15 Haziran Riva İhalesi 2. Tur

Proje sonunda inşaatı yapacak firmanın taahhüt ettiği satış gelirinden fazlası ortaya cıkarsa o para nasıl bölüstürülecek?

Son düzenleme:
Bu 5 yilda insaatta kriz cikarsa gorecegiz o zaman ne olacak

Şirket payı yüzdesi oranında bölüştürülecek. O yüzden o % önemli.

Yani diyelim ihalede satış toplam geliri 3 milyar taahhüt edildi ama proje sonunda satışlardan 3.5 milyar gelir elde edildi. O zaman sirket payı yüzdesi oranında bölüstürülecek para 3 degil 3.5 milyar olacak degil mi?

%20 gelir vergisini kemiksiz ödemeyeceğiz, onu söylemeyi unuttum. Kulübün ödediği faizler ve giderler gelirden düştükten sonra gelir vergisi ödeyeceğiz. Her yıl zarar yazıyoruz, özellikle finansman giderlerimiz olmak üzere yüksek gidelerimiz mevcut. o yüzden ekstra % 20 düşmeye gerek yok.

Yani diyelim ihalede satış toplam geliri 3 milyar taahhüt edildi ama proje sonunda satışlardan 3.5 milyar gelir elde edildi. Sirket payı yüzdesi oranında bölüstürülecek para 3 degil 3.5 milyar olacak degil mi?

aynen öyle. Oradaki rakamlar minimum taahhüt edilen rakamlar. İnşaat firması isterse satıştan 2 milyar TL gelir elde etsin. İhaleyi alırken bize taahhüt ettiği şirket payı toplam gelirini bize ödedikten sonra gerisi onun olur. O rakamlar minimumdur. Fazlası tekrar bölüştürülecek.

Emlak konutun daha önceki ihalelerinde %46 görmüş yerler var. Proje büyük, karı yüksek. Herşey olabilir. Çıkmayabilir de bu rakamlar. Bir bakmışsın %20 teklif vermişler. Bekleyelim görelim.
İlk ihalede bile %25 teklifi vardı bence %30' veya üstü ihtimali kuvvetli.

%20 gelir vergisini kemiksiz ödemeyeceğiz, onu söylemeyi unuttum. Kulübün ödediği faizler ve giderler gelirden düştükten sonra gelir vergisi ödeyeceğiz. Her yıl zarar yazıyoruz, özellikle finansman giderlerimiz olmak üzere yüksek gidelerimiz mevcut. o yüzden ekstra % 20 düşmeye gerek yok.
Bu konuda bilgilendirmen çok iyi olmuş abi bu pek bilinen bir şey değildi. Ben de ilk kez senden öğrenmiş oldum.

ne satranc arenasi yyw

Teklifler nasil?

SAtış toplam geliri 1.908 milyon %25
şirket payı 477 milyon TL şimdilik.

1.9 milyar %25 oran teklif yapıyorlar cok az.
2.3 milyar %25 cıktı.

Son düzenleme:
Satış toplam geliri: 2,300 Milyon TL
Şirket Payı oranı %25
Şirket Payı geliri: 575 milyon TL

Geri
Üst Alt