#11 Yunus Akgün

Artik FT mi vesile olmustur yoksa kendi mi kiralik gitmek istemistir bilmiyorum ama bu sezon tekrardan bizimle kalmamasi net bir sekilde Yunus'a cok yaramis.

Müthis oynuyor bu sezon. Gecen sene ADS Süper Lig'e cikarken PTT'de zaman zaman sönük kalsa da genel olarak bayagi iyiydi, bu sene Süper Lig'de oynayinca belki biraz tökezleyebilir diyordum da, ama hic bir sekilde böyle bir izlenim vermedi. Bizde cok az olsa da buldugu sürelerde hep bir cekingenlik bir ürkeklik vardi üstünde dogal olarak, bundan eser kalmamis. ADS'ye ve özellikle hocalarina tesekkür ederim Yunus'a bu kadar süre verdikleri ve gelismesinde önemli katkida bulunduklari icin. Özgüveni tavan yapti bu sezon, insallah seneye geri döndügünde bizim formamizi da layikiyla terletir.

Keske Atalay da benzer bir yol cizebilseydi. Belki hatirlayanlar olacaktir onun konusunda yazmistim bir kac ay önce, 2017 Avrupa Sampiyonasinda Atalay turnuvanin takimina secilmisti. Biraz olsun bizim genclerin gelisiminde geride kalmamizi anlatabilmek icin ayni turnuvada Atalay ile öne cikan Phil Foden örnegini vermistim. Foden nerede Atalay nerede. Yanlis anlasilmasin ben Atalay niye Foden gibi olmadi demiyorum, biz niye bu cocugun üzerinde durmadik. Bize niye bu cocugu bunca sene icinde ilk defa bu sezon 21 yasindayken Süper Lig'de "milli" olmasini bekledik.

Yunus'u görünce seviniyorum acikcasi. Altyapimizdan cikan bir futbolcunun bizim takimda olmasa bile gelismesini görmek insani gercekten mutlu ediyor. Sezon öncesi ve hala cokca bahsedilen sözde genclesme projesi icinde keske altyapimizdan bir kac futbolcuyu da entegre edebilseydik de bu genclesme projesinin ciddiyetle yürütüldügüne ve gercekligine inanabilseydik.

Sene başında gittiğinde bencil bir futbol ortaya koyarken Montella resmen futbolu öğretmiş basit oynayıp resmen tam takım oyuncusu olmuş oyunun iki yönünde de var önceden sadece hücum yönü varken şimdi hem defans hem hücum ikisini beraber yapıyor. Kendi kariyeri adına doğru tercih olmuş bizde yedek oturmak yerine gidip orada çatır çatır top oynuyor üstüne gelişim süreci devam ediyor sene sonuna kadar gelişimi devam edecektir daha da üzerine koyacağına inanıyorum.

Bu seney ilk 11 de altyapından yetişmiş bir oyuncu oynatma zorunluluğu varsa takımda yeri en hazır adam Yunus olabilir lig maçlarında, aslında Ozan Kabak da geri dönse iyiydi

Ulan nasıl bir takım olduysak kendi altyapımızdan çıkan adamları takıma döndürmeye uğraşıyoruz

Sene başında gittiğinde bencil bir futbol ortaya koyarken Montella resmen futbolu öğretmiş basit oynayıp resmen tam takım oyuncusu olmuş oyunun iki yönünde de var önceden sadece hücum yönü varken şimdi hem defans hem hücum ikisini beraber yapıyor. Kendi kariyeri adına doğru tercih olmuş bizde yedek oturmak yerine gidip orada çatır çatır top oynuyor üstüne gelişim süreci devam ediyor sene sonuna kadar gelişimi devam edecektir daha da üzerine koyacağına inanıyorum.
Montella ile birlikte gelse keşke

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Doğruya doğru Samet Aybaba ve Montella nın Adanademiri arasında bayağı bayağı fark var, Konya & Adanademir ve Başakşehir doğru hocalar ile bayağı bayağı farka geçtilr

Belki de Pierre Gasly gibi baskı az olunca iyi performans gösteriyordur..

Adanademirde net 11 oyuncusu olamadı maalesef hep suruncemeli bir isimdi..Sene başından beri düzenli takip ettim.. Bir dönem ardarda 11 çıkıyordu sonra formayı Sedat Şahintürk'e kaptırdı .2 milyon civari bir yerlere kitlesek cok tatlı olur bizde iş yapması zor bu haliyle adanademirde bile o özgüven eksikliği kabak gibi ortadaydı .. Yunusun yetenekle alakalı bir sıkıntısı yok sorun kafada.

Bu postu 14 Mayıs'ta yazmışım öncelikle 2 milyona satılsın lafını bana yedirdigi için tebrik ediyorum.. Ama cidden geçen seneki yunusla bu sene arasında dağlar kadar fark var..Zaten yukarıda da yazdım yunusun yetenekle alakalı hiçbir sıkıntısı yoktu özgüvenini kazanıp takım oyununa adapte olunca bambaşka bir herife dönüştü .
Adanademir çok büyük bir şanstı yunus icin bunu da harika kullandı.. Geçen yıl bir dönem formayı kaptirdigi Sedat bu sezon Tuzla'da sans bulamazken kendisi Süper ligin en formda 3-4 oyuncusundan biri an itibariyle.. Adanademir tercihini yunustan yana kullanmasa belki başka şeyler konuşuyor olurduk.. İnşallah formu yükselerek devam eder izlemesi gerçekten keyif veriyor

geliştirici bir teknik direktörle neler yapacağını gösterdi keşke atalay'ı da sene başında verseydik adana demirspor'a.

Yunusun gecen senede ıyıydı 2.lıgde guzel bır grafıgı vardı fatıh hocayı bu konuda elestırebılırız ama unutulmasın kı Keremı Halili de bıze kazandıran aynı hoca dogrularıyla yanlıslarıyla gıttı hoca ben destek verenlerdenım ama hocaya en buyuk elestırım hıcbır baskanla anlasamıyor en buyuk basarısızlık nedenı bundan kaynaklı

ilk 11e monte edilmeli bir an önce

Geri
Üst Alt