#14 Wilfried Zaha

Üsenmeden 23-24 sezonundaki 4 kanadin da verilerine baktim:

Kerem: 3.760 dk, 15 gol 9 asist —> 157 dkda bir skora katki
Ziyech: 1.332 dk, 8 gol 4 asist —> 111 dkda bir skora katki
Zaha: 2.110 dk, 10 gol 5 asist —> 140 dkda bir skora katki
Baris: 3.490 dk, 7 gol 12 asist —> 184 dkda bir skora katki

Tabii Baris‘i ayirmak lazim, skora katkidan ziyade o sene cok farkli sekilde de katki verdi ve tip olarak da farkli bir kanat oyuncusu.

Ama Kerem’in de Zaha‘nin da en büyük özellikleri skor yapan kanat oyunculari olmalari. Ve bu verilerde Zaha‘nin hainoglundan önde oldugunu görüyoruz dakika basina vurunca. Üstelik hainoglunun 2-3 penalti golü olmasina ragmen.
Zaha‘nin da skora katkilari genelde kritik anlarda oldugunu vurgulamak lazim.

Bence de Zaha‘ya haksizlik edilmistir Kerem‘in kendisine tercih edilmesiyle. Takim icinde daha cok sevildigi icin huzursuzluk cikmasin diye Okan Zaha‘yi kesip Kerem‘i oynatti.
Yok öyle bir şey. Ligin son ve kritik döneminde kanatlarda Barış ve Ziyech oynamıştı ki Barış' ın o periyodda verdiği katkıyı verebilecek biri bizim ligde bile yoktu. Ha evet, Okan Hoca Kerem' den ümidi kesince Barış için evlatçılık yaptı diyenler çıkabilir; klavyenin kemiği yok!..

Neyin tartısmasi dönüyor gecmiste keremhainoglunun evlatciligina kurban gitti iste maalesef. Ama degistiremeyiz bunu gecti gitti neticede.

Zaha için ağıt yakılmaz, yakılamaz.:) Tek futbolcu için ağıt yakılır. O da Ribery'dir. Ribery dediğimiz adam dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kanat oyuncularından biriydi. Ribery'nin yanında Zaha'nın esamesi bile okunmaz.

Eski konular niye canlandırılıyor anlamıyorum ama madem canlandı o zaman görüşümü paylaşayım. Adamın faydası oldu. Hatta daha da ileri gideyim eğer sakatlansa şampiyon olamazdık. Attığı gollerin neredeyse %90'i öne geçiren veya beraberliği getiren gollerdi. Kerem de çoğunlukla farkı arttıran golleri yazdı.
Başa dönüp tekrar ister miydim? Asla istemezdim.

Yok öyle bir şey. Ligin son ve kritik döneminde kanatlarda Barış ve Ziyech oynamıştı ki Barış' ın o periyodda verdiği katkıyı verebilecek biri bizim ligde bile yoktu. Ha evet, Okan Hoca Kerem' den ümidi kesince Barış için evlatçılık yaptı diyenler çıkabilir; klavyenin kemiği yok!..
Baris ve Ziyech‘in oynadigi son periyoda lafim yok, orda hem Zaha ve Kerem yedek kalmisti zaten.

Ziyech‘in olmadigi zamanlarda sıkça Kerem Zaha‘ya tercih edilmisti ve bu bana göre adaletsizdi bundan bahsediyorum.

Harcamak fln yok kendi bok gibi oynuyordu bunun yüzünden kerem 10 numaraya kaydırıldı hatta

Baris ve Ziyech‘in oynadigi son periyoda lafim yok, orda hem Zaha ve Kerem yedek kalmisti zaten.

Ziyech‘in olmadigi zamanlarda sıkça Kerem Zaha‘ya tercih edilmisti ve bu bana göre adaletsizdi bundan bahsediyorum.
Zannedildiği kadar uzun periyod değildi o dediğin. Sezon başında Zaha sol kanat, Kerem Mertens yerine forvet arkası / 10 no olarak oynadı ve o noktada Kerem' in şirazesi kaydı zaten; olmayacak duaya amin demekti hocanın yaptığı. Yeniden kanada atılınca, sanki tenzil-i rütbeye uğramış gibi alınganlık gösterdi, daha da iflah olmadı. Sonra da Barış devreye girdi, iyi ki de girdi yani. Zaha ise çoğu kişinin aklında santrfor oynadığı TS maçı ile kaldı ki bir sonraki İstanbulspor maçında berbat santrfor performansı gösterdi ve o defter kapandı; İcardi varken Zaha mı oynasaydı? Kanatta oynadığı 'kekeme' futbola ise hiçbir vakit ısınamadım. Şu da var; Zaha oynayacaksa 4-3-3 ün sol kanadı olarak oynamalıydı, o durumda veriminin artacağına dair çok mesajım vardır. Defansif yükü alıştığının ötesine geçince, oyuna katkı anlamında kapasitesi kadar da etkili olamadı...

Geri
Üst Alt