Yasin Paçavra
10 Numara!
- 3 Nisan 2014
- 14.062
- 2.098
- 1.078
O kadar sağ bek yine Sabri oynasın olacak iş mi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben oraya ne yazmisim ulan okuman mi yok senin?İyi futbolcu olmak iyi teknik direktör veya gözlemci olacağın anlamına gelmez.
Dünyanın en iyi 5-10 futbolcusundan biri olan Hagi mesela olduramadı teknik direktörlükte.
Futbolcuyu sadece teknik kapasite ve pas becerisi ile değerlendirmek gibi bir hataya düşüyorsun. Sert ve mücadeleci adam da lazım. Hele ki stoper ve defans oyuncuları mutlaka üstün mücadele gücü, hamle ve kademe bilgisi olan oyuncular olmalı. Pastanın kreması da hucüm gücüdür. Zaten ikisini beceren adam gider Chelsea'de oynar. Bizim ölçeğimiz için iyi defansif güc ve ortalama hucüm yeter beke.
Sabri mi dedim ben sana oynasın diye. Linnes ondan da kötü diyorum. Gidip adam gibi futbolcu bulsunlar oraya da Sabri falan oynamasın işte.
Ben oraya ne yazmisim ulan okuman mi yok senin?
Daha iyisini aliyorsan getir oynasin. Elinde daha iyisi yok ise daha futbolun temelini bilmeyen Sabri'yi oynatmak aptalliktir. Daha önünde ki adama pas veremiyor yillardir, orta acamiyor. Ne anlatiyon sen?
Sen Linnes daha kötü diyorsun, ben ise buna katilmiyorum. Akli basinda olan biri katilmaz zaten.
Lan yanildigim nokta ne söyle de kabul edeyim? Ben zaten defansi iyi degil demisim, onu da 100 mac izlemeden demisim. Sen 100 mac sonra diyorsun bunu.Linnes Sabri'den kötü diyorum evet, ve de kötü olduğunu oynadığı her maç gösteriyor.
Vasatın üzerinde hiç bir özelliği yok.
Sabri bile hırsı ve patlayıcılığı ile arada olumlu katkı verdi. Sabri'nin gidip gelme problemi var, o yüzden eskisi gibi gitmiyor. Linnes ileri gitmediği/çok az halde açık veriyor.
Bir kere de tamam şu adam da yanıldım desen ölür müsün be adam.
Lan yanildigim nokta ne söyle de kabul edeyim? Ben zaten defansi iyi degil demisim, onu da 100 mac izlemeden demisim. Sen 100 mac sonra diyorsun bunu.
Sabri den daha iyi oldugunu da kabul etmem. Hirs ve patlayici mi? Iste bu zihniyet futbolu baltaliyor ülke'de. Sabri'nin bu kulübe verdigi zararin haddi hesabi yok.
Benim Linnes'i savundugum da yok.
Bosuna yazmaya da gerek yok, sen Sabri diyorsun, ben kabul etmiyorum.
Sen cümleleri istedigin gibi anlarsan, uzlasma olmaz bir kere.Lan ben de Sabri'yi beğenmiyorum. Berbat bir karakter ve futbolcu. Tek dediğim o berbat Sabri'den bile berbatı bu adam işte.
Daha geçen gün 1-2 ay maç izleyip yorum mu yapılır diyordun oyuncu hakkında bana, şimdi 1 maç izledim defansı kötü dedim diyorsun. Kabul et işte zeytinyağı gibi üste çıkmayınca incilerin dökülüyor.
Ben oraya ne yazmisim ulan okuman mi yok senin?
Daha iyisini aliyorsan getir oynasin. Elinde daha iyisi yok ise daha futbolun temelini bilmeyen Sabri'yi oynatmak aptalliktir. Daha önünde ki adama pas veremiyor yillardir, orta acamiyor. Ne anlatiyon sen?
Sen Linnes daha kötü diyorsun, ben ise buna katilmiyorum. Akli basinda olan biri katilmaz zaten.
Linnes'in acitigi orta sayisi az ama isabeti cok iyi. Maclari izlediysen orta konusunda kötü olmadigini bilirsin. He sirf iyi orta aciyor diye savunmak gerekir mi? Elbette hayir, bunlar futbolun temelleri zaten. Pas ve orta bilmiyorsan futbolcu olma derler.Linnes de bunların hiçbirini yapamıyor.
İleri çıkamıyor, ters kademe diye bir şey yok. Fiziksel mücadele zayıf, hız gibi ekstra bir özelliği yok, kısacası dümdüz bir adam.
Bütün özelliklerini 10 üzerinden puanlasak 5'i geçen özelliği yok.
Biraz önce belirttim ama anlamazsın falan tekrar yazayım. Bu dediklerim Sabri süper bir sağ bek, müthiş bir adam anlamına gelmez. Zorlasak Sabri'nin ondan iyi birkaç özelliği çıkar belki de.
İkisi de Galatasaray sağ beki değil, ligde belki idare ederler ama Avrupa'da ikisinin de içinden geçerler.
Aralarında senin anlatmaya çalıştığın kadar bir fark yok kısacası.
Sen cümleleri istedigin gibi anlarsan, uzlasma olmaz bir kere.
Bak Linnes'in ilk lig macindan sonra defansif acidan iyi görüntü vermedigini yazmistim. Yanlis hatirlamiyorsam aynen bu sekilde yazmistim. Sonra ki maclarda ise defansi tatmin etmedigini belirtmistim.
Simdi bunlari yazdigim halde yanlisim nerde onu bana acikla? Neyin üstüne cikiyorum? Tek savundugum nokta su: Pas oyununu baltalayan Sabri'yi oynatma.
Ofansif defansif katkisini tartismiyorum bile. Topu tutamamizin sebebi Umut, Sabri, Yasin gibi herifler. Sabri'nin yaptigi defansif hatalarda ortada yillardir, masal anlatmaya gerek yok.
Linnes'in acitigi orta sayisi az ama isabeti cok iyi. Maclari izlediysen orta konusunda kötü olmadigini bilirsin. He sirf iyi orta aciyor diye savunmak gerekir mi? Elbette hayir, bunlar futbolun temelleri zaten. Pas ve orta bilmiyorsan futbolcu olma derler.
Ama Sabri tamamen fail. Sabri-Linnes arasinda Sabri'yi takim'a monte etmek demek bu pas oyununa zarar demektir. Merkez oyunculari veya forvet'e yerden isabetli pas atsa yine neyse. Güm diye öne patlatiyor toplari.
Sabri paslari sacma yerlere atiyor, takim zor durumda kaliyor. Mesela köse bayragina dogru sürekli yüksek toplar atip duruyor.