Sıddık Saraylı
10 Numara!
- 11 Temmuz 2019
- 10.931
- 7.666
- 823
Siz yılların tecrübesisiniz tabi önde gidiyorduk ama başakşehir gibi sonunu getiremedim

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Uyardım Sibel Can'a puan çıkmaz bu forumdan dedim. Önemli değil dedi@Oktay Sönmezoğlu abi yine listeyi altüst etmişsin. Bir sonraki yarışmaya katılmayacağım ve senin şarkı seçiminde sana yardımcı olacağım izin verirsen. Böyle olmaz.
Şarkıları kabul ederken TRT tarafından repertuarda yer verilip verilmediğine bakıyorum. Bazı eserler hem Halk Müziği hem Sanat Müziği repertuarında yer alıyor. Sanat müziği repertuarında 13010 repertuar numarası ile yer almış yazarına yer verilmemiş. Ancak Popüler Müzik kategorisinde beste ve güftesinin Ali Selimi'ye ait olduğu belirtilmiş. Sanat müziği olduğu için Anonim olarak aldım.başta @Cihan Ağzıkara olmak üzere organizasyonda emegi gecenlere ve yarismaya katilan tum arkadaslara tesekkur ederim. Cok guzel sarkilarin yaristigi cok keyifli bir yarisma oldu. Sarkı secimime 12 puanı layık gören @Sıddık Gulbagci ya da ayrıca tesekkur ederim.
Sonuclari kısaca degerlendirmek gerekirse, cok guzel bazı sarkıların yorum nedeniyle hak ettiginden daha alt sıralarda kaldıgını, bazı vasat sarkıların da yine yorumcu farkıyla uste cıktıgını soylemek mumkun.
Birinci olan 'Ayrılık' hem cok guzel sarkı hem de iyi yorumlanmıs ama anonim oldugu icin bence TSM kategorisinde birinciligi tartismali.
İkinci ve ucuncu sarkı yerini hak ediyor.
11. olan 'Gozlerin Doguyor Gecelerime' ve 20. olan 'Gunduzum Seninle' daha ust sıralarda yer alan çogu sarkıdan iyi olmalarına ragmen yorumcu farkıyla geride kaldı.
Makber herkesin sevebilecegi bir beste degil ama guftesi turk edebiyatındaki en guzel siirlerden biridir. Yeri kesinlikle surpriz degil.
'Arabaya Tas Koydum' ve 'Ayva Cicek Acmıs' güzel yorumlanmıs ama nihayetinde türkü formunda eserler. Daha üst sıralarda olmaları haksızlık olurdu.
Hem eser kalitesi hem icra kalitesiyle hakkı yenen tek sarkı var bence o da 'Gozlerinin İci Guluyor'
Burcu Gunes'e neyse bisey demiyorum.
Benim şarkım neydi?