Cevap: #14 Mehmet Topal

Barcelona'yla kıyaslamak yersiz ve komik. Başka takımlarla kıyaslayalım kendimizi. Mesela Porto, Lyon gibi takımlarla. Barcelona gibi olmamız mümkün değil. Önce 4-3-3 oynayan daha küçük takımlar kadar olalım, onların oyuncularıyla kıyaslayalım adamlarımızı.

Barça ile kıyas yapan ben değilim.Benden önceki mesajı okursan ona cevap niteliğinde yazdım ben.

Alou Diarra Bayern Münih'te oynayamamış,Liverpool'da oynayamamış sonra tekrar ülkesine geri dönmüş,Lyon'da da başarılı olamamış.Ardından Bordo'da istikrarı sağlayabilmiş.Kötü oyuncu mu hayır ama yeterli gelmemiş hücum futbolu oynayan takımlara.

Mehmet Topal 2 sene önce şut denemelerinde bulunurdu hem sağ hem sol ayağı ile ama bu sene bunu hiç denemiyor.Belki Rijkaard ona çok fazla ileri çıkmaması gerektiğini sölemiştir ama öyle pozisyonlar oluyor ki topu dikine sürse tehlikeli pozisyona gireceğimiz bunların hiçbirini değerlendirmiyor,insiyatif almaktan korkuyor belki de maçtan sonra hocanın ona kızacağını düşünüp yapmıyor,panikliyor oysa ki durum tam tersi olacak.Şu ne oynadıkları belli olmayan bir ligde de ileri çıkmayacaksan nerede çıkacaksın.Rakipte Messi,Cristiano,Lennon,Walcott gibi oyuncular olsa anlarım kontra korkunu ama neyden korkacaksın ya şu ligde.Topal hücuma destek verse,hücumdaki top kaybımız da azalacaktır,dönen toplarda 2ye 1 yakalansan nolur yakalanmasan nolur ?

Barça ile kıyas yapan ben değilim.Benden önceki mesajı okursan ona cevap niteliğinde yazdım ben.

Alou Diarra Bayern Münih'te oynayamamış,Liverpool'da oynayamamış sonra tekrar ülkesine geri dönmüş,Lyon'da da başarılı olamamış.Ardından Bordo'da istikrarı sağlayabilmiş.Kötü oyuncu mu hayır ama yeterli gelmemiş hücum futbolu oynayan takımlara.

Mehmet Topal 2 sene önce şut denemelerinde bulunurdu hem sağ hem sol ayağı ile ama bu sene bunu hiç denemiyor.Belki Rijkaard ona çok fazla ileri çıkmaması gerektiğini sölemiştir ama öyle pozisyonlar oluyor ki topu dikine sürse tehlikeli pozisyona gireceğimiz bunların hiçbirini değerlendirmiyor,insiyatif almaktan korkuyor belki de maçtan sonra hocanın ona kızacağını düşünüp yapmıyor,panikliyor oysa ki durum tam tersi olacak.Şu ne oynadıkları belli olmayan bir ligde de ileri çıkmayacaksan nerede çıkacaksın.Rakipte Messi,Cristiano,Lennon,Walcott gibi oyuncular olsa anlarım kontra korkunu ama neyden korkacaksın ya şu ligde.Topal hücuma destek verse,hücumdaki top kaybımız da azalacaktır,dönen toplarda 2ye 1 yakalansan nolur yakalanmasan nolur ?

Beleş laflar. Cevapladım hepsini yukarıda.

Haritalar koyduğun mesaj ile cevap verdiğini söylüyorsan,o beleş cevaplar lafını aynen iade ediyorum.Ben izlediğim maçlara bakarım arkadaşım.Sen ise bir oyuncunun ortalama nerelerde bulunmuş olduğunu söylüyorsun bana.Bu ön liberolar senin koyduğun haritalara göre hiç ceza sahasına girmemiş demek oluyor.Kornerlerde nerede görev almışlar çok merak ettim.Jeremy Toulalan'ın R.Madrid maçındaki alanına bakarak yorum yapmam ben,böyle bir maçla değerlendirme yapılacaksa o zaman bizim takım toptan Atletico maçlarında rakip sahayı geçmedi nerdeyse.

hücuma çıksın demiyoruz biraz daha öne gelsin dediğimiz o,çok yaslanıyo geriye,avrupa nın 2 ayağıyla sert-düzgün şut atan nadir ön liberolarından biridir ama adam rakip yarı sahaya gelmiyo inatla

YouTube - BARCELONA 4-1 Athletic Bilbao (Yaya Toure's Amazing Goal) - FINAL COPA DEL REY !!!!

Topal her maçta en az 1 kere bunları yapsın demiyor kimse,bunları da beklemiyoruz ayrıca Topal'dan ama bize azıcık hücum futbolundan kesintiler sunmalı ön libero dediğin.

YouTube - Barcelona Stuttgart (4-0) 17.03.2010 Highlights and Tricks

Barca Stutgart macında ilk 2 gole bakalım.İlk gol Messi'nin kişisel becerisi ile atılmış bir gol ama Messi'nin önünün boşalmasında o kadar güzel bir koşu yapan bir adam var ki.Adı Yaya Toure.İkinci golde de asist öncesinde yaptığı koşu sonrasında al da at dercesine bir pas.Tamam o pası Topal da verir ama o koşu düşüncesi malesef yok.Kendisini geliştiremedi malesef ve gün geçtikçe geriye doğru gitmektedir.

YouTube - BARCELONA 4-1 Athletic Bilbao (Yaya Toure's Amazing Goal) - FINAL COPA DEL REY !!!!

Topal her maçta en az 1 kere bunları yapsın demiyor kimse,bunları da beklemiyoruz ayrıca Topal'dan ama bize azıcık hücum futbolundan kesintiler sunmalı ön libero dediğin.

YouTube - Barcelona Stuttgart (4-0) 17.03.2010 Highlights and Tricks

Barca Stutgart macında ilk 2 gole bakalım.İlk gol Messi'nin kişisel becerisi ile atılmış bir gol ama Messi'nin önünün boşalmasında o kadar güzel bir koşu yapan bir adam var ki.Adı Yaya Toure.İkinci golde de asist öncesinde yaptığı koşu sonrasında al da at dercesine bir pas.Tamam o pası Topal da verir ama o koşu düşüncesi malesef yok.Kendisini geliştiremedi malesef ve gün geçtikçe geriye doğru gitmektedir.

aynen biz hep ileri çıksın demiyoruzda bu kadarda geride beklenmez,çok iyi açıklamışsın bence:2_thumbs_up_-_anima

Onun önünde oynayan adamlar ne yapıyorda m.topaldan bunları bekliyorsunuz?

1. görev 2.görev diye bişey var m.topal ana görevini yapıyor suç 'xavi iniesta' olamayanlarda.

Mehmet Topal görev adamı ve görevini mükemmel yapıyor.

Eleştirenler Mehmet Topal'dan neler bekliyor, bence kendileri de bilmiyor.

futbolda her mevki özeldir de,önliberoda başarılı olan oyuncuların ortak özelliklerini düşünelim:1.güçlü fizik..... 2.soğukkanlılık ve özgüven....... 3.liderlik vasfı ve inisiyatif kullanabilme,tempoyu ayarlayabilme...1.mehmet 2006-2008 döneminde fizik olarak çok diri idi ve bu yönü en büyük artısıydı,çok kötü yaşantısı olduğuna dair söylentileri doğrularcasına güçsüz ve ağırlaşmış bir görüntüsü var,hem de 2 yıldır bu halde....2.çok kısa bir dönem haricinde özgüveni vasatı geçemedi,o güvensizliğin bir yansıması olarak garip ve kendini sakatlayabilecek müdahaleleri sıklıkla yapıyor....3.fizik ve moral kondisyonu düştükçe inisiyatif almaktan daha da kaçar hale geldi,doğası gereği zaten baskın bir kişiliğe sahip değil,bu sonradan kazanılabilecek bir özellikte değil.......bunları son 5-6 maça kadar mehmeti kadroda hep banko ilk birkaç oyuncu içinde saymış biri olarak söylüyorum.üzülerek belirteyim ki benim gelecek seneki kadrom içinde banko saydığım bir futbolcumuz değil artık mehmet.ilk transfer yabancı önlibero olmalı diyorum hatta,mehmette alternatif olarak mutlaka kalmalı yine de,eldekilerin en iyisi olması ve başka yerli alternatif de olmaması nedeniyle...

Mehmet Topal'ın defansif bir libero olduğu gerçek fakat Galatasaray 4-3-3 oynuyorsa, Rijkaard hücum organizasyonuna sağ bek ve sol beklerini katıyorsa, Mehmet Topal'da kendine bir yer bulmalı oralarda. Frank Rijkaard ve Johan Neeskens gibi teknik bir dehâya sahipken pas özelliğini geliştiremiyorsa orada bir sorun var demektir. Mehmet Topal orta sahada aslında en son eleştirilmesi gereken oyunculardan birisi, elinden geleni yapıyor ve alternatifi yok. Onun yerine kimi koysan sırıtır orada. Bu nedenle kendisini geliştirmesi lazım.

Burnu kırılmış bu arada geçmiş olsun...

bence bu saatten sonra birsey olmaz bu adamdan

boyle oynar yada yuzde 30 daha iyi oynar

bu arada dikkat edin her mactan sonra bir kac antreman kaciriyor

kendini sakatlamadigi zamanda takimda baskalarini biciyor o kadar dengesiz bir adam

Maçın adamıydı bence bu yılki en iyi lig performansını gösterdi eski günleri hatırlattı ama biraz geç kalmadın mı be Topal

Yemin ediyorum futboldan zerre anlamayan adamlar var burada.

Senin yemininle birşey olmaz dostum,herkesin fikrine saygı duyacaksın,önce saygılı olmayı öğreneceksin,''futbol cahili'' damgası vurmak sadece tartışmayı bilmeyen acizlerin işidir,sen bunu hep yapıyorsun,senin tercihindir M.Topal benim değildir,ben geride oynuyor diyorsam,sen o sistem gereği diyorsan,görüş farklılığındandır,bir kere savunacağı kareyi bilmeyen bir adam ve stoper zihniyetiyle hamle yapan bir adam,top kapıyor mu evet,ama rakibi tehlikeli şut bölgesine kadar takip ettikten sonra hamle yapmaktansa önde karşılamayı bilmeyen bir adam,takımda ki bir çok yerliden iyi orası ayrı ama öyle bir mevki orası hatayı kaldırmıyor,yanında oynayan adamları çok etkiliyor,zaten kısıtlı kalitesi olan Sarp ve Barış'da geriye çekiliyor,futbol takım oyunudur,ya takım olarak yaslanırsın ya da yüklenirsin,bir oyuncunun geri vites yapması bütün oyuncuları etkiler ve yaslanırsın.Ben taktik gereği olduğunu sanmıyorum psikolojik birşey bu.Tıp kı Servet'in her defasında topla saçmalaması gibi.

Ilk yari muhtesyus oynadi.

Mehmet Topal görev adamı ve görevini mükemmel yapıyor.

Eleştirenler Mehmet Topal'dan neler bekliyor, bence kendileri de bilmiyor.

biraz daha öne çıkmasını bekliyoruz hocam:o,takımın önde baskı yapmasını istiyosak mehmet in stoperlerin arasına girmemesi lazım sürekli

Geri
Üst Alt