Kaliteli ama sorunlu , takım ruhu gelişmemiş adamlara tahammül edeceksek deplasmanda varlık göstermeyen adamlarla bu yolda yürüyeceksek Lincolnün suçu neydi. Lincoln kalmalıydı demiyorum. Onun bakışından bakıyorum. Geçen sene toplamda lincoln keitadan daha fazla maç kotarmıştır. Hal böyle olunca Lincolne git diyen taraftarın keitaya Aşk-ı Memnu'su abesle iştigal.
Kendi fikrimi kısaca belirteyim. Lincoln top oynamayı seven bir adamdı. Keza Keita da öyle. Bunları alacaksın, şımartacaksın kampa geç gelseler bi bahane bulup ört bas edeceksin bu ligte epey yol alırsın.
Peki bize bu mu lazım. Hayır . Her zaman örneğini sıkılmadan vereceğim. Bize Neill Kewell gibi profesyonel, her maçı ortalama beklentimizi karşılayan adamlar lazım. Bu mevkiide henüz hazır olmasa da iyi bir performans göstereceğine inandığım Giovani'yi Keitanın yerine tercih ederim.
İş ahlakı benim için çok önemli. Keitanın istese dün sivası darmaduman edeceğini biliyorum. Afrika Kupasında nasıl oynadığı herkesçe malum. Keita isterse bu ligi tek başına alır. Ama isterse.
Bize ama isterse diye bekleyeceğim futbolcu değil her zaman böyle diye oynayacak oyuncu lazım.
İş ahlakının da ne kadar eksik olduğu zaten herkesçe malum. Kendisine değmeyen su şişelerinde kendini yerlere atmalar futbolcuları darb etmeleri sinirlerini kontrol edememesi pimi çekilmiş canlı bomba gibi duruyor.
Aslında keita kendi derdine yansın. Sanırım hem bizi hem de ligimizi önemsemiyor ama kafasını kullansa bugün bence Manu'da oynayabilecek güce ve potansiyele sahip.
Bir çizgi oyuncusu olması ceza sahasına boş koşular yapmamsı sebebiyle kendisini 4-4-2 ye ideal bir oyuncu gibi görüyorum. 4-3-3 te ise ileri üçlü farklı kombinasyonlarla sürekli ceza sahasına girerek boşluklara koşular yapar. Keita ise 4-4-2 lik bir sistemde İsterse çuvalla asist yapabilecek ama gol ve son vuruş becerisi bence zayıf birisi.
Şu haliyle kar edeceğiz. İngiltere de izlerken de "yav bu adam ne olmuş " belki deriz. Ama ben ahengi uyumu disiplini rijkaardla problemleri her maç aynı performansı verememesi gibi sebeblerden aynı mevkiiye Keitayı satıp kendisini geliştireceğini umduğum Giovani Dos Santosun o mevkiiye monte edilmesi taraftarıyım.