Cevap: #13 Dany Achille Nounkeu
Ya abi, ben mi maclari baska bir yerimle izliyorum, yoksa millet mi?
Bana bu soruya cevap verin, bu ülkede, ve bu dünyada, toplam yuzlerce, binlerce stoper varken, fatih hoca neden gidip antepte oynayan danyi aldi diye düsünmüyor mu kimse? Neden acaba, ne amaci olabilir baska stoper mi yoktu bu gezegende diye kafa yormuyor mu kimse?
cok basit degil mi neden aldigi?
ben bir topic acmistim, gecen sene ttarenadaki maclarda deplasmanlarda 90 dk da 2 pozisyon yediysek, ttarenadaki maclarda 4 pozisyon yiyoruz demistim, cok pozisyona giriyor rakipler, anadolu takimlari demistim, neden deplasmanda daha az poziyon veriyoruz ttarenada daha cok zorlaniyoruz diye sormustum ve o topicte yorumlar yazan hemen hemen herkes "ttarenada cok acik oyniyoruz dogal olarak bu yuzden rakipler daha kolay, daha cok pozisyon bulabiliyor bize karsi, deplasmanda ise cok kompakt ve kontrollü oyniyoruz" diye cevaplar gelmisti birsürü.
iste cevap burda, dany neden alindi burdan belli.
ttarenadaki özellikle anadolu takimlara karsi vede kücük takimlara karsi cok acik oyniyoruz ve dogal olarak bosluklar veriyoruz. Bu tip takimlara karsi cok acik oynadigin icin böyle hizli ve kademeye girme kapasitesi yuksek olan bir stoper tam isine yarayan adam olur, nitekim hocamizda böyle düsünmüs olmali ki, bu gezegende o kadar stoper varken, gidip danyi aliyor.
ki, kasimpasa macinda 1-2 hata yapsada, gözlerinizi acip ön yargisiz maci izlediyseniz, neden alinmis, ne ise yaricak ne kadar dogru bir tercih olmus görmüs olmaliydiniz, rakibin hemen hemen her atakda dany vadi, hemen hemen her ataginda ..
urfa kasimpasaya karsi rezil oyniyor, millet gelip dany Gs mize yakismiyor, Danyde gsde oynicak kapasite yok vs vs gibi yorumlar yaziyor, abi kafayiy ememek elde mi?
urfa ayrica gecen sezonun sonlarindan beri muthis bir düsüs yasiyor, bunuda görmezden geliyor millet, lütfen geldigindeki ilk maclardaki urfayi hatirlayin ve simdiki urfaya bakin. Geldiginde 80 larda bile depar atiyordu bekte oynadiginda, simdi ise hep ama hep mucadelerden kaciyor, direkt kaciyor adam yani. Neyse, burasi ayri konu.
Danye gelince, belki bu hafta bjkye karsi urfa-semih oynar ama sonra ttarenadki kücük macta , özellikle rakibin hizli elemanlari varsa, yine kesin dany oynar, budan suphem yok ve ayrica böyle oynamaya devam ederse ve hocada adaletli forma dagitiyorum diyorsa, en kisa süre icinde urfadan formayi alir.