#11 Yunus Akgün

başakşehir'de alır zamını

Yunus'un Galatasaray performans özeti:

Heba ettiği pozisyonlar/toplar sonrası nefesini içine fııııssssp diye çekerek tepki vermesi, alt dişleriyle üst dudağını ısırması, kafasını eğip pası atan arkadaşına böyle veya böyle yapması.

En azından istikrarlı koçum.

bir sezon önce ligin en efektif yerli kanat oyuncularından biriyken, son derece iyi bir gelişim göstermişken, şu an bu hale gelmesi düşündürücü. hocası ciddi derecede süre de verdi bu arada.

demek ki mental olarak büyük takımda, baskı altında oynayacak güce sahip değil.

yunus kariyeri açısından çok önemli bir yol ayrımına geldi bence. ya kulaklarını kapatıp, daha çok çalışacak, herkes tesislerden ayrılırken, o daha fazla idman yapacak, eksik yönlerini geliştirecek ve formasını kapacak.

ya da azalarak bitip, soluğu anadolu'da alacak.

maddi kazanç konusuna gelirsek, okan hoca hem kerem hem yunus ile ilgili iyileştirme yapılacağını söylemişti zaten. bence yunus bu konuları bir kenara bırakıp tamamen futboluna odaklanmalı. işini iyi yaparsan, para kaçınılmaz olarak gelecektir zaten.

İşte bu mantık çok tehlikeli. O zaman sözleşmeler ne için var. Gayette hak, gayette iyi para. Ortada performans da yok. O zaman herkese 3-5 milyon EURO dağıtsın kulüp. Kurdan da haberiniz yok, borçtan da.
İyi para değil komik bir para. Kulübünün borcunun olması ilk 11 olması beklenen bir oyuncusunun Mertens’ten 100 kat daha az kazanması gerektiği anlamına gelmiyor. Mertens’i bırak benden de az kazanıyor, bir sene çalışsa ev alamaz. Bu oyuncu nasıl motive olacak? Her mesleğin bir standardı var, işinize gelse de gelmese de bu iş böyle..

Yunus'un Galatasaray performans özeti:

Heba ettiği pozisyonlar/toplar sonrası nefesini içine fııııssssp diye çekerek tepki vermesi, alt dişleriyle üst dudağını ısırması, kafasını eğip pası atan arkadaşına böyle veya böyle yapması.

En azından istikrarlı koçum.

Bir de formasını yukarı doğru kaldırması..

Sözleşme uzatıp bir Avrupa kulübüne kiralama taraftarıyım. Bu adamda da Bruma sendromu var. Oda Real sosyedad sonrası bomba gibi dönmüştü. Ben yunusa güveniyorum.

İyi para değil komik bir para. Kulübünün borcunun olması ilk 11 olması beklenen bir oyuncusunun Mertens’ten 100 kat daha az kazanması gerektiği anlamına gelmiyor. Mertens’i bırak benden de az kazanıyor, bir sene çalışsa ev alamaz. Bu oyuncu nasıl motive olacak? Her mesleğin bir standardı var, işinize gelse de gelmese de bu iş böyle..
Bu kulüp ağlama duvarı değil. ortada çalışma ve verim yok. Sözleşmeyi imzalıyorsan gereğine de uyacaksın. Söylediğinizle de çelişiyorsunuz. Hangi standart öyle bir şey olsa zaten maaşına niye zam istesin. Zamanında ederinde sözleşme imzalanmış. Olay bitmiş. Son olarak size ne kadar para kazandığınızı kimse sormadı. Konuyla ne ilgisi var. Gelir beyannamemizi mi koyalım illa buraya.

Yaw millet oturdugu yerden yaziyor. Futbolcu psikolojisi diye bir sey var. Adami isteyen suruyle takim var. Adamin ayagi kirilsa ne olacak? Hic mi onun da aklina gelmiyor? Ya gitmesine Izin vereceksin ya da uzatacaksin.
Sozlesme uzatmaya degmiyorsa isteyene satin.

Bu kulüp ağlama duvarı değil. ortada çalışma ve verim yok. Sözleşmeyi imzalıyorsan gereğine de uyacaksın. Söylediğinizle de çelişiyorsunuz. Hangi standart öyle bir şey olsa zaten maaşına niye zam istesin. Zamanında ederinde sözleşme imzalanmış. Olay bitmiş. Son olarak size ne kadar para kazandığınızı kimse sormadı. Konuyla ne ilgisi var. Gelir beyannamemizi mi koyalım illa buraya.
Sanane ne yazacağıma sen mi karar vereceksin? Olayın saçmalığını ortaya koymak için söyledim. Neyse, herkesin görüşü kendine diyelim. Bence dediğin normal sözleşmeler için doğru; Örneğin Kerem’e zam yapmazdım ancak Yunus farklı bir durum. Bana göre..

Sanane ne yazacağıma sen mi karar vereceksin? Olayın saçmalığını ortaya koymak için söyledim. Neyse, herkesin görüşü kendine diyelim. Bence dediğin normal sözleşmeler için doğru; Örneğin Kerem’e zam yapmazdım ancak Yunus farklı bir durum. Bana göre..
Olayı ortaya koymak gibi bir mesajınızı görmedim. Boş mesaj. tabii ki istediğini yazabilirsin. Bende boş olduğunu belirtir geçerim.

Abdulkerimle kıyas olayi çok alakasız olmuş. Yunus bu takımda ne zaman oynasa varlık yok saçma sapan işler peşinde ve buna bayılıyor.
Adanada iyiyse adanada iyiydi kendisi bizde bu 2.kez birinci seviye oynatılıyor ve yine kötü yine kötü.
Maaş konusunu konuşmak için önce vermek zorunda sen göstereceksin ki ona karşılık alacaksın.
Başka kulüpten gelmiş olması ve maaş konusuna gelirsek bonservis ve iyi maaş almış olup şu performansı gösterse itin götünden çıkamazdı şuan ağlayıp gitme planları yapıyordu. Kendisindrn kat kat topçu olan kereme neler deniliyor neler yapılıyor.
Millet danimarkada 10 bin euroya oynayıp sonra avrupanın sayılı oyuncularından oluyor herhangi bir türk avrupada kapışılan bir oyuncu olup 20 milyon bonservis getirebilir mi şüpheliyim. Şuan o seviyeye en yakın oyunncu kerem o da 24 yaşına girecek ve bu saatten sonra dehşet bonservisler hayal çok acayip performans göstermeli anca.

- Okan Buruk: "Yunus Akgün'ün durumu MR'dan sonra netleşecek. Kendisiyle konuştum. Çok ciddi bir ağrısı yok ama dizinde bir şey hissettiğini söyledi. Dediğim gibi MR'dan sonra netlik kazanacak. İnşallah ciddi bir durum yoktur."
🔗

Kendine gelmiştir diye tahmin ediyorum. Rashica ile forma savaşı vermesi hatta yabancı kuralının olduğu yerde çok değerli bir oyuncu bazen Rashica'yı sola atıp Yunus'u da oynatabiliriz hem Kerem dinlenir ya da Rashica çıktıktan sonra 30 dakika da iyi işler yapabilir. Umarım o üzerindeki baskıyı atmıştır yetenekleri var dikine rakibin defansını delip geçmesine ihtiyacımız var.

Geri
Üst Alt