#13 Alex Telles

bu çocuk olacak gibi

Ceyhuna çarpan top talihsizlik olur böyle şeyler

hiç dokunmasa daha iyiydi asıl dikkat etmesi gereken

ilk pozisyonda topu olabilecek en tehlikeli yere çevirdi 6 pasın içine

ikinci pozisyonda yine Ceyhuna çarpmasa ceza sahası yayının oraya düşecekti ki ilki kadar olmasa da tehlikeli bir bölge

ama olacak İnşallah ışık var

Sol bek yerine sol açık dersek daha iyi olur. Defansif olarak özellikle CL maçlarında iş yapmaz. Riera'yı yollamanın acısını çekebiliriz. Sol kanadı Riera/Telles yapsak çok güzel olabilirdi CL maçlarında.

Sol bek yerine sol açık dersek daha iyi olur. Defansif olarak özellikle CL maçlarında iş yapmaz. Riera'yı yollamanın acısını çekebiliriz. Sol kanadı Riera/Telles yapsak çok güzel olabilirdi CL maçlarında.

Riera kötü bir savunma oyuncusu. Hem hücumda hem savunmada ekstra şeyler yapmadı hiçbir zaman. İdare etti.

Nereden cikariyorsunuz bunlari? Dun butun ataklar bizim sagimizdan geldi. Ilk gol ortaya yakin bir ara pasindan geldi, Telles solda yerindeydi yapabilecegi hic bir sey yoktu. O ara pasini attiranlarda hata. Ikinci gol sagdan geldi, cocuk gene de depar atti cizgiden topu cikarmaya calisti. Hata Antalya'yi kaleciyle karsi karsiya birakanlardaydi. Eskisehir macinda ayni sekilde, burada da var klipleri birisi derlemis, acik acik goruluyor o macta savunmada ne kadar etkili oldugu. Hala Riera daha iyi defans yapardi diyenler nasil olabilir ben anlamiyorum, hayretle okuyorum.

Ikili mucadelelerde Riera'dan 10 kat daha etkili, cok cevik, hamle zamanlamasi cok iyi, cok zor calim yiyor cabuk oldugu icin, cok suratli, hizli futbolculara rahat yetisiyor. Defansif olarak nesini begenmiyor begenmeyenler ben anlamiyorum.

Riera her an kötü bir hamle sonrası kırmızı, sarı kart alıp penaltı yaptırma ihtimaliyle oynuyordu maçları. Üstüne kondisyon, hız gibi konularda vasattı. Hep tekniğini övdük hücumda iyi dedik ancak o da tam bir bal yapmayan arıydı. Doğru düzgün asisti onu geçtim isabetli ortası yoktu. Telles topla içeri yönelebiliyor, çizgiye inebilir. Daha tempolu ve geriye çok daha rahat döner.

Usenmedim, ilk yarinin tamamini tekrar izleyip not aldim. Iste Antalya'nin pozisyonlari:

Muslera'nin degajinda Burak orta sahada kafayla topu geriye indiriyor, kotu indirdigi icin Antalyali'ya pas oluyor. Ceyhun adamin onunu kesmeden yandan ayak sokmaya calisiyor, kaciriyor, top sag kanada gidiyor, sozde sagbek Sabri sagda olmasi gerekirken ortada seyrediyor, sagdan ara pasi atiliyor, Sabri ayaginin yanindan gecen ara pasa hamle yapip kaciriyor, Antalya kaleciyle karsi karsiya kaliyor, Muslera kurtariyor. Alex Telles'in sucu = 0

Kontratak, gene sagdan geliyor. Sabri orta sahada calim yiyor, top gene sag kanada gidiyor. Burdisso calim yiyor, gene ara pasi, gene hemen hemen ayni pozisyon, Burdisso sagda kademede, Sabri onun onunde biraz daha ortada, gene Sabri ara pasini kaciriyor ama bu sefer Burdisso'nun da hatasi var cunku kolay calim yedi ve topa yakinken o da ara pasini kesemedi. Telles'in hatasi = 0, kontratak basladiginda rakip ceza sahasinda olmasina ragmen atak basladiginda orta sahada olan Sabri'den bizim kaleye daha yakin ve kademede. Vederson kaleciyle karsi karsiya kaliyor ama arkadan yetisen Ceyhun kademede aciyi kapattigi icin rahat vuramiyor.

Ilk gol. Telles'in hic bir hatasi yok, tamamen defans organizasyonunun bozuklugu. Semih cikiyor, Ceyhun'la ikisi ayni yerde geride kocaman bosluk var, ara pasinda Burdisso agir kaliyor. Telles solda gorevini yapiyor yapabilecegi hic bir sey yok.

Telles sol kanattan depar atmis hucuma kalkarken Selcuk orta sahada cok kotu bir top kaptiriyor, o pozisyonu izleyin, Selcuk'un yavasligi, isteksizligi, halsizligi ibretlik, tabii ki solda buyuk bosluk kaliyor, oradan orta yapiyorlar ve tehlikeli ama kimse vuramiyor.

Ikinci gol zaten cok konusuldu, Telles'in tek hatasi belki daha sogukkanli olabilirdi ama hata o pozisyonu yaratanlarda, gene sagdan Sabri'nin kanadindan geldi.

Ilk yarinin butun tehlikeli pozisyonlari bunlar. Anlatin bana lutfen Telles'in defansi nasil yetersizmis?

Dünkü maçta dikkat ettim sneijder'de aldığımız verimimi maksimuma çıkaracağıno öngörüyorum.

Sneijder hızlı oynamayı seviyor solda çok iyi ikili olacaklar.

ASLAN PARÇASI:sinan engin pandasını bjk maçında rezil edecek bir oyun oynayacak kişidir kendisi

(sonuç:galatasaray win,bjk lose)

Çok iyisin harıkasın ama biraz gözü kara olman lazım

Koray ın tekmesinden sonra sindi

Topa girmiyor süreklı gerıye ve ortaya doğru kaçıyor

Iyi transfer. Bundan kâr ettik derken burdiso ve salih kazığı istemsiz geliyor aklıma. Allahsen bu takozların ne işi var bizde.

Brezilyadan gelip 2 maçta bizim lige uyum sağlaması kolay değil.

Alışırsa çok faydası olacak bize.

Aradığımız adam olamayacağını düşünüyorum.

Tecrübesi bariz eksik zaten, savunma konusunda da eksikleri var.

Bir üst kademeye geçebilirse olur ama çok çalışması lazım.

3 maça göre savunmasının kötü olduğu teshisi koyan var :) bekledğimden çok daha iyi

Önünde Bruma'yla zulmederler rakibe. Defansı doğal olarak zayıf ama bir zahmet kademeye gelsin birileri. Olur bu çocuk, çok iyi topçu olur.

Defansini gelistirmeli yoksa Andre Santos(FB donemi) gibi bir oyuncu olacak, o seviyelerde kalacak.

Bu kadar kisa bir sure icerisinde bu kadar katki yapacagini ongoren kac uye vardi ? :D

Emre Utkucan NTV'de yaptigi roportajda uzun sure izeldiklerini belirtmisti. Hakkini vermis scout ekibi

Geri
Üst Alt