Cevap: #14 Mehmet Topal

4-3-3 oynamazsak geriye gömülmez. 4-3-3'te bir orta saha geride oynar.

Dünya'da kaç takım var 4-3-3 oynayan ben Yaya Toure'nin Puyol ile Pique arasına bu kadar gömüldüğünü hatırlamıyorum,tamam geriye dönük oynayabilir ama onların içine girmemeli bu kadar,bu adamın görevi önde basmak pres yapmak değil mi?

Dünya'da kaç takım var 4-3-3 oynayan ben Yaya Toure'nin Puyol ile Pique arasına bu kadar gömüldüğünü hatırlamıyorum,tamam geriye dönük oynayabilir ama onların içine girmemeli bu kadar,bu adamın görevi önde basmak pres yapmak değil mi?

Pres yapmak kesinlikle değil Sinan. O alanı boş bıraktığı an bizim işimiz biter. Topal belli bir alanı kontrol edecek yerini kaybetmeyecek. Ondan beklentimiz bu maçtaki gibi topu daha düzgün ve hızlı kullanması. Yoksa top rakipteyken ve yanında mustafa yoksa Mehmet topsuz oyunu en doğru oynayan adam diyebilirim. Ben de bunu tam olarak yeni anladım diyebilirim.

Pres yapmak kesinlikle değil Sinan. O alanı boş bıraktığı an bizim işimiz biter. Topal belli bir alanı kontrol edecek yerini kaybetmeyecek. Ondan beklentimiz bu maçtaki gibi topu daha düzgün ve hızlı kullanması. Yoksa top rakipteyken ve yanında mustafa yoksa Mehmet topsuz oyunu en doğru oynayan adam diyebilirim.

Hacı bilemeyecemde çok gömülüyor izlenimi alıyorum yani taktik icabı geriye yaslanırsında yapışık gibi oynamazsın o zaman 3 stoperle maça çıkalım,5-3-2 oynayalım.

Hacı bilemeyecemde çok gömülüyor izlenimi alıyorum yani taktik icabı geriye yaslanırsında yapışık gibi oynamazsın o zaman 3 stoperle maça çıkalım,5-3-2 oynayalım.

haci sen barca macini izle dani alves hucuma cikiyor pique puyol toure abidal geride bekliyorlar marquez olunca marquez cikiyor defansi ucluyorlar abidal mac icinde stoper gibi oynuyor

vasattı yine canım benım ya

Eski Topali cok aratiyor! Top calma ozelligini kaybetmis gibi.. paslari zaten hic bir zaman iyi degildi hala pas atamiyor.. pas calismasi lazim.. defans onunden bir yere ayrilmiyor daha cok ofansa yardim etmesi lazim oyunun yonunu degistirmesi lazim,

Mustafa Sarp top teknigi daha yuksek. daha iyi pas verebiliyor ama ikisi ayni anda oynayinca uretkenlik olmuyor otra sahada

mehmet sakatlıktan sonra form tutmakta zorlanıyor Ancak pas isabeti hem mustafadan hem ayhandan hem de barıştan çok daha iyidir oyunun yönünü değiştirebilir bu sebebten ama hücuma daha çok katkı yapmalı son olarakta mesafe tanımadan sut çeker

form tutmak içinde düzenli oynamalı

sakatlık mahveddi MEMED'imi :D en kısa zamanda eskisi gibi olur umarım

mehmet sakatlıktan sonra form tutmakta zorlanıyor Ancak pas isabeti hem mustafadan hem ayhandan hem de barıştan çok daha iyidir oyunun yönünü değiştirebilir bu sebebten ama hücuma daha çok katkı yapmalı son olarakta mesafe tanımadan sut çeker

form tutmak içinde düzenli oynamalı

pas yüzdesi daha mi iyidir? Bence Mustafa Sarp en iyi pas yapan, Topal ve Barisin paslari daha kötü

İyi de Sarp tek kaldığında orta sahada misal Antep maçı oyunu nerde kabul ediyor buna bir dikkat ederseniz sevinirim beyler,anlatmak istediğim o.

Mehmet Topal'ı pek beğenmeyen birisiyim fakat takımda DMF olarak en iyi oynayan oyuncu Mehmet Topal. Yerinde hiç sırıtmaz, aslında pas özelliğini geliştirse müthiş bir libero olur, ah bi duysan sesimi. Mustafa Sarp, Ayhan; Mehmet Topal'ın mevkisinde yapamıyorlar.

Ayhan'i on libero oynatmak Nurnberg mahkemelerinde yargilanmaya deger bir harekettir, bence de en iyi on libero M. Topal ama malesef hem sakatlik hem de form dusuklugunden kendisini goremiyoruz.

Mehmet Topal bu sene kaç maç üst üste oynayabildi ki?Bu yüzden eski form durumuna girmek de zorlanıyor.Bence orta sahada kesinlikle olmalı.

Mehmet Topal bu sene kaç maç üst üste oynayabildi ki?Bu yüzden eski form durumuna girmek de zorlanıyor.Bence orta sahada kesinlikle olmalı.

M.Topal'da kesinlik oluşsa da bir şey farketmez. Sezonun ilk yarısında 20 maç oynamışsa, bunların 10'unda stopere kaymıştır. KEndi mevkisinde bir türlü oynama fırsatı bulamıyor, Euro 2008'den beri.

F.Terim zorunluluktan oynattı bir maç , üzerine yapıştı o mevki. O dönemden sonra stoper sorununda M.Topal kullanılmaya başladı.

Kendi mevkisinde oynamadığı süre gelişmesi, takıma alışması, bazı şeyleri ezberlemesi çok zor.

Bu takımın bankosu olmalıdır M.Topal. Kalli dönemindeki gibi ne olursa olsun o mevkide kalmalıdır. Önünde iki hareketli futbolcuyla kendiside maximum bir şekilde oynayabilir. Elano-Nuri ikilisi gibi.

Çok beğeniyorum Topal'ı ne olursa olsun orta üçlünün en gerisine koyulsun ve mümkünse stopere falan kaydırılmasın zamanla o bölgedeki eksikliğimizi eminim giderecektir Topal defansif olarak çok iyi ve öğrenmeye açık bir oyuncu dilerim bu sakatlık belasından kurtulur.

Ankaragücüyle oynanan kupa maçınca Topal da gördüğüm değişiklikler topu kaptığında hemen sağa ya da sola pas atması yani oyunun yönünü değiştirmeyi öğrenmesi ve dolayısıyla topu dar alanda sıkıştırmamasıydı. Devamlılığı olsa banko oynar.

Geri
Üst Alt