%15,8 Pazar Payına Ulaşan Huawei, Apple'ı Koltuğundan Etti

Murat Saylak

Muhasip Üye
Yönetici
Süper Moderatör
Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, 2018 yılının ikinci çeyreğinde 54,2 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirerek Apple'ı geride bıraktı ve dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi oldu.

ebe9800f1ce6aae83cd3a9cc63afbc7783442967.jpeg

76cb851a55a604194fab8b8cd39f7dac2a8581a3.jpeg

Uluslararası Veri Şirketi (IDC) tarafından yayınlanan araştırma verilerine göre akıllı telefon üreticileri, 2018 yılının ikinci çeyreğinde 342 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise bu sayı 348.2 olarak açıklanmıştı. Akıllı telefon satışlarında yaşanan %1.8’lik düşüş, piyasanın doygunluğa eriştiğinin en açık göstergesi.

Diğer ilginç bir ayrıntı ise Huawei’nin Apple’ı geçerek dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi haline gelmiş olması. Apple, 2010 yılının ikinci çeyreğinden bu yana ilk kez akıllı telefon pazarında ilk iki sıraya giremedi. %15,8 pazar payının sahibi olan Huawei, yılın ikinci çeyreğinde toplam 54,2 milyon adet akıllı telefon satmayı başardı.
http://www.webtekno.com/her-sirketi...ayan-huawei-halinden-memnun-degil-h50791.html
Zirvede bir değişim yok. 71,5 milyon birim satmayı başaran Samsung, hala dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine benzer şekilde %12.1 pazar payına sahip olan Apple, üçüncü sırada yer alıyor. %9.3 pazar payına sahip olan Xiaomi ise dördüncü sırayı alıyor ve Apple’ın yerini tehdit etmeye başlıyor.

Apple ve Samsung’un tuhaf sorunlarından ve yüksek fiyatından bıkan akıllı telefon kullanıcıları, alternatif olarak Huawei cihazları tercih etmeye başlıyorlar. Ayrıca Huawei’nin son birkaç yıl içinde adının bilinmediği pazarlarda bile hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşması, bulunduğu konuma gelmesindeki en önemli faktörlerden biri.

Webtekno

Ne güzel sponsorumuzdu bu herifler. Türkiye pazarına da girdiler, belki ileride daha da artardı verdikleri ücret. Gerçi verdikleri para da şimdikinden kat kat iyiydi diye hatırlıyorum. :red:

Ne güzel sponsorumuzdu bu herifler. Türkiye pazarına da girdiler, belki ileride daha da artardı verdikleri ücret. Gerçi verdikleri para da şimdikinden kat kat iyiydi diye hatırlıyorum. :red:

Begenmedi bizim taraftar kücümsedi bunlari.

Normal bir gelişme olarak görüyorum

sonuçta Huawei iyi ve akıllı işler yapıyor

telefonunu kullanıyorum çok memnunum

Benim bir arkadasimda P20 var, acayip manyak bir cihaz diyordu.

Ulan bu ne biçim sponsor falan diye beğenmemiştik o zaman, gerçi çok eki değil yani bizim cahilliğimiz de az değilmiş.

Hiç bir sektörde lider değiller ama her sektörde ilk 5teler en kötü, ilginç 1 firma.
Adamlar her alanda varlar. Temelleri sağlam. Hiçbir halt olmaz bunlara. Intel'i geçerek dünyanın en büyük hacimli chip üreticisi konumuna geldiler şu anda. Nanometrik liderliği de önde götürüyorlar. Gpu işine de girdiler. En başta telefonlar için kendi gpu'larini üretmek istiyorlar tabii ama uzun vadede masaüstü gpu işine de girmeleri kesin gibi. Milyarlarca dolarlık arge ve pr bütçesinin yanında kendi üretim hatlari olan Samsung mobil ve masaüstü gpu'da bı 10 sene sonra lider olursa bu sürpriz olmaz. Ha keza Intel zaten masaüstü için gpu işine girdi. 2020'den önce ilk örnekleri gelmez ama pazar değişiyor yani. Şu anda tekel konumunda olsa da Nvidia en sıkıntılı firma gelecek açısından. Samsung ve Intel bu gavat yeşil devi çiğ çiğ yer.

Başından beri hedefleri satışlarda Apple'ı geçmekti. Umduklarından daha önce başardı bunu adamlar.

Geri
Üst Alt