Avrupanin son 6-7 yilda, U turnavalarinda en basarili jenerasyonu, yavas yavas profesyonelliye adim atmaya basliyor. Enes Kanter olmadigindan , Ömer ve Ersan´in performans anlaminda büyük düsüklük icinde olmalarindan dolayi, büyük degisikligin sart oldugunu düsünüyorum.
Hem Milli takim, hemde kulüpler bazinda...
Cedi Osman, Okben Ulubay, Tolga Gecim, Egemen Güven, Metecan Birsen, Kenan Spahi, Emircan Kosut, Berk Ugurlu, Kartal Özmizrak gibi genclere, dümenin gecmesi gerektigini düsünüyorum.
Kendimizi kandirmayalim, mevcut oyuncular ve kadro ile yapabilecegimiz hic birsey yok... Skor yükünü ciddi sekilde elit seviyede karsilayabilcek bir Ersan var oda 4 yildir formsuz. Ömer Asik formsuz, ve zaten hücümü kisitli, iyi bir takim icinde defensive anchor olarak görev yapabilecek bir oyuncu. Birde siyasi nedenlerden dolayi kesilen, Enes Kanter´de yok.
Ender Arslan´lar, doguslar, Melih´ler, Göksenin´ler ile felan olucak bir is degil bu. Bugün en iyilerinden Sinan Güler, Milli takimin güclü oldugu dönemlerinde garbage time oyuncusuydu.
Okben Ulubay vs Czech Republic (FIBA U2 EC) - 24 Pts, 7 Rebs, 1 Ass, 1 Blk - YouTube
Türkiye´nin gelecegi olacak cocuklara, birakilmasi lazim artik bu Gemi. Bu cocuklar simdiki mevcut oyunculardan, kat be kat yetenekliler. Fizik olarak daha olgun, daha tecrübeli olduklari icin, bu jenerasyonu daha fazla kafeste tutmanin manasi yok.
Koy Ömer´i, Semih´i, Sinan´i, Ersan´i, etrafina da doldur bu gencleri.