TR'deki savunmalar Serie A kalitesinde zaten.

Tekme tokat girişmek iyi savunma mı oluyor?

Bir sürü amatör seviyede pozisyon alma, markaj, hamle hataları oluyor her maç...

Neden?

Çünkü altyapıdaki futbol eğitiminin kalitesi ortada.

ABD bu işe inanılmaz profesyonel yaklaşıyor, kısa vadede kariyerinin sonuna gelmiş adamları aldıklarına bakmayın.

Sürekli gelişen, ilgi düzeyi artan bir lig. Ve evet bence mevcut haliyle bile oyun anlayışı ve kalitesi bizim ligden iyi.

Draft sistemi, salary cap vs. gibi yöntemlerle takımlar arasında uçurum olması engelleniyor. Bu da rekabeti arttırıyor. Müthiş bir yöntem mi? Bence futbolda uygulanabilirliği çok kolay değil. Ama en azından gelişmekte olan bir lig için çeşitli artıları var işte...

Sonuçta TR ligi GS, FB ve BJK'den ibaret değil. Onlarda bile bazen insan bir yerde bıkabiliyor, diğer maçların çoğundan zaten bahsetmeye gerek yok.

Futbolda keyif almanın gol sayısına bağlı olduğunu düşündüğüm anlaşılmasın. Misal Serie A'da 0-0 biten, doğru düzgün şut bile çekilmeyen maçlarda insan o taktik anlayıştan, savunmalardaki ince detaylardan keyif alabiliyor.

Ama bizde istisnalar dışında öyle bir durum yok. Ne hücumda ne savunmada işte budur dedirten maç sayısı beğenmediğimiz ligleri bile geçemiyor.

Teknik olarak bizden çok üstün değiller kabul ama fizik ve mental anlamda bizi solladılar. Büyük ihtimalle de önümüzdeki dönemde de bu fark daha da artacak.

Şu durumda dahi orta-alt seviye MLS takımları TR ligi'ni ilk 5'te bitiririr. Tempo olarak ezerler.

GS'yi, biraz da FB ve BJK'yi kıstas alıp bunları küçümsemek saçma o yüzden.

Son düzenleme:
Mls o kadar müthişse neden CONCACAF Şampiyonlar liginde sadece 2 takim yenebilmiş? El Salvador ve Costa Ricadan gelen takimlar bile daha cok kazanmış. :D

Milli takımlarında son DK'da fena değildi ama adamlar yetenek büyütmekten ziyade Green gibi melezleri ABD için oynamaya ikna etmeye çalışıyorlar. Harbiden müthiş taktik.

Şike ligimiz herşeye ragmen daha iyi.

Son düzenleme:
Mls o kadar müthişse neden CONCACAF Şampiyonlar liginde sadece 2 takim yenebilmiş? El Salvador ve Costa Ricadan gelen takimlar bile daha cok kazanmış. :D

Milli takımlarında son DK'da fena değildi ama adamlar yetenek büyütmekten ziyade Green gibi melezleri ABD için oynamaya ikna etmeye çalışıyorlar. Harbiden müthiş taktik.

MLS müthiş diyen kim?

Bizim lig kötü diyoruz.

Boş yere kendimizi dev aynasında görmeye gerek yok.

Umut orada gol kralı olur falan... Buna kargalar bile güler.

Mls Türkiye Liginin çeyreği bile etmez,Çok dandik ve boş bir lig Trdeki en dandik takım bile zirveyi zorlayabilir orada.Drogba burda bi sezonda 10 gol atabilmişti adam gitti 10 maçta falan 11 gol attı çok leş bir lig.

Mls ptt 1. Lig düzeyinde hatta ptt deki takımlar müthiş top oynuyor arada bakıyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

MLS Ligi daha yeni yeni pazarlanıyor dünyaya. Siz 2-3 sene sonraki halini görün. Son birkaç senedir soccer'a baya ilgi duyuyorlar. 2014 WC'deki başarıları ve kadın milli futbol takımının 2015 WC'yi almasıyla da daha çok ilgi duyacaklardır.

Şuan için MLS ligi ile bizim lig eşit diyebilirim ama 2-3 sene sonra MLS Ligi ilk 10'a girebilir dünya çapında.

LA Galaxy'ciyiz bu arada. Gyadi Zardes reise selam olsun.

Son düzenleme:
Mls Türkiye Liginin çeyreği bile etmez,Çok dandik ve boş bir lig Trdeki en dandik takım bile zirveyi zorlayabilir orada.Drogba burda bi sezonda 10 gol atabilmişti adam gitti 10 maçta falan 11 gol attı çok leş bir lig.

Güiza La Liga gol kralı olarak geldi, TR'de bir şey yapamadı.

O zaman TR ligi > La Liga.

Tr ligi cok zor kolay görmeyin gelen tdler agzının payını alıp gidiyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Güiza La Liga gol kralı olarak geldi, TR'de bir şey yapamadı.

O zaman TR ligi > La Liga.
Kastetmek istediğim şey o değil ki savunmalarının çok boş olduğunu söylüyorum elini kolunu sallayarak gol atabiliyorsun MLS'de,Tr Ligi daha sert ve kalite olarakta daha iyi.

MLS nekadar dandik dahi olsa, Drogba hala Burak ve Umutu cepinden cikarir

Kastetmek istediğim şey o değil ki savunmalarının çok boş olduğunu söylüyorum elini kolunu sallayarak gol atabiliyorsun MLS'de,Tr Ligi daha sert ve kalite olarakta daha iyi.

TR ligi daha sert ama fiziksel şiddete kadar gidiyor iş.

Ortada ben bir kalite göremiyorum.

Hani adamın ayağına sert girersin de yine bazı defansif meziyetlerin olur.

Bizde taktik namına bir şey yok. 1 gol atan kalenin önüne yatıyor geleni geçeni indiriyor.

Kademe, markaj, pozisyon alma... Savunmada kalite deyince benim aklıma bunlar gelir.

Tek bakis acisindan kiyaslanamaz ligler.

Cok faktör var göz önünde bulurundurulmasi gereken. Bence genel anlamda adasim Can hakli. MLS yükseliste olan bir lig, adamlar cok güzel isler yapiyor son senelerde.

Ülke olarak futbola olan ilgi ve sevgi de acayip artti son senelerde.

MLS asla büyüyemez. Futbol, İngiltere'de bulunduğu için asla bir NBA olamaz MLS.

30-40 yıl sonrasını tahmin etmek zor ama sektör çok büyüdü artık ve Hindistan bile baya yatırım yapıyor. 1 maç bile izlemedim ama kalite olarak açık ara bizim lig daha iyi.

Hala çoğu takım futbol sahası yerine Rugby sahasında oynuyor.

TR ligi daha sert ama fiziksel şiddete kadar gidiyor iş.

Ortada ben bir kalite göremiyorum.

Hani adamın ayağına sert girersin de yine bazı defansif meziyetlerin olur.

Bizde taktik namına bir şey yok. 1 gol atan kalenin önüne yatıyor geleni geçeni indiriyor.

Kademe, markaj, pozisyon alma... Savunmada kalite deyince benim aklıma bunlar gelir.
Orada daha güzel futbolun nedenide bu yumuşaklık zaten hiç bir sertlik yok son derece yumuşak bir lig burada yinede iyi fiziğe ihtiyac duyuluyor RvP gibi adam bile lige tam uymadı biraz narin oluşundan ötürü ayrıca MLStede çok yaşlı yıldızlar var burada yaşlı denilen RvP,Q7,Gomez,Podolski gibi adamlardan 6-7 yaş daha büyük adamlar en popüler isimler durumunda açıkçası hiç beğenmiyorum MLS'i.Tr Ligide son derece vasat ancak kesinlikle MLS'ten daha iyi şahsen.

Geri
Üst Alt