Tabi, istersen hemen danışmanlığını üstlenebilirim seninde.
Bu yarışmaya hangi şarkı ile katıldın bilmiyorum ama bana sorarsan bundan sonra seçeceğin şarkı :
1. Geçmiş kazananların şarkılarından pek olmasın. Beatles'ın Let It Be'den daha sevdiğim şarkıları olmasına rağmen mesela birinci olmasından dolayı ya çok az ya da hiç puan vermedim şahsen. Benim gibi yapan pek çok kişi de var.
2. Slow, nostalji balatlar her zaman iyi iş çıkarıyor ve bir şekilde ilk 10'da yer buluyor yarışma da. Ama ben bundan sonra mümkün mertebe daha geniş bir yelpaze ile oy vermeye, tüm müzik zevklerini içinde barındıran bir şekilde oy vermeye çalışacağım. ( Disco müziği de olsa iyi olursa takdir eder, hakkını veririm)
3. Bana göre canlı konser kayıtları daha önemli bir yer tutuyor. Eğer sanatçınız canlı performansı iyi bir müzisyen-grup ise bence avantajınıza olacaktır. Benim gibi düşünenlerin de çoğunlukta olduğuna eminim. (Video klipleri herkes biliyor, buluyor zaten, ama iyi bir konser,canlı, akustik performansı bulmak için emek de lazım. Konser konser performanslar da değiştiğinden)
4. Müzikal alt yapısı sağlam veya en azından CATCHY olan bir melodinin her zaman şansı yüksektir.
SONUÇ:
Klasik müzik- sert rock- rap üçgeninden uzak durursanız ve yukarıda ki de yer alanları da bir pota da eritebilirseniz ilk 4-5 içinde olmak zor değil.