12.Geleneksel GSCimbom Eurovision Yarışması | Kazanan Ömer Karaman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence bütün şarkıların dinlenmesi için en az 3-4 saatlik oy atmama kuralı getirilse sanki daha iyi olur. Liste gelince nerede ise 20 dakika da oy atanlar var. Bilinen şarkılar çoğu belki tamam ama mesela benim bu sefer en az bilmediğim 8-10 şarkı vardı.

Yarışma ise Sting'in nerede ise her şarkısının ilk 3 yaptığı bir hale geldi. Lana ise bu sefer güldürmedi. Bir sonraki yarışmada Sting bile Lana akıbetine uğrayabilir.

Ilk 3 kazanan sarki ne ?

* LG G2 Tapatalk *

Bence, 1. ve 2. şarkı bana göre çok popüler değil.Ben yeni keşfettim bu yarışmada.Artık popüler olmayan, bilinmeyen ama kulağa hoş gelen, insanı etkileyen şarkıların güzel oylar alabileceğini gördük.Bu her yarışmada tutar mı bilmiyorum tabi.

Ama genel olarak popüler şarkı çok oy alır, ancak Daft Punk ve Lana gibi çok bilinenler artık çok oy alamıyor, güzel olsada tepki amaçlıda oy verilmiyor olabilir.Eski şu anda çok dinlenmeyen ama hepimizin bildiği, yeniden hatırladığı şarkılar bunlara örnek olarak Sting'in şarkıları, ve bu yarışmada 1. ve 2. olan çok bilinmeyen ama etkili, kaliteli şarkılar genel olarak başarılı olabilir.

İlla tanidik şarkılar olacak, yoksa beğenilmiyor parçalar. Benim seçtiğim müzik bana göre en kötü ilk 5'e girecek bir müzik.

# tapatalk #

Tam aksine. Tolga yazmış da dün yayında da anlattım bunu. Aksine artık tanıdık ve popüler parçalar puan alamıyor. Kazanan şarkıyı çoğu insan ilk defa duymuş, ben de öyle. Oy verme akımları değişiyor sürekli, şu anda trend, farklı, az bilinen parçaları insanlara tanıtmak.

sting 1,lana 2. olmalıydı şakirt lobisi filistini şampiyon yaptı

Tam aksine. Tolga yazmış da dün yayında da anlattım bunu. Aksine artık tanıdık ve popüler parçalar puan alamıyor. Kazanan şarkıyı çoğu insan ilk defa duymuş, ben de öyle. Oy verme akımları değişiyor sürekli, şu anda trend, farklı, az bilinen parçaları insanlara tanıtmak.

Oyların hemen verilmesinde de etili buluyorum bunu. Mesela ilk 10'da olan tüm şarkıları biliyorum ben 2 parça hariç, bunlar hakkında az çok fikrim var. Hiç dinlemediğim parçaları en son atıyorum ve iki üç defa tekrardan dinliyorum. Lucia - Silence parçasını ilk defa dinledim. Kesinlikle ilk 3'e girmesi gereken bir şarkı. Bak birinci olur demiyorum. Birinci olan şarkı gerçekten belli ediyor kendini. Ancak hızlı oylama ve şarkının tanınmaması Lucia'yı 7'ye indirmiştir.

Sting, Blind, The Police. 3'nün de parçalarını dinlemeyen yoktur kesinlikle. Koy parçasını derece geliyor zaten. Neden; aşinalık var herkes biliyor. Oylamada onlara kayıyor genellikle. Ben oylamamda daha çok yeni duyduğum ve fazla aşina olmadığım şarkılara puan vermeye çalışıyorum.

Yani toplamak gerekirse üst tarafta Alpay Asma'da söylemiş. Oylamaların şarkılar belli olduktan 4-5 saat sonra gelmesi daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca bir önerim daha var derece almış sanatçıların parçaları daha paylaşılmasın. Lana Del Rey mesela iki kere üst üste birinci oldu. Bu sefer ters tepti ama neyse :D

Oyların hemen verilmesinde de etili buluyorum bunu. Mesela ilk 10'da olan tüm şarkıları biliyorum ben 2 parça hariç, bunlar hakkında az çok fikrim var. Hiç dinlemediğim parçaları en son atıyorum ve iki üç defa tekrardan dinliyorum. Lucia - Silence parçasını ilk defa dinledim. Kesinlikle ilk 3'e girmesi gereken bir şarkı. Bak birinci olur demiyorum. Birinci olan şarkı gerçekten belli ediyor kendini. Ancak hızlı oylama ve şarkının tanınmaması Lucia'yı 7'ye indirmiştir.

Sting, Blind, The Police. 3'nün de parçalarını dinlemeyen yoktur kesinlikle. Koy parçasını derece geliyor zaten. Neden; aşinalık var herkes biliyor. Oylamada onlara kayıyor genellikle. Ben oylamamda daha çok yeni duyduğum ve fazla aşina olmadığım şarkılara puan vermeye çalışıyorum.

Yani toplamak gerekirse üst tarafta Alpay Asma'da söylemiş. Oylamaların şarkılar belli olduktan 4-5 saat sonra gelmesi daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca bir önerim daha var derece almış sanatçıların parçaları daha paylaşılmasın. Lana Del Rey mesela iki kere üst üste birinci oldu. Bu sefer ters tepti ama neyse :D

Ne anlatmak istediğimi çok iyi özetlemişsin cidden. Yarım saatte oy atanlar arasından ilk 2'de ki az tanınan parçalar ile benim gönderdiğim az tanına parçaya ne kadar oy çıkmış mesela onu da görmek lazım.

Onu yazma sebebi de benim de ertesi gün okulda işim olduğu için o gece oy kullanmam zorunda kalmam nedeni ile istediğim gibi değerlendirme yapamamış olmam gerçeği de var.

1. olan parçayı oy vereceğim parçalar arasına almıştım ama Emrah'a gönderirken dalıp gönderemedim. Normalde defalarca kontrol edip gönderirim ama bu sefer aceleye geldi. O açıdan da üzgünüm biraz. Neyse ki birinciliğine etki eden bir sonuç çıkmadı.

Bu arada sanırım İLK DEFA İNGİLİZCE DIŞINDA YABANCI BİR PARÇANIN BİRİNCİ oluyor oluşu da güzel. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt