GSCimbom
12 Dev Adam’ın Aday Kadrosu Belli Oldu!
Hayri Cund

12 Dev Adam’ın Aday Kadrosu Belli Oldu! Sayfa 2

Hayri Cund ·

Cevap
28
Okunma
1,9K
Sayfa
2/2
Dixon / Mehmet / Ender / Kenan / Doğuş
Sinan / Furkan / Melih / Can
Cedi / Göksenin / Birkan / Tolga
Barış / Metin / Samet / Metecan
Ömer / Semih / Oğuz

İlk bakışta kadroda sıralama bu şekilde gibi görünüyor ama 2 ve 3 numaralarda seçilecek oyuncular 1 numaradaki tercihleri değiştirebilir. Bu pozisyonlarda Sinan'dan başka top getirebilen oyuncu yok(Tolga biraz, ama kadroda kalma ihtimali çok az bence) bu yüzden gardlardan en az 3'ü kadroda kalır tahminimce. Dixon kesin, Ender bence kesin, 3. de Mehmet bu yıl çok iyi çalıştı bence hak ediyor. Ama açıkçası kimi dışarda bıraksam aklım kalıyor gard pozisyonunda çünkü hepsinin ayrı özellikleri var keşke burda olsaydı diyebileceğim.

Oğuz'dan medet umanlar var diyenler olmuş da, pivot kimse yok ki. Furkan da sakatmış zaten, Deniz Kılıçlı'yla falan olmaz. nerdeyse Kerem Gönlüm diyeceğim 40 da olsa.

Ersan'ın gelmemesi çok kötü oldu çünkü nerdeyse 40 dakika oynuyordu Ersan. Şimdi mecburiyetten Barış, Metin, Samet'ten 2 tanesi kadroda olacak. 3'ünün de şut özelliği olsa da bu düzeyde yüzdeli atabileceklerini sanmıyorum. Yine en çok istimde maç oynamış adam Barış, heralde 20-25 dakika alacak :/

Bir de ben sürpriz olarak Ergin Ataman'ın rakip 4 numarayı gözüne kestirdiği her dakika Cedi'yi 4'e çekeceğini düşünüyorum.

Son kadroda olmayacak 8 kişi var. Can Maksim, Tolga, Metecan, Samet'in bence hiç ihtimalleri yok. Geri kalan 4 için de durum şöyle:

1. Mehmet/Doğuş : Benzer özellikleri var ama Mehmet'in şut, Doğuş'un atletizm avantajı var. İkisinden birini mi seçecek yoksa ikisini de almayıp Sinan var nasıl olsa deyip uzunumuz eksik olduğu için fazladan bi 4 numara mı alacak merak ediyorum şahsen.
  2. Furkan/Melih : Furkan'ın dağlar kadar potansiyeli var ama henüz somut bi skorer haline gelmediği için Melih'i alabilir. Gerçi Melih son turnuvada çok sağlam sıçmıştı. Ben kararsızım.
  3. Göksenin/Birkan : Çok benzer özellikleri var. İkisi de 2 ve 3 numaraları iyi savunuyorlar ve benzer 3'lük yüzdelerine sahipler. Göksenin güç olarak, Birkan da ayak çabukluğu olarak biraz öne çıkıyor. 4 kısayla oynayacağımız için güç daha çok lazım olacak bize bu yüzden Birkan dışarda kalacak gibi hissediyorum.
  4. Kenan/Metin : Bu seçim tamamen ilk seçimin sonucu olarak kendiliğinden gerçekleşecek bi seçim. Sinan da var, gardlarım yeterli derse ekleyeceği adam Metin olur diye düşünüyorum.

Avrupanin son 6-7 yilda, U turnavalarinda en basarili jenerasyonu, yavas yavas profesyonelliye adim atmaya basliyor. Enes Kanter olmadigindan , Ömer ve Ersan´in performans anlaminda büyük düsüklük icinde olmalarindan dolayi, büyük degisikligin sart oldugunu düsünüyorum.

Hem Milli takim, hemde kulüpler bazinda...

Cedi Osman, Okben Ulubay, Tolga Gecim, Egemen Güven, Metecan Birsen, Kenan Spahi, Emircan Kosut, Berk Ugurlu, Kartal Özmizrak gibi genclere, dümenin gecmesi gerektigini düsünüyorum.

Kendimizi kandirmayalim, mevcut oyuncular ve kadro ile yapabilecegimiz hic birsey yok... Skor yükünü ciddi sekilde elit seviyede karsilayabilcek bir Ersan var oda 4 yildir formsuz. Ömer Asik formsuz, ve zaten hücümü kisitli, iyi bir takim icinde defensive anchor olarak görev yapabilecek bir oyuncu. Birde siyasi nedenlerden dolayi kesilen, Enes Kanter´de yok.

Ender Arslan´lar, doguslar, Melih´ler, Göksenin´ler ile felan olucak bir is degil bu. Bugün en iyilerinden Sinan Güler, Milli takimin güclü oldugu dönemlerinde garbage time oyuncusuydu.

Okben Ulubay vs Czech Republic (FIBA U2 EC) - 24 Pts, 7 Rebs, 1 Ass, 1 Blk - YouTube

Türkiye´nin gelecegi olacak cocuklara, birakilmasi lazim artik bu Gemi. Bu cocuklar simdiki mevcut oyunculardan, kat be kat yetenekliler. Fizik olarak daha olgun, daha tecrübeli olduklari icin, bu jenerasyonu daha fazla kafeste tutmanin manasi yok.

Koy Ömer´i, Semih´i, Sinan´i, Ersan´i, etrafina da doldur bu gencleri.