Cevap: #13 Dany Achille Nounkeu

hani diyoruzya defansa liderlik yapabilecek ujfa tarzı bir eleman diye.birkaç yıl sonra o adam dany olacak.ama şimdi dany'nin yanına ona ve semih'e liderlik yapabilecek biri lazım

Öve öve bitiremediğiniz devamlı kaçak güreşen Ujfulasi; United deplasmanında ve Cluj deplasmanında Dany'nin yerine oynasaydı görürdüm ben sizi..

Adam ipten aldı kaç maç ... hata yapmayacak ROBOT arıyorsunuz..

Fatih Terim görmüyor ama siz görüyorsunuz tebrikler..

Dany'nin pozisyon alışı gayet iyi yahu. Örneğin maçın 1-1 gittiği bir 5-10 dakika sürede, rakibin iki çok kritik savunma arkasına atılan ara pasını doğru yerde durarak araya girip kesti.

Öve öve bitiremediğiniz devamlı kaçak güreşen Ujfulasi; United deplasmanında ve Cluj deplasmanında Dany'nin yerine oynasaydı görürdüm ben sizi..

muslera kaysri maçı sonrası ligtvden gösteriyor. danye yerini kaybediyorsun beni tedirgin ediyorsun derken yanılıyormuş demek. abi fatih terim hata yapmaz diye bişey yok. herşeyi dogru yapmıyor. dany iyi oynar kötü oynar. güven vermiyor bukadar. defans oyuncusu güven vermeli. ujfaluside danyi donundan sallar kusura bakma.

muslera kaysri maçı sonrası ligtvden gösteriyor. danye yerini kaybediyorsun beni tedirgin ediyorsun derken yanılıyormuş demek. abi fatih terim hata yapmaz diye bişey yok. herşeyi dogru yapmıyor. dany iyi oynar kötü oynar. güven vermiyor bukadar. defans oyuncusu güven vermeli. ujfaluside danyi donundan sallar kusura bakma.

Kalecisinin hiç uyarmadığı, bağırmadığı bir tane stoper var mı acaba? Dünyanın en iyi stoperlerine bile arkalarındaki kaleci birkaç kez bağırmamış mıdır?

Kalecisinin hiç uyarmadığı, bağırmadığı bir tane stoper var mı acaba? Dünyanın en iyi stoperlerine bile arkalarındaki kaleci birkaç kez bağırmamış mıdır?

iyide maç bitmiş soyunma odasına giderken söylüyor bunu fark burda. bize güven verecek bir adam lazım. kaliteli bir defans oyuncusu.

Fatih Terim ROBOT, hata yapmıyor.

iyide maç bitmiş soyunma odasına giderken söylüyor bunu fark burda. bize güven verecek bir adam lazım. kaliteli bir defans oyuncusu.

Maç içinde denk gelememiştir, o da soyunma odasına giderken söylemiştir, takmayın kafanıza. Muslera uyardı diye Dany kötü stoper olmuyor yani, kanıt bu değil. Her defans oyuncusu, dünyanın en iyisi bile olsa hata yapmıştır, yapar. Bazen rakibi kaçırır arkasına, bazen çalım yer, olur bunlar, olacaktır. Dany iyi bir stoperden daha fazla yapmadı şu ana kadar bu hataları. Dany'nin yapması gerekenden sık yaptığı tek hata tekniğine aşırı güvenip bazen top ayağındayken gereksiz risk alması, onu da 1-2 maçtır yapmıyor.

Dany Galatasaray şartlarında iyi bir stoper oyuncusu. Takıma ve yanındaki stoperlere alıştıkça, büyük takım tecrübesi arttıkça daha da iyi olur diye düşünüyorum. Stoper için genç de sayılır zaten, en verimli yaşları 30'da falan başlıyor onların. Dany elbette dünya çapında parmakla gösterilecek bir stoper değil ama bana savunma tarafında güven veriyor. Az önce de yazdığım gibi skor 1-1'ken iki top kesti, birisi kaçsa arkaya bir anda 2-1 yenik duruma düşecektik, asıl görevi bunları iyi yapmak ve şimdilik istisnai haller dışında da iyi yapıyor bence.

bir defans oyuncusunun asli yeteneği iyi pozisyon alması değil midir?sonra oyuncunun özelliğine göre markaj, hız, oyun kurma vs gelir.Bu adamın temeli eksik pozisyon bilgisi sıfır.Bunu da en iyi kaleci görür.Ne televizyon başından ne de teknik direktör kulübesinden çok net anlaşılabilir.Oyunu en iyi süzen her zaman kalecilerdir.Hem zaten televizyondan bile pozisyon almasının ne kadar berbat olduğu açık açık belli oluyor.En son cluj maçında yenilen golde danynin kötü pozisyon almasından kaynaklı değil midir?Ağır falan ama Cris pozisyon alma konusunda danynin çok çok önünde.Dany geldiğinde sevinmiştim ama şimdi berbat ve o paraları etmeyecek oyuncu olduğu anlaşılıyor.

bir defans oyuncusunun asli yeteneği iyi pozisyon alması değil midir?sonra oyuncunun özelliğine göre markaj, hız, oyun kurma vs gelir.Bu adamın temeli eksik pozisyon bilgisi sıfır.Bunu da en iyi kaleci görür.Ne televizyon başından ne de teknik direktör kulübesinden çok net anlaşılabilir.Oyunu en iyi süzen her zaman kalecilerdir.Hem zaten televizyondan bile pozisyon almasının ne kadar berbat olduğu açık açık belli oluyor.En son cluj maçında yenilen golde danynin kötü pozisyon almasından kaynaklı değil midir?Ağır falan ama Cris pozisyon alma konusunda danynin çok çok önünde.Dany geldiğinde sevinmiştim ama şimdi berbat ve o paraları etmeyecek oyuncu olduğu anlaşılıyor.

Aynen öyle.

----

Eskidendi o kesici defans oyuncuları...

Artık libero özellikli oyuncular gerekiyor defansta...

Yani sadece top kesmekle kalmayacak; aynı zamanda, pozisyon almayı ve top kullanmayı bilecek...

Eskiden futbol geride oynanırdı.. 11 oyuncunun 7-8 i geride dururdu... Şimdi tam tersi oldu...

Elbette stoper dediğin her fırsatta ileri çıkacak diye bir kaide yok ama kendi çıkmıyorsa da topu ileri çıkarmayı bilecek...

Dany ise libero özelliği hiç olmayan bir oyuncu, pas yüzdesi nerdeyse %10 o da en çok...

Önemli olan kazanmak değil kullanmak...

Song'dan sonra ona yakin bir stoper gelmedi bu takima. Suan hucum oynadigimizi zannedenler var. Gerets'in ozellikle ilk sezonunda 8 adamla hucum ediyorduk.

song10247681ka2gh.jpg

Gaziantepspor'un stoperi olur en fazla.

Geri
Üst Alt