#11 Yunus Akgün

Şu golü atsaydı özgüven patlaması yaşardı. Yinede harikaydı..

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

Yunusun direk dibinden giden topunun ozetlerde olmaması tam bir orman çocukluğu şutun öncesinde de harika paslasmistik . İtoglu itler algı kasiyor cengizin yere atladığı pozisyon bile var ozetlerde..

Ben dahil herkes salladı ne işi var diye ama çok iyi oynadı helal olsun

Avrupa şampiyonasında oynatıldı diye fbliler acayip linç etmişti kendisini,lincin karşılığını bizzat fbye vermesi de çok güzel oldu

Yunus son dönemdeki genç oyuncular arasında en yeteneklisiydi zaten. En büyük problemi üzerindeki baskıyı kıramamasıydı. Ayrıca savunma konusunda eksikti. Rakibini yalandan kovalar ısırmazdı. 90 dk lık kondisyonu yoktu, oyundan çabuk düşerdi. İngiltere'de bu özellikleri gelişmiş gibi görünüyor. Fizik kalitesi iyi olduğu sürece çok başarılı olacaktır. Tabi taraftarımızın, hatalarında ha hu etmemesi de önemli bu süreçte.

:hat::tbr:🧿

Çok sevdiğim ve başarılı olmasını istediğim futbolcularımızın başında gelir. Ancak fiziksel güç, tempo ve maç içi devamlılık konularında bir türlü iyi seviyeye gelemediği için ümidimi neredeyse kesmek üzereydim ki bu sezona bambaşka başladı çok şükür. Tekniği ve oyun görüşü hep üst düzeydi zaten.

Galibiyet kadar Yunus' un bu parlak performansından dolayı mutlu oldum. Takımın çehresini değiştiren iki oyuncunun Sara ve Yunus olduğu kanısındayım. Yunus saf bir kanat veya kanat-forvet gibi değil, biraz da orta saha gibi oynayarak, pas kalitesi ve oyun görüşü ile merkezi rahatlatıyor. Kerem' e bu rolü vererek iyi özelliklerinin geri planda kalmasına sebebiyet veren hoca bu defa doğru adamı bulmuş görünüyor.

Umarım Kerem ve Barış Alper kadar adanmışlık gösterebilir de kendisini yıllarca keyifle izleriz.

Merkeze gelip +1 adam olduğu her pozisyonda çok işimize yaradı. Sanırım Kerem ve Barış 'a göre öne çıkan özelliği bu topun kıymetini daha iyi biliyor merkez oyununa katılabiliyor. Sadece top ayağına geldiğinde yaptığı driblingler, gollerden önce topu taşıması filan da değil topsuz oyunda da müthiş işler yaptı geldi defansa da katkı yaptı

Sanırım bu sezon kendi adıma beni utandıran performansı Yunus'tan geldi. Yunus'la mı 4-4-2 oynayacağız diyordum meğer işleyen bir yapıda öne çıkabiliyormuş Yunus 'da

Ben yerli oyuncuların daha fazla olmasını isterim. İyi oynayınca ayrı bir zevk alıyorum. Önemli maçlarda yerli oyuncuların tabi karakterleri düzgünse aidiyetleri bambaşka oluyor.
Yunus Galatasaray alt yapısından yetişmiş, u16 düzeyinden itibaren bu maçları oynamış aidiyet duygusuyla bu maçların ne anlama geldiğini çok iyi biliyor

İşin açıkçası ben de bir mevkide oynayacak 2 adayın birbirine yakın olduğu durumda yerli oyuncunun oynamasından yanayım. Kerem gitti ama Barış, Abdülkerim, Yunus, Kaan ve Berkan gibi oyuncuların varlığı çok değerli bizim için

Merkeze gelip +1 adam olduğu her pozisyonda çok işimize yaradı. Sanırım Kerem ve Barış 'a göre öne çıkan özelliği bu topun kıymetini daha iyi biliyor merkez oyununa katılabiliyor. Sadece top ayağına geldiğinde yaptığı driblingler, gollerden önce topu taşıması filan da değil topsuz oyunda da müthiş işler yaptı geldi defansa da katkı yaptı

Sanırım bu sezon kendi adıma beni utandıran performansı Yunus'tan geldi. Yunus'la mı 4-4-2 oynayacağız diyordum meğer işleyen bir yapıda öne çıkabiliyormuş Yunus 'da
4-4-2 sevmem ama Yunus böyle oynarsa, sağ tarafta da Barış veya Sallai ile birlikte hakikaten biçilmiş kaftan olur.

Geri
Üst Alt