Mehmet Topal'ı beğenmeyen arkadaşlar, topu çok dürtüyo, yavaş, tek yönlü oynuyor diyen arkadaşlar versinler yönetime 20m€ yönetim gitsin oyunun iki yönünü oynayabilen Tim Cahill'i alsın. Yok bizi Tim Cahill de kesmez diyolarsa versinler 40m€ yönetim gitsin Roma'dan De Rossi'yi alsın yok bizi o da kesmez diyolarsa versinler 250m€ yönetim gitsin Xavi'yi getirsin.
Evet eksik yönleri yok mu var, tabiki var. Evet daha çabuk oynayabilir topu, daha fazla risk alabilir ama biraz da iyi yönlerini görün topalı süreki eleştiren arkadaşlar. 50-60 metrelik ters toplar atmıyo mu bu adam arkadaşının tam ayağına. Faul yapmadan topu kapabilen ender adamlardan biri değil mi? Şu özelliğiyle bile dalga geçiyosunuz gölge presi diye.. Gattuso barış gibi dalsın mı adamlara da her maçta sarı kart mı görsün biz de her pozisyonda yüreğimiz ağzımızda şimdi kırmızı görecek şeklinde mi izleyelim maçları.Topsuz alanda yaptıklarını görün. Rakibin pas açıları çok iyi kapatıyor mesela, top rakipteyken hemen rakibin pas atacağı oyuncuya yanaşıyor. Geriye çok fazla gömülüyor diyosunuz evet haksız da sayılmazsınız ama bizim ilerde 4 tane hücumcumuz var beklerimiz de sıklıkla ileri çıkar sarp da sürekli gol arıyor normal olarak bir orta saha oyuncusunun geride kalıp stoperlerle birlikte beklemesi gerekir. Belki de rijkaard istiyodur herkes ilerdeyken sen geride kal 2 stoperle birlikte fazla risk alma diye.. Bilemeyiz ki.. O adama sahada ne yapması gerektiğini biz söylemiyoruz, onunla yaşayan da biz değiliz. Topalın özelliklerini, son form durumunu bizden daha iyi bilen, ona yapması gerekenleri söyleyen bir hocası var. Ayrıca bence hücuma da gereken desteği veriyor, özellikle son zamanlarda. Keitaya topu verip ceza sahasına doğru koştuğu pozsiyonları hatırlıyorum mesela beşiktaş ve kasımpaşa maçlarında, yine son maçta gio'yu gol pozisyonuna soktuğu bir pozisyon var. Maçlar dikkatle incelenirse örnekler de çoğaltılabilir kanımca...
Biz istiyoruz ki bizim ön liberolar da Xavi gibi olsun iniesta gibi olsun. Dehşet ara pasları atsın.Çok çabuk düşünsünler. Lampard gibi Gerard gibi şutlar çeksin, goller atsın. Barcadaki Yaya Toure,Real daki Diarra çok mu çabuk oynuyolar, çok mu şut çekip uzaktan goller atıyolar, gollük ara pasları mı atıyolar? Demem o ki Xavi, İniesta, Gerard gibi adamlardan dünyada 3-5 tane var zaten Topalı neden Xavi'nin yaptıklarını yapamıyosun be adam diye suçlamayalım da elimizdekinin kıymetini bilelim. Millet 8-10m€ verip baroniler getiriyor ön libero mevkisi için adam milletin kaval kemiğine basıp, maçlarda kavga çıkarmaktan başka bi işe yaramıyor. Bize ne fenerdeki adamdan böyle kıyas mı olur diyebilirsiniz, bencede bize ne fenerden de elimizdeki adamın kıymetini bilelim diye verdim o örneği...