezillik.

Küçülüyoruz herhalde başka bir açıklması olamaz.

Sevmiyordum bu adamı halaa da sevmiyorum. Gitmesine sevinmiştim. Özlemiyorum da.

Geçen sene deplasmanlardaki mükemmel(!!) halimizle kıyaslayınca Keita'yı özlemek biraz zor oluyor, üstelik yerine alınan Pino, Serdar Özkan ve arkasındaki dinamo Sabri sakatken.

Çok iyi oynarken, gitmesi gündemde değilken de söylüyordum. Her maç dirsek atıyor, adamın kavalına basıyor, kendini yere atıyor, kıvranıyor. Bunlar yakışmaz diye. Gitmesiyle alakalı bir durum değil.

Geri
Üst Alt