122.Geleneksel GSCimbom Eurovision Yarışması | Konsept: TSM | Şampiyon Batuhan Aydemir

Allah jurilerden razi olsun yoksa cis tak sarki Safiye Ayla'yi gececekti. Selda Bagcan Halk muzigini kazanir, pop muzigi kazanir, yerli yabanci sinirsiz yarismayi kazanir, aha bunu da kazandi.

buna katılım gösteren herkese allah baska dert vermesin ödülü talep ediyorum
:zerkan:@Batuhan Aydemir dostumu kutluyorum :zerkan:

açıkçası forumun pek musikiden ve manalı sözlerden de anlamadığını görmüş olduk ya da komşudan komşuya gitmiş oylar daha da eurovisiona gelmem

Tebriklerler kazanan arkadaşlara, teşekkürler emeği geçen mod arkadaşlara, alkışlar katılım gösteren renktaslara, jüriye o tercihlerden sonra bir şey demiyorum; saygı duyuyorum.

başta @Cihan Ağzıkara olmak üzere organizasyonda emegi gecenlere ve yarismaya katilan tum arkadaslara tesekkur ederim. Cok guzel sarkilarin yaristigi cok keyifli bir yarisma oldu. Sarkı secimime 12 puanı layık gören @Sıddık Gulbagci ya da ayrıca tesekkur ederim.

Sonuclari kısaca degerlendirmek gerekirse, cok guzel bazı sarkıların yorum nedeniyle hak ettiginden daha alt sıralarda kaldıgını, bazı vasat sarkıların da yine yorumcu farkıyla uste cıktıgını soylemek mumkun.

Birinci olan 'Ayrılık' hem cok guzel sarkı hem de iyi yorumlanmıs ama anonim oldugu icin bence TSM kategorisinde birinciligi tartismali.

İkinci ve ucuncu sarkı yerini hak ediyor.

11. olan 'Gozlerin Doguyor Gecelerime' ve 20. olan 'Gunduzum Seninle' daha ust sıralarda yer alan çogu sarkıdan iyi olmalarına ragmen yorumcu farkıyla geride kaldı.

Makber herkesin sevebilecegi bir beste degil ama guftesi turk edebiyatındaki en guzel siirlerden biridir. Yeri kesinlikle surpriz degil.

'Arabaya Tas Koydum' ve 'Ayva Cicek Acmıs' güzel yorumlanmıs ama nihayetinde türkü formunda eserler. Daha üst sıralarda olmaları haksızlık olurdu.

Hem eser kalitesi hem icra kalitesiyle hakkı yenen tek sarkı var bence o da 'Gozlerinin İci Guluyor'

Burcu Gunes'e neyse bisey demiyorum.

başta @Cihan Ağzıkara olmak üzere organizasyonda emegi gecenlere ve yarismaya katilan tum arkadaslara tesekkur ederim. Cok guzel sarkilarin yaristigi cok keyifli bir yarisma oldu. Sarkı secimime 12 puanı layık gören @Sıddık Gulbagci ya da ayrıca tesekkur ederim.

Sonuclari kısaca degerlendirmek gerekirse, cok guzel bazı sarkıların yorum nedeniyle hak ettiginden daha alt sıralarda kaldıgını, bazı vasat sarkıların da yine yorumcu farkıyla uste cıktıgını soylemek mumkun.

Birinci olan 'Ayrılık' hem cok guzel sarkı hem de iyi yorumlanmıs ama anonim oldugu icin bence TSM kategorisinde birinciligi tartismali.

İkinci ve ucuncu sarkı yerini hak ediyor.

11. olan 'Gozlerin Doguyor Gecelerime' ve 20. olan 'Gunduzum Seninle' daha ust sıralarda yer alan çogu sarkıdan iyi olmalarına ragmen yorumcu farkıyla geride kaldı.

Makber herkesin sevebilecegi bir beste degil ama guftesi turk edebiyatındaki en guzel siirlerden biridir. Yeri kesinlikle surpriz degil.

'Arabaya Tas Koydum' ve 'Ayva Cicek Acmıs' güzel yorumlanmıs ama nihayetinde türkü formunda eserler. Daha üst sıralarda olmaları haksızlık olurdu.

Hem eser kalitesi hem icra kalitesiyle hakkı yenen tek sarkı var bence o da 'Gozlerinin İci Guluyor'

Burcu Gunes'e neyse bisey demiyorum.
Şarkıları kabul ederken TRT tarafından repertuarda yer verilip verilmediğine bakıyorum. Bazı eserler hem Halk Müziği hem Sanat Müziği repertuarında yer alıyor. Sanat müziği repertuarında 13010 repertuar numarası ile yer almış yazarına yer verilmemiş. Ancak Popüler Müzik kategorisinde beste ve güftesinin Ali Selimi'ye ait olduğu belirtilmiş. Sanat müziği olduğu için Anonim olarak aldım.

Buna benzer bir örnek de Ölüyorum Kederimden parçası. TSM repertuar numaralarında yer almamasına rağmen birçok sanatçının TSM albümlerinde yer alması nedeniyle kabul ettim. Ama icracı farkı çok önemliydi.

12 puan verdiğim şarkının birinci olması sevindirdi ama melihat başkanın ağlak sesli emel sayının arkasında kalması cidden musiki konusunda noksan bir forum olduğumuzu ortaya koymuş.

tam puan veren juri @Berkan Yavuz işten anlıyormuş levent abi belli ki jet lag etkisinde iken puan vermiş çok belli.

Ed. öğretmeni olarak söylüyorum ki eğer sözler aruz ölçüsü ile yazılırsa TSM,hece ölçüsü ile yazılırsa THM olur.Ancak burada karıştırılan durum enstrüman çeşitliliği ve yorumcu kimliği.Parcalar TSM ,modun onayı doğru ancak Selda Bağcan gibi Halk Müziği sanatçısı ya da Burcu Güneş gibi(benim tercih ettiğim sanatçı) Pop Müziği sanatçısı TSM şarkısını farklı enstrümanlar eşliğinde kendi tarzında söyleyince bazı arkadaşların kafası karışmış...Daha da somutlastirmak istersek gitar ile Halk Müziği söyleyen rack sanatçısı rack müzik değil halk müziği yapmış ve yorumlamış oluyor... Özellikle klasiğin dışına çıkan, yenilikçi tercihler yapan arkadaşları ozguvenleri, yaratıcılıkları için ayriyeten tebrik ediyorum.Buna destek olan Cihan kardeşime de saygılar sunuyorum.
Kazanan her ne kadar sürpriz de olsa büyük bir seçici emeğin ürünü, tebrikler.Herkes bir şekilde tarzını tavrını seçtiği eserleri ile yansıttı ve yarışmaya renk kattı.Tek eleştirilecek konu ise bazı eserlerin ses ve çekim kalitesinin düşük oluşu idi.Puanlama yaparken bunlara da dikkat etmiştim.

Ya boşverin tsm'yi evime 3 aydır gitmiyordum, örümcekler basmış her yer kapalı birde...

Üstlerine kilitleyip geri kaçasım var

Geri
Üst Alt