Cevap: #13 Dany Achille Nounkeu
hızlı danynin arkaya kaçırdığı toplar ne peki?
high line savunmada hızmıdır aslolan
ya da bi stoper oyuncusunun en önemli özelliğinin pozisyon bilgisi ve tecrübe olduğunudamı ben söylemeliyim
danynin akhisar hücumcularının dahi yalancı koşularını yediğini göz önüne getirirsek ,
oynadığı her maçtada hele partneri semih dışında biri olursa savunmanın hallaç pamuğuna döndüğü araya atılan topların haddinin hesabının olmadığı da ortada bu sezon
bakalım karabük maçı crisle beraber 3 tane yedirdiler mersin maçına dönelim gökhanla beraber her araya atılan topları izlediler ve sonra gelmiş burda high line savunma presnsibi ve dany dicez öylemi ?
Dünya futbolunda pozisyon bilgisi diye, yani position information diye tabir yoktur. Dünyadaki futbol konusundaki bir cok experti, uzmani tanirim, daha önce böyle bir tabir kullandiklarini ne duydum ne de gördüm.
Pozisyon alma cok önemlidir, tipki cabukluk, oyunu okuma, savunmayi organize etme vb gibi tabirlerin önemli olduğu gibi. Criste, yillarca en yüksek seviyede oynamis tecrübeli bir isimdi, pozisyon almada her zaman cok iyi olan bir stoperdi.Bugün Avrupada büyük bir takim genc bir stoper aldi. Takim kaptanlarinin aciklamasi''bu oyuncu oyunu iyi okuyor, cok iyi pozisyon aliyor, fakat ağir, cabukluğu üzerinde calisiyoruz''
Yanlis anlasilmasin, bende Danyden cok memnun degilim. Bende savunmaya seviye atlatacak aranan özelliklerde birini istiyorum. Fakat tek hatayla oyuncuyu silmeye de karsiyim. Hummelste sezon boyu ne hatalar yapti. En son Madrid macinda yapti. Ondan önceki turda da yapmisti, daha önceki turda da yapmisti. Fakat kimse onu değersizlestirmez.
Önce Servetli high line defence ve yenen gol sayisina bir bakin, birde bu sezonki gol sayisini.
Sunlarida ekleyin,
-Savunmanin en önemli isimleri ve Muslera sezonun genelinde formsuzdu. Melo son aylarda toparlandi, ondan önce oda kötü bir sezon geciriyordu.
-Sol bekte Riera oynadi. O bölgeye alisana kadar Dany onun hatalarinida kapatmaya calisti.
-Sezonun en az gol yiyen takimiyiz, takim savunmasi ve pres gibi konularda gecen seneye göre zayifiz. Takimlar 3.bölgemize kadar cok rahat geliyorlar. Birde Cris yüzünden yenen golleri ve sezon basindaki duran top sorunsali nedeniyle yenen golleri cikaralim.
-Savunmada lider eksikliği sorunumuz var.
Bütün bunlari düsünelim ve Danynin hakkini Danye teslim edelim. Dany olmasaydi asla bugün burada olmazdik. Bu yaz aranan özelliklerde savunmaya seviye atlatacak, oyunu iyi okuyan, cok iyi pozisyon alan, savunmayi cekip cevirecek, etrafindaki oyunculari da oynatacak, cabuk, hgh line defence icin uygun birisini alalim. Danyde yedek olur.