Cevap: #13 Dany Achille Nounkeu

Dany'nin her zaman arkasındayım...

Hiç birimizin alışık olmadığı bir stoper ..

Ayaklarına hakimiyeti, sürati, atletik yapısı, çevikliği...

Dany gibi bir stoperin varsa kontra yemen imkansız gibi birşey.. ligde karşı forvet oyuncularının en sevmediği adam muhakkak dany'dir.. Anadolu takımları kapanıp kontradan bir gol bulma çabaları her zaman dany den dönecek..

Burdaki bazı arkadaşlara bakıyorum çöp diyeni mi ararsın, vasat diyeni mi ..

United maçını açın tekrar izleyin.. yediğimiz golde hatası olabilir ama oyunun geneline tekrar bakın .. Dany'deki kaliteyi görmemek imkansız..

Doğru kendine çok güveniyor.. çalım yeteneği abartmıyorum umut'dan daha iyi, top hakimiyetinde ise takımda ilk 3'e girer...

Olumsuz düşüneceğinize birde olumlu olarak bakın..

Bir kere abuk subuk itiraz ettiğini , rakiple atıştığını, hakeme el kol yaptığını gördünüz mü ?

Sürekli oyuna konsantre ..

Ben Dany ile ilgili olumlu yorumlara maalesef katılmıyorum.

İstediği kadar çevik, hızlı, teknik ve güçlü olsun.

Oyun zekası olmayan bir adamın Galatasaray gibi üst düzey bir takımda yerinin olmadığını düşünüyorum.

Ben Dany' yi Galatasaray' a yakıştıramıyorum.

Çok daha iyisinin Galatasaray kadrosunda yer alması gerekli bence.

Çok daha iyisi tabiki gerekli.Ama şuan bana göre en iyi stoperimiz.

bu adam begeniliyorsa ortada bir sorun vardır. bakın maçın tekrarı var. gidin izleyin. pozisyon bilgisi 0 olan bir adamın bu takımda oynaması zaten skandaldır. her maçta kritik hatalar yapıyor. webonun düştügü pozisyonda bencede bişey yoktu ama koşuya devam edecegi yerde duraksıyor. halbuki adamın topu weboya atacagı belli. yedigimiz gole gelelim. adam ileri çıkmış niye çıktıysa birde yavaş yavaş koşuyor. bizi şampiyonluktan bile edebilir bu adam. iyi oynadıgı maçlarda bile saçmalıklar yapıyor. top bu adama gelince zaten derin bir nefes alıyorum. birde rakibe çalım atmaya çalışıyor son adamken. orası daha vahim.

Pozisyon bilgisi zayıf olan topçu kardeşimiz ancak hızı ile Cris'in önüne geçiyor. Semih'in de ahım şahım olmadığını düşünürsek kötü bir defans hattımızın olduğu söyleyebiliriz. Hatta stoperlerimiz arasından en iyi Dany.

Anlamadığım diğer oyunculara yardıma gidiyorsun ama bulunduğun bölgeye kimi yerleştireceksin? Adamların topu nereye atacağı kabak gibi belli ve sen bunu akıl edemeyip başka yerlerde fantazi ararsan diğer özelliklerinin hiç bir değeri kalmaz. Tamam yardıma gittin topu kaptın yada kestin bravo diyenlerden değilim kusura bakmayın. Kaçan topların hemen hemen hepsi gol yada gol pozisyonu oluyor. Açıkcası Servet'ten kat kat iyi ama mental açıdan Servet'le eşdeğer... Sakat olan Ujfa ile kıyaslayalamam bile. Üstelik seneye yabancıların durumu belli. Ben böyle bir oyuncu için yabancı hakkımızı bu yönde kullanılmasını istemem. Bulunduğu bölge en kritik bölge. Burada yapılacak hatanın geri dönüşü zor. ManU, Braga, Cluj maçlarında yenilen gollere dikkat edin.

İkinci bir noktada Semih, Selçuk hatta maç eksiği olan Melo'da görülen bariz düşüş. Popescu ve Ujfa gibi oyuncular bazı oyuncuların performansını arttırdığını söylememize gerek yok sanırım...

Herkes görmek istediği şekilde izliyor demek ki...

Süper Kupa finalinde ilk izlediğimde bu adam hızlı ama öğreneceği çok şey var dedim.Bir iki hata yapar ama o hataları yetenekleriyle ve çalışmasıyla kapatır diye umut ettim.Manchester maçında karşı karşıya birçok pozisyon vermemize rağmen genel olarak daha iyiydi Dany.Anca Braga maçından itibaren bilhassa mental açıdan kendisinde büyük bir düşüş var.Savunmada yerleşme hataları yapıyor.En kritik bölgede çalım atmaya çalıışıyor.Son olarak Cluj maçında oynadığı futbol rezaletti.Adamlar tek geldiği pozisyonda eşleştiği adamı kaçırması ve kendi kalesine attığı gol ile cezayı kendi kendine kesmiş oldu.

Sonuç olarak 4-5 maçtır performansını beğenmiyorum.Böyle giderse sıradan bir oyuncu hüviyetinde olur.Hata yaparak oynayarak kusursuz olmaya çalışırsın ama ilk maçlarda ki o Dany'i izleyemiyoruz.Neyse ki Cris form tutmaya başladı.Kritik maçlarda geri dörtlünün ortasında mutlaka Cris-Semih ikilisi oynamalıdır.Şu an görünen köy bu maalesef...

takimdaki en iyi en formda Stoper tartisilmaz!

dun nerdeyse takım hiç pozisyon vememiş bireysel hatada hemen hemen hiç yapmamış danny, burda hala pozisyon bilgisi sıfırmış leş! gibi ipe sapa gelmez futbolcuyu aşşalayan yorumlar okuyorum, gs taraftarı kadar futbolcusunu kötüleyen yerindibine sokan bir taraftar grubu yok heralde sadece dannymi, amrabat, burak, hamit, 2-3 maç kötü oynasın selçuk elmanderde bu katogariye girer, takım lider yapıcı eleştiri yapmak gerekirken herkesi aşşalıyoruz bravo herkese.

Gene cogu pasi kotuydu kontra ataga cikarken!Ama gene de kotu deyemem!:D:sgr: :sgr:

Sen ilk golü gördün mü ?

O pas değildi ki? Uzaklaştırmak için topa uzun vurdu karşı defansta topu sektirdi.

Bence esas yediğimiz gole bakmak lazım. Bence dany tam bir saatli bomba.İsterse 90 dakika kusursuz oynasın gider +90'da gol yedirir gibi bir havası var.Güven vermiyor bana hiç.

dun nerdeyse takım hiç pozisyon vememiş bireysel hatada hemen hemen hiç yapmamış danny, burda hala pozisyon bilgisi sıfırmış leş! gibi ipe sapa gelmez futbolcuyu aşşalayan yorumlar okuyorum, gs taraftarı kadar futbolcusunu kötüleyen yerindibine sokan bir taraftar grubu yok heralde sadece dannymi, amrabat, burak, hamit, 2-3 maç kötü oynasın selçuk elmanderde bu katogariye girer, takım lider yapıcı eleştiri yapmak gerekirken herkesi aşşalıyoruz bravo herkese.
pozisyon bilgisi 0 demek niye hakaret olsunki. eleştirmek kötü bişey degilki. her maçta yapıyor bunu. zaten üstte anlattım hatalarını. nerde durdugunu bilmiyor bu net. bu yaşına kadar ögrenememiş. güvenilir bir adam degil.

Bizim yediğimiz gollerde hata defansın çizgi halinde kalması.Yani kademe olmaması.Geçen sene az gol yememizin nedeni Semih-Ujfalusi ikilisinin önlü arkalı oynamasıydı rakip ataklarında.Semih adamla beraber kafa topuna çıkar boğuşur onu geçen adamda Ujfalusi yle kalırdı.Semihin kademesine Eboue Ujfalusi nin kademesine de Hakan girerdi.Bu sene bizim defans da kim oynasa oynasın yediğimiz gollerde şanssızlık da var tabi ama hata defansın çizgi halinde kalması.Semih-Cris,Dany-Cris veya Semih-Dany ikilileri yanyana oynuyo rakip ataklarda hiç kimse birbirinin kademesine girmiyo çoğu zaman.Hal böyle olunca da gol yiyoruz.Geçen sene Semih-Ujfalusi oynarken rakip atklarında eğer rakip sağdan gelirse Ujfalusi biraz daha öne çıkıp çok iyi alan daraltıyodu.Bu sene böyle değil rakip solbeki geçtiği zaman direk çizgiye inebiliyo veya sağ kanattan gelince.

anlamıyorum arkadaş

geçen seneyediğimiz gollere bakın isterseniz.

hepsi stoper hatasından.

stoper hata yapmasa nasıl gol atıcak diğer takım bize.

elbet stoper hatası olucakki gol olsun futbolda.

Defansta stoperlerden birinin hep defans hattini ve yanindaki adami yonetmesi gerekir. Bu kisinin de pozisyon bilgisi cok iyi biri olmasi gerekir. Aksi halde kopukluk olur.

Semih de Dany de savruk stoperler. İkisi birlikte oynadiginda zaten birbirlerinden cok kopuk oynuyorlar. İkisi ayri alemdeler, ikisi de birbirlerini yonetme anlaminda kazimiyorlar.

Birinden biri Cris'le oynadiginda da yine Cris'i kazimiyorlar, Cris aldigi elestiriler yuzunden de daha kendini bu ikisine kabul ettiremedi.

Halbuki Cris'i dinlemeleri, defans hattini yonetmesine izin vermeleri lazim.

Baskı geldiği zaman,topu nereye atacağını öğrendiği an ve o özgüven meselesini atlattığı an o zaman takıma çok faydalı olur.Akşam Cris'in o anlarda ne yaptığına bi bakın.Direk taca gönderdi topları.Yada ileriye şişirdi.İşte Dany'nin de bunu yapması gerekiyor.

Geri
Üst Alt