#11 Abdul Kader Keita

Cevap: #11 Abdul Kader Keita

Bunun Yıldız Merakıyla alakası yok arkadaşım... Ben Keita'yı çok beğeniyorum.... Ve Sözleşmesi Bitene Kadarda Bizde oynamasını istiyorum... Keita gibi Bir Sağ açığı Anca Ribery'e falan değişirim... Bu Benim görüşümdür...

Bende isterim ama o zamanda bedavaya gidecek.Akıllı olup iyi teklif geldiğinde satılmalı yeni Keita'lar aranmalı.Hiç de zor değil bu dediklerim.

Bende isterim ama o zamanda bedavaya gidecek.Akıllı olup iyi teklif geldiğinde satılmalı yeni Keita'lar aranmalı.Hiç de zor değil bu dediklerim.

Yeni Keita'lar aramaya gerek yok... Keita daha 28 yaşında... Bizi Maksimum 3 sene daha rahat taşır... Ondan Maksimum faydalantıkdan sonra Yeni Keita'lar ararız... Bizim Hedefimiz Şimdi Yeni Kewell'lar aramak...

Senin söylediğin farklı bi konu tabi... Zaten biz hiç Avrupa'ya oyuncu satamıyoruz...

Açıkçası ben artık Keita'nın takıma faydalı bir oyuncu olmadığını düşünüyorum.Dünya Kupası'nda iyi oynayıp,iyi bir fiyata satılırsa niye gitti diye üzülmem.

İlk olarak deplasmandaki maçlarda konsantrasyon sorunu var Keita'nın.Çok ilginçtir ki -bana göre- tamamen taraftarın gazı ile oynuyor.Sadece takımın genel olarak kötü olmasıyla alakalı bir durum değil bu,deplasmanlarda sürekli maçtan kopuk bir şekilde sahada geziniyor.Çok basit şeylerle maçı kafasında bitirebiliyor.

Fundamentali iyi değil başta.Sabri'ye laf ediyoruz ama bence ikisi arasında tek fark Keita'nın doğal yetenekleri.Pasları çok kötü,bazen hızını bile ayarlayamıyor.Doğru yerde doğru pası vermeyi hiç bilmiyor.(bkz Sivasspor-Galatasaray Keita'nın Mustafa Sarp'a atamadığı pas)Elbette ligin ilk yarısında Antalyaspor deplasmanı gibi istisnaları oldu ama genel olarak böyle.Zaten açık oynayan takımlara karşı çok iyi oynuyoruz ancak sert savunma yapan rakipleri açamayacak düzeyde Keita.Dos Santos'un yaptığı verkaçları yapamıyor bile.Sezon başında Nonda ile biraz uyum sağladı bir de Sabri'nin Keita'ya attığı uzun paslar.Bunun dışında katkısı tamamen bireysel düzeyde,takım oyununa fark getiren herhangi bir etkisini göremedim Keita'nın.

Son olarak onunla alakalı olmayan ancak yine de takımı etkileyen bir durum var.Elano ve hadi Ayhan diyelim,göbekte oynayıp da top sürebilen oyuncumuz yok.Bu yüzden bu oyuncular sürekli topu Keita'ya verelim,gerisini o halletsin gibi bir düşünceye kapıldılar.Fenerbahçe maçından önce bir kanalda gördüğüm istatistiklerde Fenerbahçe'ye karşı en çok golü göbekten atmışız ancak bu maçta göbekten geldiğimiz 1 ya da 2 defa olmuştur.Ortasaha düşünmeden topu ya Keita ya da Dos Santos'a attı.Takımımızın ortasahası çok kötü ama genel olarak göbekten atak geliştir(e)mememizin sebebi bu.Ortasahanın vasatlığı nedeniyle de Elano'nun topu kanatlara hızlı bir şekilde aktarması dışında iyi bir katkısını göremedik.

Seneye takıma iyi takviyeler yapılırsa,iyi ortasahalar alınırsa durumu toparlayabilir belki.Fizik ve hız olarak TSL'yi götürebilecek düzeyde zaten.TSL'de maç alır,şov yapar.Takım için önemli bir kozdur.Ama oynamaya çalıştığımız Total Futbol,Keita'nın bu özelliklerini değiştirmediği sürece zor oynanır.

Keita bile eleştiriliyor lafları yanlış.Keitayı çok övdüğüm zamanlar da oldu.Bize çok da maç kazandırdı ama yetmiyor.Deplasmanda çok iyi oynadığı bir antalya maçı aklımda başka var mı? Düşünsem bulurum vardır ama çok değil.Bir de madrid deplasmanı onda da ilk 50 dk rezaletti.

Kalmalıdır ama kendine çeki düzen vermeli.Çok istikrarsız

Ligde diğer sağ açıklarla kıyaslandığında tabiki kendi mevkisinde 1 numara ama bir şeyler eksik

Keita bile eleştiriliyor lafları yanlış.Keitayı çok övdüğüm zamanlar da oldu.Bize çok da maç kazandırdı ama yetmiyor.Deplasmanda çok iyi oynadığı bir antalya maçı aklımda başka var mı? Düşünsem bulurum vardır ama çok değil.Bir de madrid deplasmanı onda da ilk 50 dk rezaletti.

Kalmalıdır ama kendine çeki düzen vermeli.Çok istikrarsız

Ligde diğer sağ açıklarla kıyaslandığında tabiki kendi mevkisinde 1 numara ama bir şeyler eksik

deplasmanda takım halinde batırıyoruz ama hep keita ya yükleniyolar deli oluyorum(sana demedim yanlış anlama genel:D)

Allah Allah Keita bir anda Ali Sami Yen futbolcusu yapildi, bu adam hangi maclarda cok kötü oynadi ben göremedim... Keita'ya gelmeden önce Arda, Elano, Topal, Sarp, Baris, Servet, Ayhan, Jo, Franco bunlarin performanslarini tartisin, hepiniz Keita'nin 5 kisi calimlayip her mac gol atmasini bekliyorsunuz..

Zaten ben attim golleri ve çalimlari Atletico maçlarinda.

futbolunu eleştirmek istemiyorum. bazen çok kötü olsada kötü olduğu anlarda bile her an takımı kurtarabilecek bir oyuncu. benim asıl söylemek istediğim şey. özellikle son maçlarda dikkatimi çekiyor bi pozisyon oluyor kendini yerden yere atıyor. ekran başında zannediyorsun öldü. ama sonra bir bakıyoruz adam çok hafif bir temasta bulunmuş. hem taraftarı galeyana getiriyor, hem de hakemi etkiliyor. bence bu tip hareketler bir GS futbolcusuna yakışmıyor. ayrıca maç esnasında sinirlerine hakim olamıyor, her an kart görecek endişesiyle maçları izliyorum.

Arkadaşlar Keita' ya sahip çıkmamız gerekir.F.B forumlarında millet sakatlansın da oynamasın diye dua ediyordu . Böyle bir yıldızı bulmuşuz kıymetini bilmiyoruz. Adam son damlasına kadar formasının hakkını veriyor . Sonuçta o da insan . Ne yapıp edip bu futbolcuyu elimizde tutmalıyız. Ben Türk Telekom Arena' da Keita , Baros ve L.Neill ı izlemek istiyorum . Gerisi olmasa da olur.

Futbolunda laf edilecek hiçbir şey görmüyorum.Onu izledikten sonra geçmiş yıllardaki kanat oyuncularımız çok vasat geliyor gözüme.

Şov hareketlerini bıraksa , futboluna baksa o zaman çok daha iyi olur. Çünkü böyle bazen antipatik geliyor insana.

Keita'ya sonuna kadar destek benden. Kimse adama laf atmasın. Şu ruhsuz takımdaki en çok birşeyler yapmaya çalışan ve yapan adam Keita'dır. Sezon başından beri sağ kanatta yardırmasına zaten alıştık yaptığı asistler bize çok maç kazandırdı.

Gelelim şu futbol dışındaki problemlere. Adam alışkın değil maçta su şişeleri atılmasına Fransa'da bu adamların üstüne kimse su şişeleri ve bilimum alet edevat fırlatmıyordu Kadıköydeki gibi yada kimse Roberto Carlos gibi sırtına binmiyordu maç içinde. Burası Türkiye kazma savunma adamları Keitayı durduramayacaklarını bildikleri için hep futbol dışı hareketlere başvuruyorlar. Kimse bana maval okumasın, Keita Türkiye'ye yakışanı yapıyor. Kısasa kısas. Rakip çirkefse Keita'da çirkefleşiyor. Adam anlamış Türkiye'de ki futbol ortamını, oyunu kurallarına(!) göre oynuyor. Profesyonellik dışı hareketlere maruz kalan adamın bu kadar sinirlenmesi normaldir. Bakın Messi'ye adam her maç rakip defanslarla dalga geçiyor ama daha Messi'ye tekme atan defans oyuncusu görmedim. Keita 1 metrekarelik alanda çalım manyağı yaptığı adamların hep sert müdahalelerine maruz kalıyor.

Böyle bir kanat adamını bulmuşuz hala eleştirmeye çalışıyoruz. Eleştirilen nedenlerde bir halta benzese içim yanmaz. :rolleyes:

Çok iyi oynuyor.

Sonuna kadar kovalıyor.

Son vuruşları ve paslarını geliştirirse harika bir şey olur zaten harika ama...

Ulan ne zamandır keitayı beğenmiyor olduk?

H.şaş futbolu bıraktığından beri sağ kanat yoktu bizde sol açıkları sağ kanat oynatıyorduk.

2 yıldır hep dediğim,hiçte hoşnut olmadığım bir ''fenerbahçeleşme'' süreci yaşamaktayız,dilerim bir an önce bu süreç biterde bildiğimiz ''klasik'' karakterimize döneriz....bizim ''takım ruhunu bozmayacak sayı,karakter ve yetenekte'' yıldız oyuncumuz olurdu,başarılı olduğumuz bütün dönemlerde...FB de ise bir yığın ''yıldız'' oyuncu olur,sonra takım olarak ortaya oyuncuların bireysel aksiyonlarına bağlı,temposuz,kaotik bir oyun çıkar,işler iyi gidince hepsine aslan-kaplan denir,hedeflerden kopunca da en iyi futbolcudan başlayarak demediklerini bırakmazlardı,şimdi bundan uzaklaşmaya çalışıyorlar onlarda...bize dönersek;2 yılda onca yıldız oyuncu alındı,takım bile çıkamadı ortaya,hedefler de bitince en iyi adamdan başladık kötülemeye...şu takımda birilerinin yerine yenisi düşünülecekse sıra en son neill ve keita ya gelmeli...gideceklerin yerine de ille yıldız aranmasın,aurelio gibi genç,çok yönlü,atlet ve iş ahlakına sahip bir adamı trabzonun bulduğu gibi,ya da FB nin TS dan kaptığı gibi alabilirlerse,elano gibi''dünya markası'' adamlara tercih ederim...iyi bir takımda istekli bir keita nın oynayacağı futbolu oynayabilecek çok az oyuncu var dünyada ve benim düşüncem,gio nun onlardan biri olamayacağı yönünde...

Takımda mutlaka kalmalı. Uzun zamandır böyle bir kanat oyuncusuna hasretiz.

Şuan Galatasaray'da futbulundan en keyif aldığım oyuncu keita diğeri ise lucas neill. Keita bizi hep sırtlıyor.Atletico maçında özellikle o olmasa maf olmuştuk.

Keita Afrika kupasindan sonra ciddi bir form dusuklugu yasadi. Arada bir iki patlama yapsada 2. yarinin genelinde skor olarak baskin, fakat oyun olarak pasif kaldi. Ligin ilk yarisinin Besiktas, Kasimpasa vs. maclarinda izledigim Keita bu degildi.

Dogru, ama normaldir yorgunluk vs..

+ kankasi Nonda gitti.

Geri
Üst Alt