Cevap: #13 Dany Achille Nounkeu

Dany bu ligin en iyi stoperi.. tabiki her defans oyunsunun yaptıgı gibi oda hata yapıcak.. dünyanın en iyi stoperleri bile inanılmaz hatalar yapıyor.. dany i bağenmeyenlere soruyorum bu ligde dany den daha iyi bir stoper varmı?

Bu adamin bi vidieo'sunu yapsalar..

Bize pozisyon alma bilgi birikimi, çevikliği ve önsezisi ile gerektiğinde tüm defans hattına liderlik yapabilecek, tercihen üst düzey liglerde oynamış ve hatta gediklisi olmuş (Ujfa gibi), hava toplarına hakim, devamlılığı olan, konsantrasyonu yüksek, gerektiğinde pas dağıtımı da yapabilecek, düşük kondisyon veya sakatlık gibi sıkıntıları minimum düzeyde yaşayacak bir merkez defans lazım.

high line defans ne yav?

Dany, high one defansa daha uygun diye vasat bir espri ile neşe katayım bari

:D

hızlı danynin arkaya kaçırdığı toplar ne peki?

high line savunmada hızmıdır aslolan

ya da bi stoper oyuncusunun en önemli özelliğinin pozisyon bilgisi ve tecrübe olduğunudamı ben söylemeliyim

danynin akhisar hücumcularının dahi yalancı koşularını yediğini göz önüne getirirsek ,

oynadığı her maçtada hele partneri semih dışında biri olursa savunmanın hallaç pamuğuna döndüğü araya atılan topların haddinin hesabının olmadığı da ortada bu sezon

bakalım karabük maçı crisle beraber 3 tane yedirdiler mersin maçına dönelim gökhanla beraber her araya atılan topları izlediler ve sonra gelmiş burda high line savunma presnsibi ve dany dicez öylemi ?

Dünya futbolunda pozisyon bilgisi diye, yani position information diye tabir yoktur. Dünyadaki futbol konusundaki bir cok experti, uzmani tanirim, daha önce böyle bir tabir kullandiklarini ne duydum ne de gördüm.

Pozisyon alma cok önemlidir, tipki cabukluk, oyunu okuma, savunmayi organize etme vb gibi tabirlerin önemli olduğu gibi. Criste, yillarca en yüksek seviyede oynamis tecrübeli bir isimdi, pozisyon almada her zaman cok iyi olan bir stoperdi.Bugün Avrupada büyük bir takim genc bir stoper aldi. Takim kaptanlarinin aciklamasi''bu oyuncu oyunu iyi okuyor, cok iyi pozisyon aliyor, fakat ağir, cabukluğu üzerinde calisiyoruz''

Yanlis anlasilmasin, bende Danyden cok memnun degilim. Bende savunmaya seviye atlatacak aranan özelliklerde birini istiyorum. Fakat tek hatayla oyuncuyu silmeye de karsiyim. Hummelste sezon boyu ne hatalar yapti. En son Madrid macinda yapti. Ondan önceki turda da yapmisti, daha önceki turda da yapmisti. Fakat kimse onu değersizlestirmez.

Önce Servetli high line defence ve yenen gol sayisina bir bakin, birde bu sezonki gol sayisini.

Sunlarida ekleyin,

-Savunmanin en önemli isimleri ve Muslera sezonun genelinde formsuzdu. Melo son aylarda toparlandi, ondan önce oda kötü bir sezon geciriyordu.

-Sol bekte Riera oynadi. O bölgeye alisana kadar Dany onun hatalarinida kapatmaya calisti.

-Sezonun en az gol yiyen takimiyiz, takim savunmasi ve pres gibi konularda gecen seneye göre zayifiz. Takimlar 3.bölgemize kadar cok rahat geliyorlar. Birde Cris yüzünden yenen golleri ve sezon basindaki duran top sorunsali nedeniyle yenen golleri cikaralim.

-Savunmada lider eksikliği sorunumuz var.

Bütün bunlari düsünelim ve Danynin hakkini Danye teslim edelim. Dany olmasaydi asla bugün burada olmazdik. Bu yaz aranan özelliklerde savunmaya seviye atlatacak, oyunu iyi okuyan, cok iyi pozisyon alan, savunmayi cekip cevirecek, etrafindaki oyunculari da oynatacak, cabuk, hgh line defence icin uygun birisini alalim. Danyde yedek olur.

Yalnız geçen sezon savunmamızda Ujfalusi vardı hatırlarsan, o da öyle çok hızlı veya çabuk bir isim değildi ancak high line defence de Semih ile birlikte gayet de başarılı ve akıllı oynadılar..Yani Terry veya Ujfalusi tarzı oyuncular hızlarından ziyade oyunu aklıyla oynayan oyuncular, bu sayede birçok zaaflarını kompanse edebiliyorlar..

Mesela yine geçen sezonu hatırlarsak rakibi savunmada ilk karşılayan isim hep Semih oluyordu, Ujfa ise arkada süpürücü görevini görüyordu..Onun tecrübesi ve zekası sayesinde Semih'in hatalarını görme şansımız olmamıştı..Ama bu sene Dany ile beraber oynayınca hani sanki takke düştü kel göründü gibi bir durum ortaya çıktı..Hemde Dany atletik ve bir hayli hızlı bir stoper olmasına rağmen yaşandı bu sorunlar..

Ben Terry gibi winner karakterli ve tecrübe abidesi bir defans oyuncusuna yüzde 100 ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum..Hani bana stoper oyuncusunun tanımını yap desen, söyleyeceğim 2-3 adamdan biridir Terry, yıllardır hayranlıkla izledim kendisini..İnşallah da alınır, bu klasta bir adam bize çok şey katacaktır..Ama Terry gibi hem winner, hem tecrübeli hem lider olup, ayrıca birde high line defence de hızlı bir oyuncu bulursak onu alalım tabi..Gerçi öyle bir adam varsa da onu bize yedirirler mi o ayrı konu.

Ujfalusi, cabuk bir oyuncuydu. Yillarca bek oynadi. Hatirlarsan sezon basinda ve hazirlik kampinda sağ bek oynamisti. Bindirmeleri ve cabukluğuyla öne cikmisti. Söylemek istediğim Ujfalusi yeterince cabuktu. Cris ağirdi sonucunu gördük. Criste yillarca en yüksek seviyede oynamis, Avrupada iyi piyasasi olmus, pozisyon alma ve oyuncu okumada gayet iyiydi. Üstelik yillarca Lyon savunmasina liderlik yapti.

Terry eski cabukluğunu kaybetti. Bu sezon boyu Chealse high line defence ve ortasaha göbeğinde sorunlar yasadi.Tourede Terryden daha kötü durumda bu konuda. Terry deglde Vidici isterim bak. Hala cabuk bir oyuncu.

Chealse forumlarina bir göz atarsan, 2011den sonra Terrynin ağir olmasinan sikayet ediyorlardi.

high line defans nedir? Passat ile mi karıştırdınız veya şöyle diyeyim, otomotiv ile futbolu mu harmanlamaya karar verdik? :D

Ujfalusi, cabuk bir oyuncuydu. Yillarca bek oynadi. Hatirlarsan sezon basinda ve hazirlik kampinda sağ bek oynamisti. Bindirmeleri ve cabukluğuyla öne cikmisti. Söylemek istediğim Ujfalusi yeterince cabuktu. Cris ağirdi sonucunu gördük. Criste yillarca en yüksek seviyede oynamis, Avrupada iyi piyasasi olmus, pozisyon alma ve oyuncu okumada gayet iyiydi. Üstelik yillarca Lyon savunmasina liderlik yapti.

Terry eski cabukluğunu kaybetti. Bu sezon boyu Chealse high line defence ve ortasaha göbeğinde sorunlar yasadi.Tourede Terryden daha kötü durumda bu konuda. Terry deglde Vidici isterim bak. Hala cabuk bir oyuncu.

Yok bende zaten Toure'yi istemem ama bence Terry her türlü iş yapar bizde..Bu sezon zaten çok oynamadı Terry, o yüzden Chelsea'nin savunma problemlerini Terry üzerinden yorumlamak yanlış olur..Ha keşke Vidic'i alabilsek fakat onu da almak bence şu aşamada biraz hayal gibi..Mesela Chedjou'yu da izlemediğim için bir fikrim yok, genel anlamda olumlu yorumlar var onun hakkında..Umarım o bölgeye hepimizi tatmin edebilecek sağlam birini alırız.

Yok bende zaten Toure'yi istemem ama bence Terry her türlü iş yapar bizde..Bu sezon zaten çok oynamadı Terry, o yüzden Chelsea'nin savunma problemlerini Terry üzerinden yorumlamak yanlış olur..Ha keşke Vidic'i alabilsek fakat onu da almak bence şu aşamada biraz hayal gibi..Mesela Chedjou'yu da izlemediğim için bir fikrim yok, genel anlamda olumlu yorumlar var onun hakkında..Umarım o bölgeye hepimizi tatmin edebilecek sağlam birini alırız.

Tery, başımıza behlül falan kesilir şimdi. Bir de yengeleri korumakla uğraşmayalım. :D

chedjou bende izlemedim ama bayerndan 6 yigen takimin stoperinden konusuyoruz sampionlar liginde :SS:

Danny cok iyi bi high line defence oyuncusu.

Yanliz possesion play knowing and skillful game opening ability Centre-back dedimiz tür stoper degil.

chedjou bende izlemedim ama bayerndan 6 yigen takimin stoperinden konusuyoruz sampionlar liginde :SS:

Valla ne bileyim adama övgü yağdıran yağdırana, Fransa'nın en iyi stoperi diyip duruyorlar ama izlemediğim için pek bişey diyemiyorum..Ha ama şu var, Barcelona'nın bile 4'lük olduğu bir ortamda Lille niye Bayern'den 6 gol yedi diye de kızamıyorum :D

Geri
Üst Alt