#13 Alex Telles

Ya Caglar allah askina bi sus ya. Her konuda bokunu cikariyorsun. Indi nedir ya. Kazmanin tekini gelmis Telles ile kiyasliyorsun.

R.Wien'in 94'lü 10 numarası tarafından hallac pamuguna cevrilen, defansın d'sini bilmeyen, fizik olarak yetersiz, kontejan harcamaya değmeyecek sol bekimiz.

Telles'i Brezilya'nın efsanevi bekleri ile özlestirmeyin bosuna. Olsa olsa Trabzon'lu Zeki Yavru'nun Brezilya'lı (Daha Teknik) versiyonu olur.

Sol bekin ofansif olmasına gerek yok . Ha ofansif özellikleri olsa daha iyi olur ama önceliğim beklerde defansif özelliklerin bulunması . Şu an Telles'de bu defansif özellikler yok . Daha yaşı genç tamam ama şu bir gerçek ki şu an yeterli değil . Süper Ligde adama bir omuz koyuyorlar Telles havalarda uçuyor . Ligimize daha çok uyacak Kolarov'u isterdim . Kolarov savunmada da hücumda da gayet iyiydi . Telles'e vereceğimiz paraya 1-2 m daha katardık çok rahat alırdık . Brezilyalı bekler son yıllarda performans olarak baya düştüler . Eskisi gibi Brezilyalı bekler de yok piyasada . Roberto Carlos , Cafü gibi .

Arkadaş bu sabırsızlık nedir böyle; daha adam 15 maç oynamış 2.lige gönderiyolar.(Üstelik ligin 2.yarısında Brezilyalardan gelmiş birisi) 1 sene bi şans verin be ölecek misiniz.Sabırsızlık bizim taraftarın kanına işlemiş artık kim gelirse gelsin hep aynı sahne hep aynı senaryo..

Sol bekin ofansif olmasına gerek yok . Ha ofansif özellikleri olsa daha iyi olur ama önceliğim beklerde defansif özelliklerin bulunması . Şu an Telles'de bu defansif özellikler yok . Daha yaşı genç tamam ama şu bir gerçek ki şu an yeterli değil . Süper Ligde adama bir omuz koyuyorlar Telles havalarda uçuyor . Ligimize daha çok uyacak Kolarov'u isterdim . Kolarov savunmada da hücumda da gayet iyiydi . Telles'e vereceğimiz paraya 1-2 m daha katardık çok rahat alırdık . Brezilyalı bekler son yıllarda performans olarak baya düştüler . Eskisi gibi Brezilyalı bekler de yok piyasada . Roberto Carlos , Cafü gibi .

Ben Tellesin omuz yiyip uctugunu gormedim sen hangi macta gordun

Ishak,Motta ve Ali Adnan'dan daha kotu bi futbolcu.Potansiyeli var diye kendimizi kandiriyoruz sanki insallah yanilirim bi potansiyeli vardir goremedigimiz yoksa son derece vasat bi oyuncu.

Bu maçta Telles'i kötüleyen ağır art niyetlidir. Kesin bilgi yayalım.

brezilyanin hicbir kategorisinde Milli olmamis brezilyanin en iyi Sol beki Alex telles. U15den A Takimina birkere bile görev vermemisler.

Bir Basbakanin karsisinda 70 yasinda defans oyuncusu daha topa vurmadan alkislarken attigi golü 3 gün kutliyan bir Ülkede,daha 6 ay önce ilk macinda inanamiyorum gözlerime bizimde artik Bekimiz var naralari atan taraftarin bir hazirlik macinda ayni oyuncunun Futbolculugunu tartismasi normaldir.

brezilyanin hicbir kategorisinde Milli olmamis brezilyanin en iyi Sol beki Alex telles. U15den A Takimina birkere bile görev vermemisler.

Marcelo'nun bile 10 maç oynatıldığı alt yaş kategorilerinden mi bahsediyorsun? hmmmmmm

Bu macda sen şimdi beğendinmi tellesi ?

Neye göre değerlendirdiğine bağlı. Telles'in takım oyununa henüz Riera kadar katkı veremediğini söylüyorum ben geldiğinden beri. Hatta genç yabancıya her zaman soğuk baktığımı da bilinir. Ama bu adam 92 doğumlu ve Avrupa'ya geleli 1 sene bile olmadı.

Bu maça gelirsek, savunmada bariz hata yaptığını hatırlamıyorum. Saydığım 3 pas hatası var. Bunun yanında ileri çıkışları ve Bruma ile verkaçları gayet heyecanlandırdı. Bruma bir asistini yedi hatta.

Neye göre değerlendirdiğine bağlı. Telles'in takım oyununa henüz Riera kadar katkı veremediğini söylüyorum ben geldiğinden beri. Hatta genç yabancıya her zaman soğuk baktığımı da bilinir. Ama bu adam 92 doğumlu ve Avrupa'ya geleli 1 sene bile olmadı.

Bu maça gelirsek, savunmada bariz hata yaptığını hatırlamıyorum. Saydığım 3 pas hatası var. Bunun yanında ileri çıkışları ve Bruma ile verkaçları gayet heyecanlandırdı. Bruma bir asistini yedi hatta.

Ikinci yarı yediği çalımı hatırlıyormusun? Hadi yiğe bilirsin anlık ama öyle durup banane havaları tarzında rakipin arkasından bakamısın.

Riera ile kıyaslamadım zaten.

Pass hataları ola bilir ama çok olursa bozuluruz tabiki.

Sol bekin asıl görevide savunmadır. Asist ve hucuma katkısı bonuslarıdır.

Savunması baya kötü . Bu sadece bu macda gözükmedide ayrıca. Yabancı ilk 5 kontenjanı için fazla yetersiz buldum.

Nokta oyuncu değil. Ishak örnek tellesden çok daha iyi bir bek.

Hucum yönü , yani bonusları , tellese göre geride olsada öyle aman aman işlerde yapmıyor telles hucuma yönelik.

Brezilya basını mı futboldan anlıyor? Brezilya'nın futboldan ne kadar anladığını gördük, Almanlar'dan 7 tane yiyip hayatlarının kepazeliğini yaşadılar. İndi'ye kazma diyip Telles'i öven bir zihniyetten ne beklersin ki zaten? Brezilya basınında çıkan yorumlara göre oyuncu beğenmeye devam edin siz. :D Bu 5+3'te Telles gibi averaj bir topçuyu oynatırsak kendi ayağımıza sıkmış oluruz. Telles'in Amrabat'a dönüşüp elimizde patlayışına şahitlik edecek olan ve futboldan anladığını sanan zeki arkadaşlarımız, bu dönüşüm sonucunda bu oyuncuyu elimizden nasıl çıkarırız nidaları atmaya başlayan ilk kişiler olacaklar.

telles daha çok genç şu ana kadar ki performansı ıle yabancı kontenjanını dolduramaz.ama çok yeteneklı oodugu gelecek vaad ettıgı barız bellı.patlama yapacak elbet sonra elimizde nasıl tutarız diye düşünecegiz.

Suana kadar hazirlik kampinda basarisiz ama resmi maclari beklemek lazim

Sonucta diger topcular da pek parlak oynamiyorlar

Brezilya futbolu defans oyuncusu yetistiremiyor. Telles gibi çogu bekleri sol açiktan devsirme. orta saha oyuncusu Luiz i stoper oynatiyorlar. Hücuma büyük katki veriyor. Defansi ne kadar gelistirecek görecegiz.

Geri
Üst Alt