#11 Yunus Akgün

Bu sene ADS nin bir çok maçını izledim Yunus hiç göze batmamıştı. Bizim maçta aşırı hırsla ve Ömerin boşalttığı koridoru değerlendirdi. Abartılacak bişey yok. Yunus fanları ADS nin diğer maçlarını takip etsinler ne demek istediğimi daha iyi anlarlar.

Yusuf Erdoğan performansı, intikam dolu aşırı hırs. Yunus'tan en fazla bir başka Yusuf Erdoğan olabilir Türk futbolunda, daha fazlası olmaz.
Ben birçok maçını izledim bu sene gayet iyi oynuyor suan yerli olarak daha iyi bir alternatif yok

Alt yapidaki Yunus ve ust seviyedeki Yunus arasinda daglar kadar fark var demistim ve hala ayni noktadayim. Genis alanda her kanat oyuncu iyi oynar. Bu sezon bir kac macini izledigimde pek begenmemistim.
1. Cafercan
2. Yunus

Alt yapı ile üst yapı arasında bu kadar uçurum olan başka oyuncu yoktur. O seviyede world class kalıyordu ikisi de.

Ne olursa olsun 6 gol 6 asist iyi iş

Defansif yardım problemi dışında bence çok sorunu yok. Ligde öyle sürklase eden kanat yok zaten.

ADS zaten Montella'dan sonra kontratak futbolu oynuyor. Yunus boş alan topçusu kendine uygun bir takımda. Ama bence büyük takım oyuncusu değil. Bizim maçta şanslıki Ömer oynadı Van Anholt oynasaydı şuanda Yunus'tan bahseden olmazdı. yetenekli bir oyuncu ama bu fizikteki pırpır kanat oyuncuları büyük takımda olmuyor.

Yani Mostafa Mohamed bugün Trabzon 'da oynuyor olsaydı muhtemelen aşmıştı 10 golü, adam bizim takımda bile 120 dakikada bir gol atmış

Katilmiyorum.

Pozisyona giriyor. Bu onermende ki ben bu tip seyleri anlamsiz buluyorum cunku asla kiyaslayamayacagiz. Ayni anda iki takimda da oynatip gormek lazim yani anlamsiz bir kiyas oluyor.

Bu ornegin Diagne icinde gecerli bu durumda MO'ya ozel degil ? Oyleyse, onceki macta kale icinde kaciran kendisi son dakikalarda da olmadi (yorgunluk vs..) daha macin ilk 40dk'si icinde oldu ki baskili da oynuyorduk.

ADS zaten Montella'dan sonra kontratak futbolu oynuyor. Yunus boş alan topçusu kendine uygun bir takımda. Ama bence büyük takım oyuncusu değil. Bizim maçta şanslıki Ömer oynadı Van Anholt oynasaydı şuanda Yunus'tan bahseden olmazdı. yetenekli bir oyuncu ama bu fizikteki pırpır kanat oyuncuları büyük takımda olmuyor.
Ben Yunusu altlarda çok izledim. Son dönemin açık ara en iyi alt yapı oyuncusuydu. Şu anda da Fenerdeki Arda Güler kapıyor o rolü.

Üstte oynadığıyla altta oynadığı oyun çok farklı, hem şutu hem dar alan çalımları çok iyidi oradayken. Üst yapıda bunları pek gösteremedi ama direkt açık alan topçusu diyemem. Bence problemleri daha çok zihinsel.

PVA'yi da patates edebilirdi cok buyuk farklar yok Omer vs PVA arasinda. Ama defansif olarak evet PVA bir cit daha iyi. Ikisi de bu formanin oyuncusu degil su halleriyle. Mesele, Yunus'un bizi nasil yakaladigi ve kaleyi kimin korudugu.

1. Cafercan
2. Yunus

Alt yapı ile üst yapı arasında bu kadar uçurum olan başka oyuncu yoktur. O seviyede world class kalıyordu ikisi de.
Cafercan altyapilarda ardanın önündeydi yeni Maradona felan diyorlardı çok hızlı değildi çok teknikdi en büyük kayıplardan biri

Ben Yunusu altlarda çok izledim. Son dönemin açık ara en iyi alt yapı oyuncusuydu. Şu anda da Fenerdeki Arda Güler kapıyor o rolü.

Üstte oynadığıyla altta oynadığı oyun çok farklı, hem şutu hem dar alan çalımları çok iyidi oradayken. Üst yapıda bunları pek gösteremedi ama direkt açık alan topçusu diyemem. Bence problemleri daha çok zihinsel.
Bence de mental. Kendine güvenen bir TD olmalı takımda yani.

Katilmiyorum.

Pozisyona giriyor. Bu onermende ki ben bu tip seyleri anlamsiz buluyorum cunku asla kiyaslayamayacagiz. Ayni anda iki takimda da oynatip gormek lazim yani anlamsiz bir kiyas oluyor.

Bu ornegin Diagne icinde gecerli bu durumda MO'ya ozel degil ? Oyleyse, onceki macta kale icinde kaciran kendisi son dakikalarda da olmadi (yorgunluk vs..) daha macin ilk 40dk'si icinde oldu ki baskili da oynuyorduk.
Baskılı oynadığımız bölümler oluyor ama ne kadar net gol pozisyonu hazırlayabiliyoruz ki Mostafa Mohamed için ? Hani Mostafa Mohamed ibze ilk geldiği o uçup kaçtığı dönemde bile pozisyon hazırlayan ne bileyim top tekniğiyle oyun görüşüyle fark yaratan bir forvet değildi adam net bir ileri uç santforuyum ben diyordu o dönemde bile

Bence Mostafa Mohamed için net gol pozisyonları hazırlayamadığın sürece başarısız olur adamın attığı gollere bakıyorum bu sene Rize 'ye 2 tane attı bunlardan birinin pası kendisine bile atılmamıştı Feghouli'nin Babal'e attığı pas defanstan sekti önüne alıp vurdu golü attı, Konya maçı yine aynı şekilde ortada pozisyon bile yoktu takip etti kaleci/konya savunma oyuncusunu hataya sürükleyip tek başına golü attı, Karabük maçı yine karambole bir pozisyonda golü buldu. Adam ligde 5 golü var sadece 2 tanesinde pas bizim oyuncuların ayağından çıkıyor biri Rize 'ye attığı 2. golde Ömer 'in ortası diğeri geçtiğimiz hafta başakşehir'e attığı kafa golünde Cicaldau 'nun kullandığı kornerden bence forvetini pozisyona sokma konusunda epeyce kötü bir takımız. Pozisyona giremiyoruz demiyorum bu pozisyonlardan kaç tanesi forvetimize geliyor ve kaç tanesi nt gol pozisyonu olarak değerlendirilir onu soruyorum, tamam gol kaçırmıyor mu ? kaçırıyor ama Adanademir maçında önünde o kadar adam varken kendisinden önce de kendisinden sonra vuranlar da golü atamamışken orda golü kaçıran kendisi demek çok mantıklı gelmiyor bana

Yani adam ligde 5 tane gol atmış sadece 2 tanesinde top Galatasaraylı oyuncuların ayağından geliyor bence burda oturup bir düşünmemiz lazım, diğer forvetlerde de durum farklı değil 2 gol atmış durumda ikisi de oynadığı süreler Mostafa Mohamed 'le hemen hemen aynı olmasına rağmen

Baskılı oynadığımız bölümler oluyor ama ne kadar net gol pozisyonu hazırlayabiliyoruz ki Mostafa Mohamed için ? Hani Mostafa Mohamed ibze ilk geldiği o uçup kaçtığı dönemde bile pozisyon hazırlayan ne bileyim top tekniğiyle oyun görüşüyle fark yaratan bir forvet değildi adam net bir ileri uç santforuyum ben diyordu o dönemde bile

Bence Mostafa Mohamed için net gol pozisyonları hazırlayamadığın sürece başarısız olur adamın attığı gollere bakıyorum bu sene Rize 'ye 2 tane attı bunlardan birinin pası kendisine bile atılmamıştı Feghouli'nin Babal'e attığı pas defanstan sekti önüne alıp vurdu golü attı, Konya maçı yine aynı şekilde ortada pozisyon bile yoktu takip etti kaleci/konya savunma oyuncusunu hataya sürükleyip tek başına golü attı, Karabük maçı yine karambole bir pozisyonda golü buldu. Adam ligde 5 golü var sadece 2 tanesinde pas bizim oyuncuların ayağından çıkıyor biri Rize 'ye attığı 2. golde Ömer 'in ortası diğeri geçtiğimiz hafta başakşehir'e attığı kafa golünde Cicaldau 'nun kullandığı kornerden bence forvetini pozisyona sokma konusunda epeyce kötü bir takımız. Pozisyona giremiyoruz demiyorum bu pozisyonlardan kaç tanesi forvetimize geliyor ve kaç tanesi nt gol pozisyonu olarak değerlendirilir onu soruyorum, tamam gol kaçırmıyor mu ? kaçırıyor ama Adanademir maçında önünde o kadar adam varken kendisinden önce de kendisinden sonra vuranlar da golü atamamışken orda golü kaçıran kendisi demek çok mantıklı gelmiyor bana

Yani adam ligde 5 tane gol atmış sadece 2 tanesinde top Galatasaraylı oyuncuların ayağından geliyor bence burda oturup bir düşünmemiz lazım, diğer forvetlerde de durum farklı değil 2 gol atmış durumda ikisi de oynadığı süreler Mostafa Mohamed 'le hemen hemen aynı olmasına rağmen

Adana macindaki o karamboldeki vurusundayim ben gol olup olmamasi degil. Golcu oyle vurmaz o topa. Iskalayabilir ama oyle vurmaz. Gomis gibi, Batshuayi gibi Sorloth gibi vurur ya da Cornelius (bjk macindaki sakinligine bak adamin) bizimkisi abaniyor diyorum teknik yok vurusunda. Geldiginde de boyleydi bu arada. Diagne ornegi verdim cunku cok bariz iki golu harcadi onceki macta. Biz uzun zamandir forvetsiz oynuyoruz. MO evet aralarinda en potansiyellisi ama MO striker tipinde bir oyuncu. Umit Karan gibi. Boyle olunca arkasindakilerin onemi buyuyor bu noktada sana katiliyorum ama striker'da bitirici olur yine Umit Karan gibi ya da Jardel gibi.

kiralanması gayet doğru karardı. Bizde oynasa şimdi en fazla 4-5 lig maçında oynamıştı, onlarda 5-10 dakikalık süreler

orada en azından montella gibi üst düzey takımlarda çalışmış bir hocayla gelişiyor

seneye feghouli, babel gidiyor. 4 yerli oynayacak gibi duruyor, bu yüzden yunus akgün direkt 11 bile olabilir seneye

Adana macindaki o karamboldeki vurusundayim ben gol olup olmamasi degil. Golcu oyle vurmaz o topa. Iskalayabilir ama oyle vurmaz. Gomis gibi, Batshuayi gibi Sorloth gibi vurur ya da Cornelius (bjk macindaki sakinligine bak adamin) bizimkisi abaniyor diyorum teknik yok vurusunda. Geldiginde de boyleydi bu arada. Diagne ornegi verdim cunku cok bariz iki golu harcadi onceki macta. Biz uzun zamandir forvetsiz oynuyoruz. MO evet aralarinda en potansiyellisi ama MO striker tipinde bir oyuncu. Umit Karan gibi. Boyle olunca arkasindakilerin onemi buyuyor bu noktada sana katiliyorum ama striker'da bitirici olur yine Umit Karan gibi ya da Jardel gibi.
Yani Mostafa Mohamed belki 30 yaşına geldiğinde de senin istediğin gibi temiz vuruşları yapan bir oyuncu olmayabilir, bitiricilik tarzıyla alakalı bir durum bence. Mesela Olimpiakos da Youssef El Arabi böyle bir forvet senin istediğin tarzda o bitirici vuruşu yapar veya bir dönemlerde Jovetic öyle bir forvetti o teknik vuruşu soğukkanlılığı gösteriyordu

Ama maalesef Mostafa Mohamed böyle bir adam değil katılıyorum bu konuda sana, benim demek istediğim elde Mohamed / Diagne ve Halil varken bu takım gol atmakta bu kadar zorlanıyorken forvete yazacağım ilk adam Mostafa Mohamed olurdu çünkü o çok daha santfor gibi çok daha ben golcüyüm diyor diğerlerine göre

Kapasitesi vs gectim, Yunus'u sirf profesyonelligi icin kutlamak istiyorum. Uzerindeki forma sebebiyle kendisinden ne beklendiyse yerine getirdi. Oyuncu ve takım kayırmadan. Geçmişte Emenike vs. gibilerinin yaptığı serefsizlikleri unutmadik.

Ataturkun dedigi gibi, ahlakli sporcu bir başka

Yani Mostafa Mohamed belki 30 yaşına geldiğinde de senin istediğin gibi temiz vuruşları yapan bir oyuncu olmayabilir, bitiricilik tarzıyla alakalı bir durum bence. Mesela Olimpiakos da Youssef El Arabi böyle bir forvet senin istediğin tarzda o bitirici vuruşu yapar veya bir dönemlerde Jovetic öyle bir forvetti o teknik vuruşu soğukkanlılığı gösteriyordu

Ama maalesef Mostafa Mohamed böyle bir adam değil katılıyorum bu konuda sana, benim demek istediğim elde Mohamed / Diagne ve Halil varken bu takım gol atmakta bu kadar zorlanıyorken forvete yazacağım ilk adam Mostafa Mohamed olurdu çünkü o çok daha santfor gibi çok daha ben golcüyüm diyor diğerlerine göre

Son cumlende hemfikirim eldeki en ideal isim diye de belirttim. Diagne ile farkli oynarsin MO ile farkli. Halil bu ikisinden ayriliyor zira o biraz daha ikinci forvet tipinde bir isim. Ortasahaya daha yakin oynamasi gerekir. Yani golcu degil bu adam zaten istesede olamaz bu haliyle ileride ne olur ne biter bilemeyiz, kahin degilim. Ama su goruntu bana bu isigi veriyor. Gerek fizigi gerekse oyun metalitesiyle yardimci rolde ki bunu da bazen cok iyi yapiyor. Konuya donersek, eldeki isim MO ama onun kaliteside istenilen seviyede degil bana gore. Potansiyeli var mi ? Kesinlikle.. Calismali, calisitirilmali ve takip edilmeli. Ben Necati'den bunu beklerdim mesela. Bu cocuklari alip gelistirmesini. Demek ki herkes iyi bir ogretmen/egitmen olamiyor. Necati bence iyi bir forvetti. Zaten Halil tipindeydi (sonradan evrildi birazda).

Son cumlende hemfikirim eldeki en ideal isim diye de belirttim. Diagne ile farkli oynarsin MO ile farkli. Halil bu ucunden ayriliyor zira o biraz daha ikinci forvet tipinde bir isim. Ortasahaya daha yakin oynamasi gerekir. Yani golcu degil bu adam zaten istesede olamaz bu haliyle ileride ne olur ne biter bilemeyiz, kahin degilim. Ama su goruntu bana bu isigi veriyor. Gerek fizigi gerekse oyun metalitesiyle yardimci rolde ki bunu da bazen cok iyi yapiyor. Konuya donersek, eldeki isim MO ama onun kaliteside istenilen seviyede degil bana gore. Potansiyeli var mi ? Kesinlikle.. Calismali, calisitirilmali ve takip edilmeli. Ben Necati'den bunu beklerdim mesela. Bu cocuklari alip gelistirmesini. Demek ki herkes iyi bir ogretmen/egitmen olamiyor. Necati bence iyi bir forvetti. Zaten Halil tipindeydi (sonradan evrildi birazda).
Yani takımın antrenörü dün maçtan sonra çıkıp ilk söylediği çalışarak gelişemiyorsak değişerek gelişiriz oluyor, bu takımın antrenörünün çıkıp bunu söyleme hakkı yok Selçuk veya Necatinin bu takımda yer alma sebebi para kazanma sebebi zaten çalışmak/çalıştırmak değil mi ? Fatih Terim 'e evlatlık yapsınlar diye oturmasınlar o kulübede

Zaten ben son yıllarda antrenörlük hakkını veren sadece 2 kişiyi gördüm Galatasaray 'da biri Tuğberk Tanrıvermiş ( Gomis 'le ciddi ciddi çalışma yapıyorlardı bire bir) diğeri de ilk dönemlerindeki Taffarel bunun haricinde herhangi bir antrenörün herhangi bir yardımcının çok olumlu bir etkisini görmedim Galatasaray 'a bir de Tudor 'un kondisyonerini sayabilirim ciddi katkısı dokunan ama o da çok antrenör gibi sayılmaz herhalde

Yani takımın antrenörü dün maçtan sonra çıkıp ilk söylediği çalışarak gelişemiyorsak değişerek gelişiriz oluyor, bu takımın antrenörünün çıkıp bunu söyleme hakkı yok Selçuk veya Necatinin bu takımda yer alma sebebi para kazanma sebebi zaten çalışmak/çalıştırmak değil mi ? Fatih Terim 'e evlatlık yapsınlar diye oturmasınlar o kulübede

Zaten ben son yıllarda antrenörlük hakkını veren sadece 2 kişiyi gördüm Galatasaray 'da biri Tuğberk Tanrıvermiş ( Gomis 'le ciddi ciddi çalışma yapıyorlardı bire bir) diğeri de ilk dönemlerindeki Taffarel bunun haricinde herhangi bir antrenörün herhangi bir yardımcının çok olumlu bir etkisini görmedim Galatasaray 'a bir de Tudor 'un kondisyonerini sayabilirim ciddi katkısı dokunan ama o da çok antrenör gibi sayılmaz herhalde

Aynen ve sorunu birazda bu cercevede incelemek lazim. Yunus'un basliginin konusu degil ama buraya evrildi. Ben mesela, Terim olsam, Drogba'yi davet eder MO ve Halil tanistirirdim. Hatta 1-2 hafta konussun ilgilensin diye rica bile ederdim. Drogba sanirim hocalik dusunmuyor genelde yonetim islerinde kafasii (UEFA/FIFA, vakiflar vs..) ama bu ricayi geri cevirmezdi. Kisa sureli biliyorum ama "Drogba benimle konustu" demeleri bile yeterli onlar icin. Ilgilensin, teknik gostersin ne bileyim birilerinden bu tip destek istenebilir. Baros da olur bilmiyorum yani bu klube hizmet etmis ismi tartisilmayacak bir isim. Telefonla bile olur hatta. Rehabilite gibi dusunun yani mentorluk evet dogru tanim bu. Selcuk mesela bana hic ideal bir isim gibi gelmiyor. Bu maalesef boyle. Bunun en buyuk sebebi ise ben yurt disinde oynamis/calismis isimleri tercih ederdim sahsen. Donanim acisindan. Neyse konu cok uzadi, sorunlarimiz buyuk.

Son düzenleme:
kendine net çok iyi bakıyor. gelecek yıl hem kerem hem yunus ilk 11'de birlikte oynamalı ve şampiyonluk kopartılmalı.

Aynen ve sorunu birazda bu cercevede incelemek lazim. Yunus'un basliginin konusu degil ama buraya evrildi. Ben mesela, Terim olsam, Drogba'yi davet eder MO ve Halil tanistirirdim. Hatta 1-2 hafta konussun ilgilensin diye rica bile ederdim. Drogba sanirim hcoalik dusunmuyor genelde yonetim islerinde kafasii (UEFA/FIFA, vakiflar vs..) ama bu ricayi geri cevirmezdi. Kisa sureli biliyorum ama "Drogba benimle konustu" demeleri bile yeterli onlar icin. Ilgilensin, teknik gostersin ne bileyim birilerinden bu tip destek istenebilir. Baros da olur bilmiyorum yani bu klube hizmet etmis ismi tartisilmayacak bir isim. Telefonla bile olur hatta. Rehabilite gibi dusunun yani mentorluk evet dogru tanim bu. Selcuk mesela bana hic ideal bir isim gibi gelmiyor. Bu maalesef boyle. Bunun en buyuk sebebi ise ben yurt disinde oynamis/calismis isimleri tercih ederdim sahsen. Donanim acisindan. Neyse konu cok uzadi, sorunlarimiz buyuk.
Yani FM oynarken bile dikkat ederiz buna takımımızdaki antrenörlerin ayrı ayrı görevlerinde en iyilerden olmasını isteriz ama Galatasaray 'da hiç öyle bir çaba görmüyorum maalesef senelerdir

Geri
Üst Alt