Cevap: #14 Mehmet Topal

Barcelona oyunun tek yönünü oynayan ön liberoyu ne yapsın :D

Komik komik yorumlar yapmayın ya.Bir pas atacak defalarca dürtüyor,Galatasaray için önemli bir oyuncu bunun bende farkındayım ama olmasada olur benim gözümde daha iyi oyuncu gerekli o bölgeye.

Tamam çok dürtüyor.Ama çok fazla yana ve geriye oynamıyor.Dikine oynuyor hatta ara ara Elano gibi uzun pas bile atıyor.Sadece bunu daha hızlı yapması lazım.

Vallaha ne düşünüyorsunuz bilmiyorum topu biraz daha hızlı çıkarırsa ayağından bana göre Barca'lık ManU'luk ön libero.

Defansif özellikleri ve defansif anlayışı kesinlikle çok üstün. Oyunun sırf bu yönünü hesaba katarsak Barca, Manu olmasa bile gerçekten üst düzey takımlarda oynar. Şu haliyle de İtalya'da da bir çok takımda önemli işler çıkarabileceğini düşünüyorum. İngiltere ve İspanya'da pek tutunamaz. Ama toplu oyunda kendini azcık geliştirirse o zaman tadından yenmez. Sezon sonu kaç orta saha oyuncusu gelirse gelsin Elano, Emre Çolak ve Mehmet Topal bu takımda kalmalı. Gönlüm Barış'ın da kalmasından yana. Olur vahi mahiy iner o da bir anda topla oynamayı öğrenir, bi anda Gattuso sahibi oluruz.

Mehmet Topal en iyi orta sahamız şu anda. Mehmet Topal takımda kalacaktır. 5 tane de orta saha transfer edilecektir diye tahmin ediyorum.

ligin ilk yarısı sacmalasada son 3/4 macda eski kuvvetini kazanmış olarak defansif anlamda inanılmaz toparlanmış gözüküyor,mustafa sarp gibi rakibe pres bile yapmayan ,bir top bile kazanmayan bir oyuncuyu görünce topalın değeri daha iyi anlaşılıyor,defasdaki toparlanmamızda neil kadar katkısı olan ,yardıma giden bir oyuncu bu haliyle banko umarım yanındaki oyuncular biraz daha yardım ederde rakibi karşılamak için mecburen stoperlerin arasına kadar girmek yerine orta sahaya daha hakim olur.. kim ne derse desin mehmet topal ,mustafa sarpdan 3-4 gömlek üstün bir oyuncudur vede asla sarpla yanyana sahaya sürülmemelidir...

Mehmet Topal'ı beğenmeyen arkadaşlar, topu çok dürtüyo, yavaş, tek yönlü oynuyor diyen arkadaşlar versinler yönetime 20m€ yönetim gitsin oyunun iki yönünü oynayabilen Tim Cahill'i alsın. Yok bizi Tim Cahill de kesmez diyolarsa versinler 40m€ yönetim gitsin Roma'dan De Rossi'yi alsın yok bizi o da kesmez diyolarsa versinler 250m€ yönetim gitsin Xavi'yi getirsin.

Evet eksik yönleri yok mu var, tabiki var. Evet daha çabuk oynayabilir topu, daha fazla risk alabilir ama biraz da iyi yönlerini görün topalı süreki eleştiren arkadaşlar. 50-60 metrelik ters toplar atmıyo mu bu adam arkadaşının tam ayağına. Faul yapmadan topu kapabilen ender adamlardan biri değil mi? Şu özelliğiyle bile dalga geçiyosunuz gölge presi diye.. Gattuso barış gibi dalsın mı adamlara da her maçta sarı kart mı görsün biz de her pozisyonda yüreğimiz ağzımızda şimdi kırmızı görecek şeklinde mi izleyelim maçları.Topsuz alanda yaptıklarını görün. Rakibin pas açıları çok iyi kapatıyor mesela, top rakipteyken hemen rakibin pas atacağı oyuncuya yanaşıyor. Geriye çok fazla gömülüyor diyosunuz evet haksız da sayılmazsınız ama bizim ilerde 4 tane hücumcumuz var beklerimiz de sıklıkla ileri çıkar sarp da sürekli gol arıyor normal olarak bir orta saha oyuncusunun geride kalıp stoperlerle birlikte beklemesi gerekir. Belki de rijkaard istiyodur herkes ilerdeyken sen geride kal 2 stoperle birlikte fazla risk alma diye.. Bilemeyiz ki.. O adama sahada ne yapması gerektiğini biz söylemiyoruz, onunla yaşayan da biz değiliz. Topalın özelliklerini, son form durumunu bizden daha iyi bilen, ona yapması gerekenleri söyleyen bir hocası var. Ayrıca bence hücuma da gereken desteği veriyor, özellikle son zamanlarda. Keitaya topu verip ceza sahasına doğru koştuğu pozsiyonları hatırlıyorum mesela beşiktaş ve kasımpaşa maçlarında, yine son maçta gio'yu gol pozisyonuna soktuğu bir pozisyon var. Maçlar dikkatle incelenirse örnekler de çoğaltılabilir kanımca...

Biz istiyoruz ki bizim ön liberolar da Xavi gibi olsun iniesta gibi olsun. Dehşet ara pasları atsın.Çok çabuk düşünsünler. Lampard gibi Gerard gibi şutlar çeksin, goller atsın. Barcadaki Yaya Toure,Real daki Diarra çok mu çabuk oynuyolar, çok mu şut çekip uzaktan goller atıyolar, gollük ara pasları mı atıyolar? Demem o ki Xavi, İniesta, Gerard gibi adamlardan dünyada 3-5 tane var zaten Topalı neden Xavi'nin yaptıklarını yapamıyosun be adam diye suçlamayalım da elimizdekinin kıymetini bilelim. Millet 8-10m€ verip baroniler getiriyor ön libero mevkisi için adam milletin kaval kemiğine basıp, maçlarda kavga çıkarmaktan başka bi işe yaramıyor. Bize ne fenerdeki adamdan böyle kıyas mı olur diyebilirsiniz, bencede bize ne fenerden de elimizdeki adamın kıymetini bilelim diye verdim o örneği...

Son maçlarda çok iyi oynuyor Topal.

kasımpaşa maçında giovanni'ye attığı pasın kalitesini anlamayanlar topal hakkında yorum yapmasın lütfen.23 yaşında defansif özelliği ve fiziği çok iyi olan bir önliberonun o zamanlamalı ve şiddeti mükemmel olan pası atması demek değerinin 10 milyon eurodan başlaması demek.

Mehmet Topal'ı beğenmeyen arkadaşlar, topu çok dürtüyo, yavaş, tek yönlü oynuyor diyen arkadaşlar versinler yönetime 20m€ yönetim gitsin oyunun iki yönünü oynayabilen Tim Cahill'i alsın. Yok bizi Tim Cahill de kesmez diyolarsa versinler 40m€ yönetim gitsin Roma'dan De Rossi'yi alsın yok bizi o da kesmez diyolarsa versinler 250m€ yönetim gitsin Xavi'yi getirsin.

Evet eksik yönleri yok mu var, tabiki var. Evet daha çabuk oynayabilir topu, daha fazla risk alabilir ama biraz da iyi yönlerini görün topalı süreki eleştiren arkadaşlar. 50-60 metrelik ters toplar atmıyo mu bu adam arkadaşının tam ayağına. Faul yapmadan topu kapabilen ender adamlardan biri değil mi? Şu özelliğiyle bile dalga geçiyosunuz gölge presi diye.. Gattuso barış gibi dalsın mı adamlara da her maçta sarı kart mı görsün biz de her pozisyonda yüreğimiz ağzımızda şimdi kırmızı görecek şeklinde mi izleyelim maçları.Topsuz alanda yaptıklarını görün. Rakibin pas açıları çok iyi kapatıyor mesela, top rakipteyken hemen rakibin pas atacağı oyuncuya yanaşıyor. Geriye çok fazla gömülüyor diyosunuz evet haksız da sayılmazsınız ama bizim ilerde 4 tane hücumcumuz var beklerimiz de sıklıkla ileri çıkar sarp da sürekli gol arıyor normal olarak bir orta saha oyuncusunun geride kalıp stoperlerle birlikte beklemesi gerekir. Belki de rijkaard istiyodur herkes ilerdeyken sen geride kal 2 stoperle birlikte fazla risk alma diye.. Bilemeyiz ki.. O adama sahada ne yapması gerektiğini biz söylemiyoruz, onunla yaşayan da biz değiliz. Topalın özelliklerini, son form durumunu bizden daha iyi bilen, ona yapması gerekenleri söyleyen bir hocası var. Ayrıca bence hücuma da gereken desteği veriyor, özellikle son zamanlarda. Keitaya topu verip ceza sahasına doğru koştuğu pozsiyonları hatırlıyorum mesela beşiktaş ve kasımpaşa maçlarında, yine son maçta gio'yu gol pozisyonuna soktuğu bir pozisyon var. Maçlar dikkatle incelenirse örnekler de çoğaltılabilir kanımca...

Biz istiyoruz ki bizim ön liberolar da Xavi gibi olsun iniesta gibi olsun. Dehşet ara pasları atsın.Çok çabuk düşünsünler. Lampard gibi Gerard gibi şutlar çeksin, goller atsın. Barcadaki Yaya Toure,Real daki Diarra çok mu çabuk oynuyolar, çok mu şut çekip uzaktan goller atıyolar, gollük ara pasları mı atıyolar? Demem o ki Xavi, İniesta, Gerard gibi adamlardan dünyada 3-5 tane var zaten Topalı neden Xavi'nin yaptıklarını yapamıyosun be adam diye suçlamayalım da elimizdekinin kıymetini bilelim. Millet 8-10m€ verip baroniler getiriyor ön libero mevkisi için adam milletin kaval kemiğine basıp, maçlarda kavga çıkarmaktan başka bi işe yaramıyor. Bize ne fenerdeki adamdan böyle kıyas mı olur diyebilirsiniz, bencede bize ne fenerden de elimizdeki adamın kıymetini bilelim diye verdim o örneği...

+1905 (böyle onaylanıyordu galiba!)

Ne güzel oynuyorsun sen öyle.

Evet bugün kötü günündeydi. Ama eleştirimiz mümkünse bununla sınırlı kalsın. Duyguların yoğun olduğu dakikalarda eleştirinin dozunu abartmayalım.

Ne zaman ki bir pas için atmak için 1-2 saniyesini ayıracak, işte o zaman rahatça maç izlemeye başlıyacağız.

Pas atarken ayarını tutturamıyor. Ya çok yavaş atıyor ya da çok hızlı.

Mehmet Topal ın bu maçta eleştirilecek bir yanı yoktu. sadece gerçekler ortaya çıktı o kadar.

herkes onun pas yapamadığını, ağır kaldığını biliyordu ama, bilmemezlikten geliyordu sanki.

Ali sami yende baskı yokken kusurları ortaya çıkmadı.

ama eskişehir deplasmanında biraz baskı gördüğünde neler yapabileceğini gösterdi.

yenilmemizin tek sorumlusu değil, ama oyunu rakip alana yıkamamakta, ayhan, servet le beraber tek sorumlu m.topaldı.

İşi gücü falan bıraksın 1 yıl boyunca günde 6 saat durmadan pas çalışsın bu adam,başka türlü düzeleceği yok.Yani baskı yersin telaştan pas hatası yaparsın, anlarım.Ama yanında kimse yokken bile pas hatası yapmayı başarıyor, gerçekten bravo.

Geri
Üst Alt